Facebook Pixel Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός: "Έμφραγμα" στο 92’ - Η μπάλα... μπήκε μόνη της και στέρησε τη νίκη από τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-20 22:15:00

"Έμφραγμα" στο 92’ - Η μπάλα... μπήκε μόνη της και στέρησε τη νίκη από τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Έμφραγμα" στο 92’ - Η μπάλα... μπήκε μόνη της και στέρησε τη νίκη από τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ερυθρόλευκοι κρατούσαν στα χέρια τους τη νίκη στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα, χάρη στο γκολ του Ζινκερνάγκελ από το 7', αλλά είδαν την τύχη να τους παίζει άσχημο παιχνίδι στο 90+2', καθώς δέχθηκαν ένα απίθανο γκολ για το τελικό 1-1, μετά από στραβοκλωτσιά του Χαζίζα!

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φύγει με νίκη από το Ισραήλ και έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Φάληρο (27/7).

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο 7' με τον Ζινκερνάγκελ, είδαν δύο γκολ της Μακάμπι (Ντέιβιντ στο 39' και Πλάνιτς στο 45+3') να ακυρώνονται για οφσάιντ, γλίτωσαν από το δοκάρι στο 78', όμως "λύγισαν" στο 90+2', όταν από μια σέντρα του Χαζίζα στα... τυφλά η μπάλα πήρε απίθανη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Βατσλίκ!

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μανωλά και Σισέ, δεξί μπακ τον Βρσάλικο και αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Εμβιλά και Κανέ συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Αγκιμπού Καμαρά. Ο Μασούρας κινήθηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Ζινκερνάγκελ στο αριστερό και ο Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Με σχηματισμό 4-3-3 αγωνίστηκε η Μακάμπι Χάιφα του Μπαράκ Μπακχάρ. Τερματοφύλακας ήταν ο Κοέν, με τετράδα στην άμυνα τους Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ και Κορνού, από δεξιά προς αριστερά. Σερί, Μοχάμεντ και Λαβί αποτέλεσαν την τριάδα στον άξονα, ενώ οι Ατζίλι και Χαζίζα πήραν θέση στα άκρα της επίθεσης, με τον Ντέιβιντ στην κορυφή.

Το ματς

Με τον πιο ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Στο 7' ο Μασούρας πιεσε την άμυνα της Μακάμπι και από την επιμονή του η μπάλα κατέληξε στον Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Ζινκερνάγκελ πρόλαβε την αντίπαλη άμυνα και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού!

Μετά το γκολ του Δανού μέσου, οι Πειραιώτες κατάφεραν να "παγώσουν" το ρυθμό και να μην απειληθούν από τη Μακάμπι στο πρώτο 20λεπτο, ελέγχοντας το παιχνίδι. Τα προβλήματα άρχισαν για τον Ολυμπιακό μετά το cooling break του 25ου λεπτού, καθώς η ομάδα του Μαρτίνς έδειχνε να χάνει τον έλεγχο στο κέντρο του ματς και αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα, επιτρέποντας στη Μακάμπι να πάρει μέτρα και να γίνεται όλο και πιο επιθετική όσο περνούσε η ώρα.

Στο 34' ο Χαζίζα σούταρε και ο Βατσλίκ μπλόκαρε την μπάλα με υπερένταση, ενώ στο 39' η Μακάμπι σκόραρε με τον Ντέιβιντ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Οι Ισραηλινοί ενέτειναν την πίεσή τους στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Στο 44' ο Βατσλίκ έκανε μια ακόμα απόκρουση σε πλασέ του Σερί και στο 45+3' ο Πλάνιτς σκόραρε με προβολή από τη μικρή, αλλά για δεύτερη φορά το γκολ της Μακάμπι δεν μέτρησε γιατί υπήρχε οφσάιντ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς προέβη σε διοθρωτικές κινήσεις στο ημίχρονο του ματς. Ο Μαντί Καμαρά μπήκε στη θέση του Αγκιμπού Καμαρά για να βοηθήσει στην προβληματική κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά πέρασε αντί του Ζινκερνάγκελ για να προσθέσει ταχύτητα στη μεσοεπιθετική γραμμή, καθιστώντας παράλληλα τους πρωταθλητές Ελλάδας πιο επικίνδυνους στην αντεπίθεση.

Οι αλλαγές βοήθησαν τον Ολυμπιακό να κρατήσει τη μπάλα περισσότερο σε σχέση με το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους. Οι Ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν στο πρώτο διάστημα του δευτέρου 45λεπτού και μάλιστα θα μπορούσαν να σκοράρουν σε επικίνδυνη αντεπίθεση που δημιούργησαν στο 49', αλλά το γύρισμα του Μαντί Καμαρά προς τη μικρή περιοχή απομακρύνθηκε από την άμυνα της Μακάμπι.

Η πρώτη μεγάλη απειλή για την εστία του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 64'. Μετά από λάθος του Εμβιλά και κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Πιερό έφυγε τετ α τετ με τον Βατσλίκ, όμως πλάσαρε άουτ. Οι Ισραηλινοί άρχισαν να ασκούν πίεση και σπατάλησαν ακόμα μια καλή ευκαιρία, με τον Κορνού να σουτάρει άουτ με το αριστερό από διαγώνια θέση στη μεγάλη περιοχή.

Μετά από αρκετή ώρα, στο 76', ο Ολυμπιακός "χτύπησε" στην αντεπίθεση, με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να βρίσκεται σε θέση βολής αλλά να σουτάρει ψηλά άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.  Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι γλίτωσαν από... σίγουρο γκολ, με τον Βατσλίκ αρχικά να διώχνει την μπάλα έπειτα από "τσαφ" του Βρσάλικο προβολή του Πιερό στη μικρή περιοχή και εν συνεχεία τον ίδιο παίκτη να πλασάρει στο οριζόντιο δοκάρι!

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα κρατήσει τη νίκη μέχρι τέλους, η ατυχία του... χτύπησε την πόρτα. Στο 90+2' ο Χαζίζα βρέθηκε στην "ερυθρόλευκη" περιοχή από θέση μέσα δεξιά. Επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα όμως η σέντρα του ανακόπηκε. Ο Χαζίζα επιχείρησε νέα σέντρα με το αριστερό έχοντας πλάτη στην εστία και η μπάλα πήρε απίθανη τροχιά, καταλήγοντας... ως εκ θαύματος στα δίχτυα του Βατσλίκ για το 1-1!

Οι Πειραιώτες μάλιστα χρειάστηκαν μία δύσκολη απόκρουση του Βατσλίκ σε δυνατό σουτ του Σερί στο 90+5 προκειμένου να αποφύγουν μια οδυνηρή ήττα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπακχάρ / 4-3-3): Κοέν, Κορνού (79' Μεναχέμ), Γκόλντμπεργκ, Πλάνιτς, Σούντγκρεν, Λαβί (61' Φανί), Τσέρι, Μοχάμεντ, Χαζίζα, Ντέιβιντ (60' Πιερό), Ατζιλί (50' Ρουκάβιτσα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς / 4-2-3-1): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μανωλάς, Βρσάλικο (81' Παπασταθόπουλος), Κανέ, Εμβιλά (72' Μπουχαλάκης), Ζίνκερναγκελ (46' Αμπ. Καμαρά), Α. Καμαρά (46' Μ. Καμαρά), Μασούρας (81' Άβιλα), Τικίνιο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags