Facebook Pixel Super League: Το μεγάλο πρόβλημα της Super League - Πόσους Έλληνες έχουν οι Big-5 - Χειρότερος ο…
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-11 13:45:00

Το μεγάλο πρόβλημα της Super League - Πόσους Έλληνες έχουν οι Big-5 - Χειρότερος ο…

Το μεγάλο πρόβλημα της Super League - Πόσους Έλληνες έχουν οι Big-5 - Χειρότερος ο…

Ο "πρωταθλητής" και τα νούμερα που δείχνουν πως οι διοικήσεις και οι προπονητές των μεγάλων ομάδων δεν στηρίζουν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.
 

Τα ρόστερ των ομάδων στην Σούπερ Λιγκ φτιάχνονται και αλλάζουν από μέρα σε μέρα, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε το ποιες ομάδες στηρίζονται περισσότερο στους Έλληνες παίκτες και ποιες περισσότερο σε άσους από το εξωτερικό! 

Όπως είναι λογικό και βάση μπάτζετ, ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά ο πρωταθλητής στους ξένους, ωστόσο... ποσοστιαία υπάρχουν και άλλες ομάδες που είναι από κοντά. Οι πρωταθλητές Ελλάδος διαθέτουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ τους 47 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 32 είναι ξένοι! Κοινώς οι Έλληνες είναι περίπου το 1/3 του ρόστερ. 

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ διαθέτει και αυτός 23/36 ξένους παίκτες, με αποτέλεσμα το 1/3 να είναι Έλληνες, ενώ στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή οι ξένοι είναι οι 18 παίκτες από τους 30! Από κοντά και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει 17 ξένους σε ρόστερ 28 παικτών. Τα πράγματα είναι αρκετά χειρότερα στον Άρη, ο οποίος διαθέτει μόλις 6 Έλληνες παίκτες σε ρόστερ 26 παικτών.

Για την ακρίβεια οι Έλληνες του Άρη είναι οι Σιαμπάνης, Δεληζήσης, Ασλανίδης, Σενγκέργκης, Μαρμαρίδης και Ζήσης Σαλιάρης. Κοινώς, με τα τωρινά δεδομένα κανένας παίκτης εξ αυτών δεν υπολογίζεται να βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα της ομάδας που ετοιμάζει ο Μπούργος.

Στα θετικά είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και αρκετές ομάδες που έχουν μονοψήφιο αριθμό ξένων παικτών και η νο1 ομάδα ε αυτό το κομμάτι είναι η Λαμία, μιας και έχει 7 ξένους σε ρόστερ 27 παικτών, ενώ 7 έχει και ο Ατρόμητος, αλλά σε ρόστερ 26 παικτών. Από εκεί και πέρα 9 ξένους έχουν οι ΟΦΗ, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά είναι δεδομένο πως ειδικά στην τελευταία ομάδα αυτός ο αριθμός θα ανέβει αισθητά, από τη στιγμή που στην παρούσα φάση οι παίκτες του συνολικού της ρόστερ είναι μόλις 21.

Όσον αφορά το συνολικό ποσοστό των ξένων/Ελλήνων αυτή τη στιγμή στην Σούπερ Λιγκ, οι ξένοι είναι 216, ενώ οι Έλληνες είναι μόλις 191, κοινώς κατά 25... λιγότεροι. Μένει να δούμε πως θα κυμανθούν τα ποσοστά όταν ολοκληρωθούν τα ρόστερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags