Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: "Καθάρισε" τον Ολυμπιακό ο Άρης - "Καμπανάκια" ενόψει Μακάμπι - Σούπερ ντεμπούτο Καμάτσο
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-11 23:02:00

"Καθάρισε" τον Ολυμπιακό ο Άρης - "Καμπανάκια" ενόψει Μακάμπι - Σούπερ ντεμπούτο Καμάτσο

του Παναγιώτη Νικολάου
"Καθάρισε" τον Ολυμπιακό ο Άρης - "Καμπανάκια" ενόψει Μακάμπι - Σούπερ ντεμπούτο Καμάτσο

Ο Άρης επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού, ο οποίος προβλημάτισε με την απόδοσή του. Γκολ ο Καμάτσο στο ντεμπούτο του, σκόραρε και ο νεαρός Χατζηιωάννου. Σκόρερ των Πειραιωτών ο Τικίνιο.

Άρης - Ολυμπιακός: Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραφαέλ Καμάτσο, ο Άρης νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, ο οποίος έδειξε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα ενόψει των αγώνων με τη Μακάμπι Χάιφα (20 και 27 Ιουλίου).

Ο Καμάτσο έκανε ντεμπούτο με τη φανέλκα του Άρη και το συνδύασε με γκολ, ανοίγοντας το σκορ στο 74', ενώ ο Χατζηιωάννου διπλασίασε τα τέρματα των Κιτρινόμαυρων στο 75' και ο Τικίνιο μείωσε για τον Ολυμπιακό στο 80'.

Το ματς

Στο μοτίβο και των προηγούμενων φιλικών του κινήθηκε εξίσου και στο Χαριλάου ο Ολυμπιακός, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να έχει από το ξεκίνημα την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να βρει διαδρόμους απέναντι στον καλά στημένο Άρη.

Είναι ενδεικτικό, μάλιστα, ότι έπρεπε να φτάσουμε μέχρι το 19ο λεπτό για ν’ αναπτυχθούν απειλητικά οι «ερυθρόλευκοι», με τον Ραντζέλοβιτς συγκεκριμένα να επιχειρεί να βγει στην πλάτη του Πίρσμαν και τον αριστερό μπακ των «κίτρινων» να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 30ο λεπτό ο Καρβάλιο έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, με την μπάλα όμως να περνά αουτ. Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Άρη να κάνει αισθητή την παρουσία του, με τον Πάλμα να γίνεται κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής, αλλά το τελείωμα του 22χρονου επιθετικού να μη βάζει δύσκολα στον Τζολάκη.

Ο Πάλμα είχε κι άλλη καλή στιγμή να σκοράρει, όταν στον 38’ ο Μαντσίνι του γύρισε όμορφα την μπάλα από τ’ αριστερά κι ο φορ από την Ονδούρα εκτέλεσε άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Συνολικά με το πέρας του ημιχρόνου, ο Άρης είχε κερδίσει τις εντυπώσεις έναντι του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειχνε γι’ ακόμα μία φορά «κλειδωμένος» από τη μέση και μπροστά, αδυνατώντας να φτιάξει καλές τελικές προ του Κουέστα. Ακόμα και την κατοχή είχαν υπέρ τους στο πρώτο 45λεπτο οι «κίτρινοι» (52%-48%).

Αντίθετη ήταν η εικόνα στο χορτάρι με την εκκίνηση στην επανάληψη, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο δραστήριος και απείλησε δυο φορές στα πρώτα δύο κιόλας λεπτά. Για την ακρίβεια στο 47’ ο Ανδρούτσος έκανε ωραία κίνηση και σουτ με το δεξί, αλλά ο Κουέστα αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ. Δυο λεπτά μετά ο Καμαρά εξαπέλυσε «κεραυνό» από μακριά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Φαμπιάνο αλλάζοντας πορεία, για να καταλήξει εν τελεί και πάλι κόρνερ.

Η παρθενική φάση για τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 66’, όταν ο Καμάτσο σούταρε μπροστά από τον Άβιλα, ωστόσο ο Τζολάκης έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι δυο προπονητές άρχισαν να κάνουν μαζικά αλλαγές, με αποτέλεσμα να χαθεί για λίγο ο καλός ρυθμός του πρώτου τετάρτου στην επανάληψη.

Κόντρα φαινομενικά στη ροή ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 74’. Ο Νταμπό έκανε τη σέντρα, ο Καμάτσο βγήκε στην πλάτη του Άβιλα, πέρασε και τον Τζολάκη κι εκτέλεσε με το δεξί προ κενής εστίας κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους! Οι «κίτρινοι» δεν σταμάτησαν εκεί και στο 75ο λεπτό ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 2-0! Ο Μαντσίνι γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά, ο Μπα δεν κατάφερε να διώξει και ο Χατζηϊωάννου ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα ξανά στα δίχτυα του Τζολάκη!

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και μείωσε στο 80’ με τον Τικίνιο! Ο Χασάν πίεσε τον Φαμπιάνο και έκλεψε την μπάλα, σούταρε, με τον Κουέστα να αποκρούει, αλλά επερχόμενος ο Βραζιλιάνος στράικερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό στη φιλική αναμέτρηση. Προβληματισμός στην πρόβα τζενεράλε των πρωταθλητών, πριν το πρώτο ματς με την Μακάμπι Χάιφα για τα προκριματικά του Champions League.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (61’ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (61’ Μαζικού), Ντουκουρέ (81’ Σγούρος), Πάπε Σέικ Ντιόπ (54’ Νταμπό), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (61’ Καμάτσο), Πάλμα (61’ Χατζηιωάννου), Γκρέι (61’ Ματέο Γκαρσία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Κίτσος (46’ Άβιλα), Ανδρούτσος, Μπα, Μανωλάς (75’ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης (68’ Κούντε), Εμβιλά, Καρβάλιο, Ραντζέλοβιτς (67’ Χασάν), Καμαρά, Τικίνιο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags