Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Με… βοήθεια Ολυμπιακού προκρίνεται ο ΠΑΟ - Αστέρια εκατομμυρίων η Σλάβια - Τεσσάρα σε ΠΑΟΚ (Vid)
| 2022-07-18 16:26:00

Με… βοήθεια Ολυμπιακού προκρίνεται ο ΠΑΟ - Αστέρια εκατομμυρίων η Σλάβια - Τεσσάρα σε ΠΑΟΚ (Vid)

του Νίκου Στεργίου
Με… βοήθεια Ολυμπιακού προκρίνεται ο ΠΑΟ - Αστέρια εκατομμυρίων η Σλάβια - Τεσσάρα σε ΠΑΟΚ (Vid)

Η δύσκολη κλήρωση για το Τριφύλλι και ποιους... κινδύνους θα βρει μπροστά του. Το Sportdog.gr παρουσιάζει την ομάδα που καλείται να αποκλείσει ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει στην Ευρώπη.
 

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε ευρωπαϊκή κλήρωση. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα (18/7) το μεσημέρι έμαθε αντιπάλους για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σεντ Τζόζεφς (Γιβραλτάρ) - Σλάβια (Τσεχία).

Πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη κλήρωση αν αναλογιστεί κανείς πως η Σλάβια Πράγας ήταν η ισχυρότερη ομάδα από τους υποψήφιους αντιπάλους.

Οι πρώτοι αγώνες του 3ου προκριματικού θα πραγματοποιηθούν στις 4 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 11 Αυγούστου και μάλιστα το πρώτο παιχνίδι θα είναι εκτός έδρας. Μοιάζει πάντως απίθανο να περάσει η Σεντ Τζοσέφς από το Γιβραλτάρ.

Τα φιλικά της Σλάβιας

Εμπειρία από πρώτο χέρι είχε ο Ολυμπιακός με την Σλάβια Πράγας. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Σλάβια Πράγας, σ' ένα παιχνίδι που το ντεμπούτο τους έκαναν οι Αμπουμπακάρ Καμαρά και Φίλιπ Ζινκερνάγκελ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έκαναν αρκετές αλλαγές, οπότε δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα από το συγκεκριμένο ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σλάβια είχε δώσει το πρώτο της φιλικό με τον Ολυμπιακό, ενώ μέχρι σήμερα έχει δώσει άλλα δυο. Το ένα με την Ραπίντ Βουκουρεστίου, την οποία διέλυσε με 7-1 και το τρίτο με την ακαδημία του Πούσκας, την οποία κέρδισε με 1-0.

Ουσιαστικά έχει μπει στην τελική ευθεία για τα δύο ματς με την Σεντ Ζόσεφ, η οποία είναι από το Γιβραλτάρ και δεν υπάρχει θέμα να αποκλειστεί, αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια. 

Λίγα λόγια για το ρόστερ

Αυτή τη στιγμή η Σλάβια Πράγας έχει ρόστερ 38 παικτών, το οποίο αξίζει 61 εκατ. ευρώ σχεδόν, ενώ 12 εξ αυτών είναι εν ενεργεία διεθνείς! Αυτή τη στιγμή το αστέρι της ομάδας είναι ο Πέτερ Ολαγίνκα, με τον Νιγηριανό εξτρέμ να αξίζει 6.5 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος βρίσκεται στην ομάδα από το 2018 και σε αυτό το διάστημα έχει προλάβει να πετύχει 32 γκολ και να δώσει 19 ασίστ σε 145 αγώνες.

Από εκεί και πέρα ο παίκτης με την μεγαλύτερη αξία είναι ο Τόμας Χόουλς, ο οποίος αξίζει στην παρούσα φάση 3 εκατ. ευρώ και έχει 12 γκολ και 9 ασίστ σε 96 αγώνες. Ο Λούκας Μαζοπούστ είναι ένα πολύ σημαντικό μέλος της ομάδας, ο οποίος είναι και διεθνής με την Τσεχία 31 φορές, ενώ την περσινή χρονιά έχασε 20 αγώνες λόγω τραυματισμών.

Το καλοκαίρι απέκτησε τον Βραζιλιάνο σέντερ μπακ Εντουάρντο Σάντος για 1,2 εκατ. ευρώ και τον επίσης Βραζιλιάνο εξτρέμ Έβερτον από τη Μλάντα Μπόλεσλαβ. Παράλληλα πούλησε τον Δανό δεξιό μπακ Αλεξάντερ Μπαχ στην Μπενφίκα για 8 εκατ. ευρώ και τον Κροάτη φορ Πέταρ Μούσα στην Μποαβίστα για 4,25 εκατ. ευρώ. Φέτος στις 29 Ιουνίου είχε αντιμετωπίσει σε φιλικό τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1.

Στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές τον ΟΦΗ, το 1993 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, όπου αποκλείστηκε με 1-1 εντός και ήττα 1-0 εκτός έδρας, αλλά και το 2000 στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, με 2-2 στο Ηράκλειο και πρόκριση με 4-1 στη ρεβάνς για τους Τσέχους. Το 2001 έπαιξε με τον Παναθηναϊκό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και αποκλείστηκε με δύο ήττες, 2-1 εντός και 1-0 εκτός έδρας. Το 2002 αναμετρήθηκε με τον ΠΑΟΚ στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA χάνοντας με 1-0 στην Τούμπα, αλλά παίρνοντας την πρόκριση με 4-0 στη ρεβάνς.

Προπονητής της είναι από το 2017 ο Τσέχος Γίντριχ Τρπισόφσκι. Φέτος ήταν δευτεραθλήτρια στην Τσεχία, όπου έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα με τελευταίο το 2020. Μετράει 145 νίκες και μόλις 35 ήττες σε 223 αγώνες. Το αγαπημένο του σύστημα πέρυσι ήταν το 4-2-31.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags