Facebook Pixel Ολυμπιακός - Απόλλων Λεμεσού: Γερμανική συνταγή με ελληνικά υλικά! Ρεκόρ, γήπεδο και φορ Ολυμπιακού – Μεταγραφή από Ρέντη
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-18 15:00:00

Τρελός Γερμανός με ελληνικά υλικά! Ρεκόρ, γήπεδο και φορ Ολυμπιακού - Μεταγραφή από Ρέντη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρελός Γερμανός με ελληνικά υλικά! Ρεκόρ, γήπεδο και φορ Ολυμπιακού - Μεταγραφή από Ρέντη

Ποια είναι η επόμενη αντίπαλος των Πειραιωτών και οι σχέσεις με Ελλάδα. Ο τίτλος που ήρθε μετά από 16 χρόνια η σημειολογία του. Οι μεταγραφές Ελλήνων και ο ενθουσιασμός για το Champions League.

Ολυμπιακός: Η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League έβγαλε ελληνική μονομαχία! Ο Ολυμπιακός εφόσον προκριθεί της Μακάμπι Χάιφα, θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Κύπρου, Απόλλωνα Λεμεσού.

Η ομάδα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της μαρτυρικής Μεγαλόνησου, η οποία στις 20 Ιουλίου θρηνεί 48 χρόνια κατοχής, μετά την τουρκική εισβολή του 1974, κατέκτησε τον τίτλο, μετά από 16 χρόνια. Ποιά είναι η σημειολογία του τέταρτου πρωταθλήματος στην ιστορία της; Ότι ο Απόλλων έχει κατακτήσει και τα τέσσερα τρόπαια με Γερμανό προπονητή στον πάγκο. Όπως η Ελλάδα στο Euro του 2004 ήθελε τον Ρεχάγκελ, για να σηκώσει το «τιμημένο», έτσι και η κυπριακή ομάδα ήθελε έναν όπως ο Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ, για να επανέλθει στα μονοπάτια της δόξας.

Γερμανική συνταγή με ελληνικά υλικά

Ο πρώην τεχνικός των Στουτγκάρδης, Ζόνενχοφ, Λειψίας, Μπρόντμπι, ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τους Κύπριους στο να «κοινωνήσουν» από το ποδοσφαιρικό δισκοπότηρο. Η επιτυχία γιορτάστηκε έντονα. «Παίκτες, τεχνική ηγεσία, υπαλληλικό προσωπικό, διοίκηση και κόσμος πανηγύρισαν με την ψυχή τους τον τίτλο», διαβάζουμε στον κυπριακό Τύπο.

Η συνταγή της επιτυχίας είχε και ελληνικές πινελιές για τον Γερμανό κόουτς, αν και η χρονιά ξεκίνησε με αποκλεισμό της ομάδας από την Ευρώπη, όταν τα τελευταία έξι χρόνια, είχε δύο σεζόν παρουσίας σε ομίλους του Europa League! Ποιά ήταν τα ελλαδικά εργαλεία του Ζόρνιγκερ, στον οποίο οι οργανωμένοι τραγούδησαν το σύνθημα "είναι τρελός ο Γερμανός";

O Χάρης Μαυρίας με 27 συμμετοχές, 1 γκολ και 4 ασίστ. Ο Τάσος Αυλωνίτης, ο οποίος ήρθε στο μέσο της σεζόν, έπαιξε σε 8 ματς (3 κανονικής διάρκειας και 5 πλέι οφ) και ο Χρήστος Αλμπάνης, ο οποίος πήγε στην Κύπρο ως δανεικός από την ΑΕΚ και ήταν εκ των πρωταγωνιστών (μαζί με τους Πίτα, Νταμπό, Τζραντί, Ντιγκινί) με 5 γκολ και 1 ασίστ σε 29 ματς. Επίσης σημαντικές βοήθειες έδωσε ο γνωστός μας από τη θητεία του σε Πανθρακικό, Ατρόμητο και Άρη, Νικολά Ντιγκινί, ο οποίος επέστρεψε προς το τέλος της σεζόν μετά από τραυματισμό και σημείωσε 4 γκολ (συνολικά είχε 5) και 2 ασίστ.

Ο Ζόρνιγκερ αγωνίζεται με σύστημα 3-5-2, ενώ κάποιες φορές μπορεί να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2.

Ο Απόλλων βρίσκεται στην Αυστρία αυτήν την περίοδο για προετοιμασία. Τη φετινή σεζόν η κυπριακή ομάδα έκανε πέντε σημαντικές προσθήκες. Πρόκειται για τον Ολλανδό επιθετικό, Ραντζέλο Γιάνγκο (έπαιζε και πέρσι αλλά φέτος τον αγόρασε η ομάδα), τον δεξιό μπακ, Ευκλείδη Καμπράλ (όχι τον Ζοβάνε που θέλει ο Ολυμπιακός), τον Γαλλομαυριτανό, Ελ Χατζί Μπα. Επίσης στις σημαντικές μεταγραφές συγκαταλέγεται η έλευση του Παναγιώτη Αρτυματά (από την Ανόρθωση) και του 20χρονου Λαρισαίου επιθετικού του Ολυμπιακού, Δημήτρη Πινακά, ο οποίος τη σεζόν που μας πέρασε είχε 20 ματς, 5 γκολ και 2 ασίστ, στη Super League 2 με τον Ολυμπιακό Β'.

Ρεκόρ διαρκείας και νέο γήπεδο

Πέρσι που ήταν πρωταθληματική χρονιά, ο κόσμος του Απόλλωνα έκανε ρεκόρ στην αγορά καρτών διαρκείας, ήτοι πωλήθηκαν 3000 εισιτήρια. Η κατάκτηση ενός τίτλου δημιουργεί ενθουσιασμό στον κόσμο, οπότε στη διοίκηση ευελπιστούν, ότι τη φετινή σεζόν θα πραγματοποιηθεί νέο επίτευγμα.

Ένα άλλο στοιχείο του κυπριακού συλλόγου που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι, ότι ετοιμάζει νέο γήπεδο μαζί με τους συντοπίτες, ΑΕΛ και Άρη. Πρόκειται για τη «Limmasol Arena», η οποία κατασκευάζεται από τον Κυπριακή Οργανισμό Αθλητισμού. Είναι ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με χωρητικότητα 13.000 θέσεων, χώρους εστίασης, καταστήματα και βοηθητικά γήπεδα. Υπήρχαν προσδοκίες, ότι τη φετινή χρονιά, η ομάδα θα μπορούσε να αγωνιστεί στην Ευρώπη στο νεόδμητο γήπεδο. Πληροφορίες έλεγαν, ότι οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν Ιούνιο και θα ήταν έτοιμο προς χρήση τον Αύγουστο. Ωστόσο, όλα δείχνουν, ότι αυτό δεν θα καταστεί δυνατό. Έτσι, εκτός απροόπτου, οι αγώνες με τον Ολυμπιακό (εφόσον αποκλείσει τη Μακάμπι) θα γίνουν στο ΓΣΠ.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags