Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Άρεσε ο νέος Παναθηναϊκός! Ισοπαλία με Γουότφορντ - Ντεμπούτο για Λοντίγκιν, Γκάνεα, Τσέριν (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-10 16:23:00

Άρεσε ο νέος Παναθηναϊκός! Ισοπαλία με Γουότφορντ - Ντεμπούτο για Λοντίγκιν, Γκάνεα, Τσέριν (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρεσε ο νέος Παναθηναϊκός! Ισοπαλία με Γουότφορντ - Ντεμπούτο για Λοντίγκιν, Γκάνεα, Τσέριν (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πρώτο τους φιλικό ματς ενόψει της νέας σεζόν, οι Πράσινοι έμειναν στο 0-0 με τη Γουότφορντ, βγάζοντας ωστόσο θετικά στοιχεία και αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Παναθηναϊκός και Γουότφορντ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, στο πρώτο καλοκαιρινό φιλικό των Πρασίνων στην Αυστρία.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσίασε καλά στοιχεία στο παιχνίδι της και ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, άσχετα εάν δεν κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη γκολ.

Οι Λοντίγκιν, Γκάνεα και Τσέριν έκαναν ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν οι νεαροί Σαρδέλης και Βαγιαννίδης.

Το ματς

Με ενδεκάδα που είχε από τα δοκάρια τον Μπρινιόλι, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Χουάνκαρ, Πούγγουρα, Σένκεφελντ, Σάντσες, στο κέντρο τους Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο, Ηλιάδη και στην επίθεση τους Σαρδέλη, Παλάσιος, Ιωαννίδη ξεκίνησε το φιλικό με την Γουότφορντ ο Παναθηναϊκός.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε ένα αρχικό σχήμα με πολλά νέα πρόσωπα στην πρώτη φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας, σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα στο χορτάρι. Η πρώτη τελική του ματς καταγράφηκε στο 8’ από την Γουότφορντ, με τον Μπρινιόλι όμως να βρίσκεται σε σωστή θέση και να μπλοκάρει εύκολα. Δύο λεπτά μετά ήρθε η σειρά του Παναθηναϊκού να απειλήσει, με τον Σαρδέλη να σουτάρει και τον Μπάτσμαν να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Σαρδέλης ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη καλή στιγμή των «πράσινων». Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε ωραία μπαλιά στον Παλάσιος στο 16’, με τον Αργεντινό από καλή θέση να μην προλαβαίνει τελευταία στιγμή να βρει την μπάλα για να εκτελέσει. Στα αρνητικά, το γεγονός ότι στο 30’ αποχώρησε τραυματίας ο Σάντσες με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, με τον Βαγιαννίδη να παίρνει τη θέση του στο χορτάρι. Ο μικρός είχε πάντως και μια πολύ καλή αμυντική ενέργεια μ’ ένα τάκλιν στο 37ο λεπτό.

Το 0-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί το ματς μετά το πρώτο τέταρτο. Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο αποτελείτο από τους Λοντίγκιν, Γκάνεα, Σάρλια, Σιδερά, Κώτσιρα, Ηλιάδη, Τσέριν, Βαγιαννίδη, Καρλίτος, Καμπετσή, Αϊτόρ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλύτερος, με την Γουότφορντ να δημιουργεί απανωτές καλές ευκαιρίες στο 55’ και στο 56’. Το «τριφύλλι» είχε απάντηση στο 59ο λεπτό, όταν ο Αϊτόρ έβγαλε στην πλάτη της αγγλικής άμυνας τον Καρλίτος, το σουτ του οποίου έκοψε τελευταία στιγμή ο Σεμίρ. Ο Αϊτόρ ήταν ο πρωταγωνιστής επιθετικά πια για τους «πράσινους», με τον Ισπανό να έχει και μια ωραία εκτέλεση φάουλ στο 62’, με τον τερματοφύλακα των Άγγλων να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο 70ό λεπτό κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Γκάνεα έπιασε ωραίο σουτ, με την μπάλα να κόβεται από τους αμυντικούς της Γουότφορντ πριν καταλήξει στα δίχτυα!

Το τελικό 0-0 αφήνει τον Παναθηναϊκό με την ικανοποίηση της εμφάνισης. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έδινε το πρώτο της φιλικό, η εικόνα της ήταν σε γενικές γραμμές καλή. Αν φάνηκε ένα μεγάλο κενό, αυτό ήταν στον άξονα με την απουσία ειδικότερα παικτών στη θέση «8-10» να κουβαλήσουν την μπάλα προς την επίθεση.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Σάντσες (30’ Βαγιαννίδης, 83’ Κρυπαράκος), Σένκεφελντ (46’ Σάρλια), Πούγγουρας (46’ Σιδεράς), Χουάνκαρ (46’ Γκάνεα), Κουρμπέλης (46’ Τσέριν), Αλεξανδρόπουλος (46’ Καμπετσής, Ηλιάδης (61’ Πέρεθ), Παλάσιος (46’ Κώτσιρας), Ιωαννίδης (46’ Καρλίτος), Σαρδέλης (46’ Αϊτόρ). 

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ (Ρομπ Εντουαρτς / 5-3-2): Μπάχμαν (46’ Οκόγιε), Καμπασέλ, Κάθκαρτ (65’ Πόλοκ), Σάντος (65’ Μόρις), Ενγκακιά (46’ Χούνγκμπο), Γκόσλινγκ (46’ Ντομίνγκος), Καγιέμπε (65’ Μακ Κίρναν), Σέμα (46’ Καμαρά), Ντέλε-Μπασιρού (65’ Μεμπουντέ), Ζοάο Πέδρο (65’ Μπάαχ), Μπάγιο (46’ Καλού).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags