Facebook Pixel Super League: Ο Ολιβέιρα… χάλασε μεταγραφή του Ολυμπιακού - Γιατί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ "έκοψαν" τον Μάγκνουσον
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-08 18:04:00

Ο Ολιβέιρα… χάλασε μεταγραφή του Ολυμπιακού - Γιατί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ "έκοψαν" τον Μάγκνουσον

GOALάρες by Εvaggelistis
Ο Ολιβέιρα… χάλασε μεταγραφή του Ολυμπιακού - Γιατί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ "έκοψαν" τον Μάγκνουσον

Πώς θέλει να φύγει τζάμπα ο Μακέντα και το όχι σε 2.2 εκατ. Σκάρπα! Τέσσερα δυνατά/μεταγραφικά παρασκήνια για τους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος. Πώς ο πρώην του ΠΑΟΚ Σέρχιο Ολιβέιρα έκανε... ζημιά στους Πειραιώτες, το ταξίδι του Μακέντα για να τον πείσουν να αφήσει τον Παναθηναϊκό και να υπογράψει στην Ανκαραγκουτσού και το παρασκήνιο με τον Ισλανδό στόπερ που απέκτησαν οι Πράσινοι.

Super League: Πως μπορούν στην Ανκαραγκουτσού να αλλάξουν την άποψη του Μακέντα για την... Άγκυρα και γιατί ο Ιταλός λέει πως μπορεί να αποδεσμευτεί από τον Παναθηναϊκό αν του δώσουν 1 εκατομμύριο; 

Ποιος πρώην μέσος του "δικεφάλου"... έφαγε τον Πέπε στην Γαλατά και γιατί δεν έπαιξε για ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακό;  

Ποια ομάδα πρόσφερε 2,2 εκατ. για Σκάρπα αλλά η Παλμέϊρας είπε "όχι"; 

Και γιατί η ΑΕΚ δεν πέρασε στην... δεύτερη πίστα τον Μάγκνουσον, παρότι από χαρακτηριστικά και οικονομικά ήταν συμβατός;

1/MAKENTA: έφυγε το πρωί από την Αυστρία και το ξενοδοχείο του Παναθηναϊκού με προορισμό την Αγκυρα. Πήγε για να δει/τσεκάρει από κοντά το μέρος όπου υπάρχει πιθανότητα να ζει και να συνεχίσει την καριέρα του για την επόμενη 3ετία. Ο Ιταλός φορ αρχικά ήταν από πολύ επιφυλακτικός ως αρνητικός να μετακομίσει στην τουρκική πρωτεύουσα και τα βάθη της Ασίας, αλλά πιέστηκε (από όλους) και δέχτηκε να την επισκεφτεί, ώστε να κρίνει δια ζώσης την πόλη. Για αυτό άλλωστε, όπως έλεγε το περιβάλλον του Μακέντα, μόνο εφόσον ικανοποιηθεί από όσα δει κι άρει τις επιφυλάξεις του, τότε και μόνο η υπόθεση θα προχωρήσει στα επόμενα στάδια της.

2/ΜΑΚΕΝΤΑ: έτσι κι αλλιώς για  την ολοκλήρωση του deal της μεταγραφής αυτής υπάρχει...δρόμος ακόμη και διάφορες εκκρεμότητες/διαφωνίες. Ο ατζέντης του Μακέντα ζητάει ετήσιες αποδοχές 1.000.000 ευρώ και υποστηρίζει πως μπορεί να εξασφαλίσει την αποδέσμευσή του από τον Παναθηναϊκό χωρίς να χρειαστεί να πληρωθεί κάποιο transfer fee! Στον Παναθηναϊκό πάντως λένε πως θέλουν ανταλλάγματα και δεν τους αρκεί πως θα γλιτώσουν τα 670.000 ευρώ, που είναι οι αποδοχές του (κλιμακωτές) για την τελευταία/τρίτη σεζόν του συμβολαίου του. Βέβαια οι "πράσινοι" συναίνεσαν στο επίσημο αίτημα της Ανκαραγκουτσού να δοθεί άδεια στον Μακέντα για να επισκεφτεί την Άγκυρα.

3/ΟΛΙΒΕΙΡΑ: ο διεθνής Πορτογάλος μέσος, πρώην του ΠΑΟΚ που την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Ρόμα δανεικός με loan fee 1.000.000,  συμφώνησε με την Γαλατά για τα επόμενα 4 χρόνια! Μιλάμε για ένα deal που η αγορά του από την Πόρτο θα στοιχίσει στην "τσιμπ μπομ" 3.000.000 ευρώ. Και είναι άξιο απορίας πως δεν απασχόλησε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακό, ο πελάτης του "χρυσοδάκτυλου" Μεντες. Στην Γαλατά πάντως ο Σέρτζιο Ολιβέιρα (με σημερινή χρηματιστηριακή αξία 12.000.000 ευρώ) "εφαγε" την θέση στην οποία υποψήφιος ήταν κι ένας συμπατριώτης του, παίκτης του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα ο Πέπε, που μετά την Φενέρ έπαιξε  δυνατά και για την Γαλατά. Τελικά δεν πέρασε και πλέον ο Πέπε (που δεν υπολογίζεται απο τον Μαρτίνς) περιμένει πρόταση από την Ισπανία. Θυμίζω πως η αγορά του είχε κοστίσει στους "ερυθρόλευκους" 3.000.000, έχει συμβόλαιο ως το 2024 ενώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο ήταν δανεικός στην Φαμαλικάο, την ομάδα του...Μέντες!

4/ΣΚΑΡΠΑ: στον Ολυμπιακό περιμένουν ακόμη την απάντηση του Βραζιλιάνου "υδραυλικού", στην δελεαστική πρόταση που του κατέθεσαν. Για τον Σκάρπα πάντως η Γαλατά είχε καταθέσει επίσημη πρόταση στην Παλμέιρας για την εδώ και τώρα αγορά του. Πρόσφερε 1.700.000 και 500.000 ευρώ σε μπόνους. Με τους Βραζιλιάνους να την απορρίπτουν, παρότι γνώριζαν πως θέλει να παίξει στην Ευρώπη και 1η Γενάρη θα τον χάσουν τζάμπα! Τους είναι όμως, πολύτιμος ο παικταράς τους για να πάρουν το πρωτάθλημα.

5/ΜΑΓΚΝΟΥΣΟΝ: είχε προταθεί από τον Μάϊο τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στην ΑΕΚ! Ο Μπότο δεν ασχολήθηκε γιατί ηλικιακά ήταν εκτός πλάνου, στον "δικέφαλο" του νότου όμως, έκαναν όντως μια πρώτη αξιολόγηση της περίπτωσής του. Άλλωστε είχε τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά :  ψηλός (1,91), αριστεροπόδαρος, δυναμικός, ηγετικός, έμπειρος και... ελεύθερος! Και σε λεφτά/κασέ που έδιναν/δίνουν οι "κιτρινόμαυροι", 800 χιλιάρικα με 1 εκατομμύριο. Τελικά ο Μάγκνουσον δεν πέρασε στην... επόμενη πίστα, ούτε μπήκε στην short list με τους υποψήφιους στόπερ για την ΑΕΚ. Και ο λόγος ήταν ο σοβαρός προβληματισμός για τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα που τον κράτησε 247 ημέρες στα πιτς. Κι ας είχε επιστρέψει από τον Μάρτιο στην δράση, με συνολικά 7 συμμετοχές (οι 3 τελευταίες ήταν ισάριθμα 90λεπτα με την εθνική Ισλανδίας αρχές Ιουνίου για το Nations League).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο… Βίκινγκ των 2.5 εκατομμύριων - Από την Γιουβέντους στον ΠΑΟ - Ξεπέρασε και τον Ντουράντ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags