Facebook Pixel Άρης - Θοδωρής Καρυπίδης: Deal τριών εκατομμυρίων ο Καρυπίδης - "Καλύτερη μεταγραφή από Ζερβίνιο - Το 10αρι του Μπούργος"
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-20 16:05:00

Deal τριών εκατομμυρίων ο Καρυπίδης - "Καλύτερη μεταγραφή από Ζερβίνιο - Το 10αρι του Μπούργος"

του Γιώργου Κτενά
Deal τριών εκατομμυρίων ο Καρυπίδης - "Καλύτερη μεταγραφή από Ζερβίνιο - Το 10αρι του Μπούργος"

Ο... νέος Βιγιαφάνιες, το εντυπωσιακό βιογραφικό και το πισωγύρισμα. Το Sportdog.gr παρουσιάζει τον Μανού Γκαρσία, που έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να πάρει τη φανέλα βασικού. Οι πληροφορίες για τη μεγάλη συμφωνία, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και πώς θα "κουμπώσε" στην ομάδα.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μάνου Γκαρθία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Άρης, προφανώς με τις ευλογίες του Χερμάν Μπούργος, καθώς ο 24χρονος άσος είναι ο παίκτης που λείπει από την 11άδα των Κίτρινων!

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο-expert στο ισπανικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα στοιχεία για τον Ισπανό άσο αλλά και για τα 3 εκατ. ευρώ που φαίνεται ότι θα δώσουν οι Θεσσαλονικείς για να τον αποκτήσουν.

"Μεγάλο ποσό τα 3 εκατ. ευρώ - Καλό deal για την αξία του παίκτη - Ταλέντο που το περίμεναν στην Ισπανία"

"Και για τη Χιχόν είναι μεγάλο ποσό τα 3 εκατ. ευρώ, βέβαια άλλαξαν διοίκηση πια, αλλά δεν παύει να είναι μια ομάδα στη β΄ κατηγορία. Για την αξία του παίκτη θεωρώ ότι είναι καλό deal", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ήταν στην Κ21 της Ισπανίας, ήταν ταλέντο που το περιμέναμε, αλλά δεν τον βοήθησε η ομάδα του - Ήταν από τις ακαδημίες τη Χιχόν, η ομάδα έμεινε στη β΄ κατηγορία και αυτό δεν ήταν υπέρ του. Πέρσι κανε το βήμα παραπάνω με την Αλαβές".

"Καλό 10άρι - Πισωγύρισμα να έρθει στην Ελλάδα - Βασικότατατος στον Άρη"

Ποια είναι τα στοιχεία του;

"Είναι μεσοεπιθετικός, με καλή τεχνική κατάρτιση, δημιουργικός, με καλή πάσα, ένα καλο 10άρι".

Προφανώς στον Άρη έρχεται για βασικός;

"Στον Άρη έρχεται και παίζει βασικότατος, σε σύστημα 4-2-3-1 για να βρίσκεται πίσω από τον επιθετικό".

Είναι η μεγάλη μεταγραφή τού καλοκαιριού για τον Άρη;

"Ο Ζερβίνιο είναι στα τελειώματα, άρα με αυτή την έννοια θεωρώ ότι ο Μάνου Γκαρθία είναι πολύ καλή επιλογή για τον Καρυπίδη. Μέχρι πρόπερσι ήταν από τα μεγάλα ταλέντα των Ισπανών. Ίσως να είναι και πισωγύρισμα για εκείνον το να έρθει Ελλάδα - Δεν εννοώ τον Άρη, αλλά τη Σούπερ Λιγκ".

"Θυμίζει λίγο Βιγιαφάνιες αλλά πιο ποιοτικός - Να προσαρμοστεί πάνω του ο Άρης - Ξέρει ο Μπούργος"

Τι άλλο τον κάνει να ξεχωρίζει;

"Δεν έχει αρκετή δύναμη, δεν έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή ανασταλτικά, αλλά είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, θυμίζει λίγο τον Βιγιαφάνιες όταν έπαιζε πιο μπροστά στον Παναθηναϊκό. Και είναι περισσότερο ποιοτικός".

Πώς μπορεί να τον αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο ο Μπούργος;

"Πρέπει να προσαρμόσει η ομάδα τα θέλω της, δεν είναι παίκτης για τα άκρα που θα αποδώσει στο 4-4-3 για παράδειγμα, ούτε με 4-4-2 μπορεί (είχε δοκιμαστεί με Αλαβές στο 4-4-2 και δεν είχε πάει καλά ως δεύτερος αμυντικός μέσος). Θέλει ελευθερία για να παίξει πίσω από τον επιθετικό. Θεωρώ ότι ο Μπουργος, που γνωρίζει πολύ καλά την περίπτωσή του, ξέρει πού να τον βάλει στο γήπεδο". 



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή από... ΑΕΚ ο Άρης - "Εμπόδιο" για Πλάνιτς ο Γκαρσία - Ειδική συμφωνία για Μπαγκαλιάνη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags