Facebook Pixel Ολυμπιακός - Άλκμααρ: Καθάρισε η άμυνα! Νίκη Ολυμπιακού επί της Άλκμααρ με σούπερ Σωκράτη και σκόρερ Σισέ
| 2022-07-09 22:23:00

Καθάρισε η άμυνα! Νίκη Ολυμπιακού επί της Άλκμααρ με σούπερ Σωκράτη και σκόρερ Σισέ

Sportdog Team
Καθάρισε η άμυνα! Νίκη Ολυμπιακού επί της Άλκμααρ με σούπερ Σωκράτη και σκόρερ Σισέ

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν πρόβα ενόψει προκριματικών με Μακάμπι επικρατώντας 1-0 της ολλανδικής ομάδας στο Καραϊσκάκη. Βασικός για πρώτη φορά ο Ζίνγκερναγκελ.

Ως κανονική πρόβα τζενεράλε αντιμετώπισε το προτελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού με την Άλκμααρ ο Πέδρο Μαρτίνς, λίγες ημέρες πριν το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα για τα προκριματικά του Champions League. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στο Φάληρο και στον Βρσάλικο και στον Ζινκερνάγκελ.

Η πρώτη απειλητική στιγμή του ματς ήρθε στο 2ο λεπτό, όταν ο Μαντί Καμαράκι μπήκε ωραία στην περιοχή από αριστερά, πάσαρε στο ύψος του πέναλτι στον Ελ Αραμπί, όμως ο Μαροκινός δεν έκανε καλό κοντρόλ και δεν κατάφερε να πάρει μπροστά του την μπάλα για να εκτελέσει.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, πίεζε ψηλά, επιχειρούσε να δημιουργήσει ρήγματα κυρίως κάθετα προς τον Ελ Αραμπί, όμως οι προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» δεν απέδιδαν καρπούς. Η πρώτη τελική του αγώνα ήρθε τελικά από τα πλάγια στο 17’, όταν ο Ρέαμπτσουκ έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά και με τις κόντρες ο Μασούρας επιασε ένα σκαστό σουτ, για να μπλοκάρει εύκολα ο γκολκίπερ των Ολλανδών.

Χωρίς να έχει απειλήσει ουσιαστικά σε όλο το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, καθώς ο Σισέ με κεφάλια (έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Ζινκερνάγκελ στο 45’) έκανε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους»!

Γενικά σε όλο το πρώτο μέρος (1-0) οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έπιασαν καθόλου υψηλά στάνταρ απόδοσης, με την εικόνα τους να είναι τη μεγαλύτερη διάρκεια προβληματική και με ζητήματα πρώτα και πάνω απ’ όλα στην επιθετική ανάπτυξη. Για μια ομάδα που σε σχέση με πέρσι είχε μόνο δυο αλλαγές στην ενδεκάδα της (σ.σ. Βρσάλικο-Ζινκερνάγκελ), θα περίμενε να δει κανείς κάτι καλύτερο στο γήπεδο.

Με την εκκίνηση στην επανάληψη ο Μαρτίνς προχώρησε αρχικά σε μόλις μια αλλαγή, με τον Άβιλα συγκεκριμένα να παίρνει τη θέση του Βρσάλικο στο δεξί άκρο της άμυνας. 

Ο Ζινκερνάγκελ παρέμενε ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός στο χορτάρι, με τον Δανό εξτρέμ να πατά περιοχή στο 55’ και να πλασάρει τεχνικά και ωραία, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι των Ολλανδών. Η Άλκμααρ από μεριάς της συνέχιζε να είναι εντελώς ακίνδυνη μπροστά από την εστία του Βατσλίκ. Αν και σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα των Παυλίδη και Χατζηδιάκου είχε ανεβάσει κάπως τα επίπεδα κατοχής της μπάλας, αλλά δίχως ουσία. Για να απειλήσει συγκεκριμένα η Άλκμααρ, έπρεπε να φτάσουμε στο 79ο λεπτό μ’ ένα μακρινό δυνατό σουτ. Στο 92’, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική διπλή ευκαιρία σε κενό (ουσιαστικά) τέρμα να κάνουν το 1-1!

Το τελικό 1-0 στο Φάληρο αφήνει τον Ολυμπιακό με τη μικρή ικανοποίηση της νίκης, αλλά και με προβληματισμό για την εικόνα της ομάδας. Λίγες ημέρες πριν τον προκριματικό με την Μακάμπι Χάιφα, οι πρωταθλητές δείχνουν ακόμα να ψάχνονται αγωνιστικά, απειλώντας κατά βάση με στημένες φάσεις και όχι στο σετ παιχνίδι όπως θα έπρεπε. Μακάρι, να μην τους στοιχίσει…

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσουκ, Βρσάλικο (46’ Άβιλα), Σισέ, Παπασταθόπουλος (71’ Μανωλάς), Αγκιμπού Καμαρά (83’ Βαλμπουενά), Μαντί Καμαρά (71’ Εμβιλά), Κανέ (83’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (71’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (71’ Αμπουμπακάρ Καμαρά).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags