Facebook Pixel Άρης - Ιωνικός: Ανεβασμένος ο Άρης "καθάρισε" και τον Ιωνικό - Κορυφαίος Πάλμα, γκολ ο... ξεχασμένος Χαΐροβιτς (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-14 23:05:00

Ανεβασμένος ο Άρης "καθάρισε" και τον Ιωνικό - Κορυφαίος Πάλμα, γκολ ο... ξεχασμένος Χαΐροβιτς (Vid)

Sportdog Team
Ανεβασμένος ο Άρης "καθάρισε" και τον Ιωνικό - Κορυφαίος Πάλμα, γκολ ο... ξεχασμένος Χαΐροβιτς (Vid)

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 2-0 του Ιωνικού σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο ανεβασμένος και αλλαγμένος Άρης κέρδισε σε φιλικό τον Ιωνικό με MVP τον Πάλμα και πλέον στρέφει την προσοχή του στη Γκόμελ.

Τα τέρματα που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Θεσσαλονικέων επιτεύχθηκαν στο 60' με το αυτογκόλ του Σερβιλάκη και στο 70' με κεφαλιά του Χαΐροβιτς.

Με έξι αλλαγές αλλά διατηρώντας το σύστημα 4-4-2 ξεκίνησε ο Άρης έναντι του αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό, κατά το τελευταίο του φιλικό, πριν την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη εναντίον της Γκόμελ την επόμενη Πέμπτη (21/7). Ειδικότερα, Οντουμπάτζο, Χρυσόπουλος, Μαζικού, Νταμπό, Γκαρσία και Καμάτσο αγωνίστηκαν αντί των Εμπακατά, Μπράμπετς, Πέερσμαν, Ντουκουρέ, Ιτούρμπε και Μαντσίνι.

Αντίθετα αυτό ήταν το πρώτο φιλικό του Ιωνικού που συνεχίζει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στα 3-5 Πηγάδια.

Στο πρώτο τέταρτο του φιλικού ο Ιωνικός μπήκε καλύτερα και επιδίωξε να πατήσει τα καρέ του Κουέστα, με πίεση σε όλο το γήπεδο. Ο Άρης ισορρόπησε και έγινε απειλητικός για πρώτη φορά στο 22' καθώς ο Ντιόπ τρύπησε την άμυνα των Νικαιωτών βρίσκοντας τον Γκρέι που δεν εκτέλεσε αλλά επιδίωξε να βρει ανεπιτυχώς τον Γκαρσία.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές με μπροστάρη τον Πάλμα που το πλασέ του στο 39' δεν ανησύχησε τον Χουτεσιώτη που μπλόκαρε τη μπάλα ωστόσο στο 45' εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας και να περνά άουτ. Το κρεσέντο των ευκαιριών του Ονδούριου άσου έκλεισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν από καλή θέση σούταρε εκτός εστίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να προηγηθούν στο 60' καθώς ο Νταμπό πάσαρε στον Πάλμα που σούταρε με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει στη δεξιά του γωνία και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μαζικού σέντραρε με τον Σερβιλάκη να πετυχαίνει αυτογκόλ για το 1-0. Έπειτα οι Θεσσαλονικείς προχώρησαν σε οκτώ αλλαγές ωστόσο αυτό δεν τους επηρέασε καθώς δύο εξ των νεοεισελθόντων συνδυάστηκαν για ένα νέο γκολ. Ειδικότερα, στο 70', ο Εμπακατά σέντραρε από τα δεξιά και ο Χαΐροβιτς με ωραία κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 2-0.

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο εικοσάλεπτο του φιλικού με τους Θεσσαλονικείς ωστόσο να χάνουν σπουδαία ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ καθώς στο 85', ο Πέερσμαν έπιασε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής αναγκάζοντας τον νεαρό τερματοφύλακα Περλέσι σε δύσκολη επέμβαση.

Oι συνθέσεις:

Άρης (Μπούργος): Κουέστα (Σιαμπάνης 46', Kαρακασίδης 82'), Οντουμπάτζο (Εμπακατά 66'), Φαμπιάνο (Μπράμπετς 46'), Χρυσόπουλος (Τανούλης 46'), Μαζικού (Πέερσμαν 66'), Ντιόπ (Σγούρος 66'), Νταμπό (Ντουκουρέ 66'), Γκαρσία (Μαντσίνι 66'), Καμάτσο (Χαΐροβιτς 66'), Πάλμα (Χατζηϊωάννου 66'), Γκρέι (Παναγίδης 66').

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης (Περλέσι 71'), Τσιριγώτης, Αντούνες, Βαλεριάνος, Μύγας, Σερβιλάκης, Πογκοσιάν, Κοκκίνης, Μασάς (Ιωαννίδης 58'), Ιωαννίδης (Οφόσου 79'), Μάντζης.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags