Facebook Pixel Μεταγραφές Σούπερ Λίγκα 2022-2023:Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, και ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-21 07:16:00

Μεταγραφές: Το πάρε – δώσε τον «big-5» της Super League

Sportdog Team
Μεταγραφές: Το πάρε – δώσε τον «big-5» της Super League

Η μεταγραφική περίοδος για τη σεζόν 2022-23 έχει ανοίξει και επίσημα εδώ και αρκετές ημέρες και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, με τις ομάδες της Super League να έχουν δύο μήνες γεμάτους για την ενίσχυση τους.

Παρατηρείται έντονη κινητικότητα των ομάδων, ιδίως αυτών της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ και Αρης). Αμφότερες πραγματοποίησαν πληθώρα μεταγραφών. Ο Παναθηναϊκός έχει καθυστερήσει στο μεταγραφικό παζάρι, με τα παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου του Uefa Europa Conference League να τον πιέζουν για ενίσχυση.

Πονοκέφαλος που… λείπει από το κεφάλι της ΑΕΚ, αφού η ομάδα του Αλμέιδα θα αγωνίζεται μόνο εντός Ελλάδας στη φετινή χρονιά.

Ολυμπιακός

Αποκτήθηκαν: Η μεταγραφική περίοδος εκκίνησε με… ανανεώσεις στους «ερυθρόλευκους», καθώς συμφώνησαν για να παραμείνουν οι Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Από εκεί και πέρα, αίσθηση προκάλεσε η μεταγραφή του Σίμε Βρσάλικο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ για την ίδια θέση, το δεξί άκρο της άμυνας δηλαδή, αποκτήθηκε και ο Πίπα Αβιλα από την Χάντερσφιλντ. Το… σήριαλ του καλοκαιριού με τη μεταγραφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά από τον Αρη ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο, με τον Ολυμπιακό να δαπανά 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 2 εκατομμύρια δόθηκαν στην Γουότφορντ για την απόκτηση του μεσοεπιθετικού Φίλιπ Ζίνκερναγκελ. Μεταγραφή για το μέλλον αποτελεί ο 19χρονος Ντένις Αλιγιάγκιτς από τη Σλάβια Πράγας.

Επέστρεψαν από τον δανεισμό τους οι Κούτρης, Σεμέδο, Χασάν, Λοβέρα, Γιάννης Μασούρας, Νίκολα Τσούμιτς και Πέπε.

Αποχώρησαν: Ο Χένρι Ονιεκούρου παραχωρήθηκε δανεικός για ένα χρόνο στην Τουρκία και την Αντάνα Ντεμίρσπορ, ενώ ο στόπερΣβέτοζαρ Μάρκοβιτς πωλήθηκε στην Παρτιζάν. Εληξε ο δανεισμός του μπακ Καρμπόβνικ και του εξτρέμ Ρόνι Λόπες, ενώ δανεικός παραχωρήθηκε ο Βασίλης Σουρλής στην Φορτούνα Σιτάρντ.

ΠΑΟΚ

Αποκτήθηκαν: Τον… χορό των μεταγραφών άνοιξε ο Σάστρε, ο οποίος αποκτήθηκε για τα επόμενα τρία χρόνια. Ακολούθησαν Ράφα Σοάρες, Αντρέ Ρικάρντο, Ιβάν Νέσμπεργκ (υπολογίζεται από αρχές Αυγούστου) και Μπράντον Τόμας, αμφότεροι ως ελεύθεροι.

Τα μεταγραφικά σήριαλ με τους Κοτάρσκι και Νάραϊ ολοκληρώθηκαν με θετικό πρόσημο, με τον δικέφαλο του βορρά να δαπανάει 1,7 και 1,5 εκατομμύρια αντίστοιχα, ενώ κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια δόθηκαν για τον Κουαλιάτα. Για τον Κάργα δόθηκαν περίπου 250 χιλιάδες ευρώ στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Ντάντας αποκτήθηκε ως δανεικός από την Μπενφίκα.

Ανανέωσε ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς και ο Στέφαν Σβαμπ για τα επόμενα δύο έτη, ενώ Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν στη Θεσσαλονίκη.

Αποχώρησαν: Ηταν λίγο έως πολύ γνωστό πως δεν θα ανανεωθούν οι δανεισμοί των Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα και Ακπόμ, όπως και δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Φερνάντο Βαρέλα. Από εκεί και πέρα, ο Τσόλακ πωλήθηκε για 2,5 στη Ρέιντζερς, ενώ ελεύθεροι έμειναν οι Πασχαλάκης και Κρέσπο. Τέλος, ο Βρακάς δόθηκε εκ νέου δανεικός στον Λεβαδειακό.

Αρης

Αποκτήθηκαν: Πληθώρα μεταγραφών πραγματοποίησαν οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης. Πρώτος χρονικά υπέγραψε ο αριστερός μπακ, Μάρβιν Πίρσμαν, ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο αριστερό άκρο θα πλαισιωθεί από τον Μπράντλεϊ Μαζικού, με τον 26χρονο να αφήνει τη Βουλγαρία και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Για το δεξί άκρο της άμυνας αποκτήθηκε ο Μόζες Οντουμπάγιο από την ΚΠΡ. Οι Παπέ Ντιόπ και Νταμπό θα ενισχύσουν τα χαφ του Αρη, αφήνοντας Λυών και Ρίζεσπορ αντίστοιχα, ενώ ο εξτρέμ Καμάτσο αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Αίσθηση προκάλεσε η μεταγραφή του πολύπειρου Αντρέ Γκρέι, ο οποίος άφησε τα γήπεδα της Αγγλίας για χάρη του Θεόδωρου Καρυπίδη, ενώ η απόκτηση του Ζερβίνιο αποτελεί τη… μεταγραφή του καλοκαιριού για το ελληνικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα.

Αποχώρησαν: Ενα… τσουβάλι αποχωρήσεις μετράει ο κόουτς Μπούργος. Εκπληξη προκάλεσε η πώληση του Καμαρά αντί 5 εκατομμυρίων στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, εμειναν ελεύθεροι οι Σούντγκρεν, Γκάνεα, Λούμορ, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Μπρούνο Γκάμα, Ντουάρτε, Μπερτόλιο, Εντιαγέ, Σάσα, Κριστιάν Λόπεθ, Κώστας Μήτρογλου, καθώς και ο Δημήτρης Μάνος.

Παναθηναϊκός

Αποκτήθηκαν: Την αρχή των μεταγραφών έκανε ο Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα για χάρη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του Παναθηναϊκού. Παρόμοια και η κατάσταση με τον Γκάνεα, ο οποίος άφησε τον Αρη. Ακολούθησε η μεταγραφή του χαφ Τσέριν από την Νυρεμβέργη, με τον Σλοβένο να κοστίζει 700 χιλιάδες ευρώ, ενώ ως ελεύθερος αποκτήθηκε ο θηριώδης στόπερ Μάγκνουσον, εκ των αρχηγών της Εθνικής Ισλανδίας. Ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους οι Χουάνκαρ και Φακούντο Σάντσες.

Αποχώρησαν: Δεν έλειψαν οι αποχωρήσεις στο «πράσινο» στρατόπεδο. Εληξαν οι δανεισμοί των Βιτάλ, Λούντγκβιστ και Γκατσίνοβιτς, ενώ πωλήθηκε στην Αλ Φατέχ για 850 χιλιάδες ευρώ ο Βέλεθ. Παράλληλα, έμειναν ελεύθεροι οι Μαουρίτσιο, Ούφε Μπεκ, Χατζηθεοδωρίδης και Χατζηγιοβάνης, ενώ λύθηκε το συμβόλαιο του Μακέντα που συνεχίζει στην Τουρκία.

ΑΕΚ

Αποκτήθηκαν: Από τις μεταγραφές που ξεχώρισαν γενικώς στην κατηγορία είναι ο δανεισμός του Ορμπελίν Πινέδα. Πρόκειται για 26χρονο Μεξικανό, ο οποίος έρχεται ως δανεικός από τη Θέλτα και αποτέλεσε διακαή πόθο του κόουτς Αλμέιδα. Επίσης, για τα χαφ αποκτήθηκε τόσο ο έμπειρος Δανός, Γενς Γιόνσον, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Καντίθ, ενώ έκπληξη προκάλεσε η μεταγραφή του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από την Χόφενχαϊμ, γνωστός από το περσινό πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, η Ενωση κράτησε τον Στέφεν Τσούμπερ, ενώ επέστρεψαν από τον δανεισμό τους ο κίπερ Γιώργος Αθανασιάδης (Σέριφ Τιράσπολ), ο Χρήστος Αλμπάνης (Απόλλων Λεμεσού), ο Θεοδόσης Μαχαίρας (Ιωνικός), καθώς και ο Φοίβος Μπότος (Γκόου Αχέντ Ιγκλις).

Αποχώρησαν: Αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πλέον αρχηγός, Αντρέ Σιμόες. Εληξαν οι δανεισμοί των Ντάρκο Γέφτιτς και Κριχόβιακ, οι οποίοι επιστρέφουν στην Ρούμπιν Καζάν και Κρασνοντάρ αντίστοιχα, ενώ ελεύθερος έμεινε και ο Εβγέν Σάκχοφ. Παρόμοια και η κατάσταση για τον Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος υπέγραψε στον Βόλο.

ΠΗΓΗ: repress.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags