Facebook Pixel Λέφσκι Σόφιας - ΠΑΟΚ: Καλοκαιρινός εφιάλτης για ΠΑΟΚ στη Σόφια - Πάει Τούμπα... με την πλάτη στον τοίχο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-21 21:54:00

Καλοκαιρινός εφιάλτης για ΠΑΟΚ στη Σόφια - Πάει Τούμπα... με την πλάτη στον τοίχο!

Sportdog Team
Καλοκαιρινός εφιάλτης για ΠΑΟΚ στη Σόφια - Πάει Τούμπα... με την πλάτη στον τοίχο!

Σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό μέλλον του Δικεφάλου, που πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση στη Βουλγαρία και ηττήθηκε με 2-0 από τη Λέφσκι. Πλέον ψάχνει ανατροπή στη ρεβάνς της Τούμπας (28/7) για να αποφύγει έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Λέφσκι Σόφιας και κινδυνεύει να μείνει εκτός Europa Conference League από τον Ιούλιο!

Βέλτον και Μπαρί έδωσαν τη νίκη για την Λέφσκι Σόφιας επί του ΠΑΟΚ με 2-0 στην Βουλγαρία, βάζοντας... φωτιά ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη εβδομάδα (28/7) στην Τούμπα.

Το ματς ήταν το πρώτο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε μια κάκιστη εμφάνιση, μιας και πλήρωσε την έλλειψη χημείας, αλλά και το γεγονός πως δέχθηκε 2 γκολ. Το πρώτο πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και το δεύτερο πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20΄.

Σε σχέση με την περσινή χρονιά φανέλα βασικού πήραν οι νεοαποκτηθέντες Σοάρες, Κάργας, Κουαλιάτα και Ντάντας, οι οποίοι ωστόσο δεν δικαίωσαν τον προπονητή τους, για να τους ξεκινήσει. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς είδαν τον Βιεϊρίνια να τίθεται νοκ άουτ λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα και ενώ θα ξεκινούσε ως βασικός. Αυτό που προκάλεσε πραγματική εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να βγάλει ούτε μια μεγάλη φάση, έστω για να απειλήσει τους Βούλγαρους...

Το επόμενο ματς θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα από σήμερα, στις 20:30 στο γήπεδο της Τούμπας και δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Κάτι που σημαίνει ότι εάν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει με 2 γκολ διαφορά, τότε το ματς θα πάει στην παράταση, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον 3 γκολ διαφορά για να προκριθεί στα 90΄. Οτιδήποτε άλλο θα σημαίνει και τον πρόωρο αποκλεισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως η Θύρα 4 θα είναι κλειστή, λόγω σχετικής τιμωρίας από τον αγώνα με την Μαρσέιγ.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι στην εστία, τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργα και Ράφα Σοάρες από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα στην αρχή ήταν οι Ντόουγκλας Αουγκούστο και Σβαμπ, μπροστά τους ο Ντάντας, στα άκρα οι Ζίβκοβιτς και Κουαλιάτα ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Κούτσιας.

Το ματς ξεκίνησε με εφιαλτικό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 42ο δευτερόλεπτο! 1'. Το γκολ προήλθε από την κακή εκτίμηση του Κάργα, στο ντεμπούτο του, που έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Βέλτον πρόλαβε τον Ίνγκασον και με πλασέ έκανε το 1-0 πολύ νωρίς στο ματς. Όπως είναι λογικό η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε τελείως τον όποιο ρυθμό θα μπορούσε να έχει με το γρήγορο γκολ που δέχθηκε και προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 8΄. Σε εκείνο το σημείο ο Σβαμπ έκανε μακρινό σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Μιχαϊλόφ ήταν σε ετοιμότητα.

Οι Βούλγαροι πάτησαν πάνω στο γκολ που έβαλαν στην εκκίνηση και απέκτησαν τρομερή αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να κάνουν και το 2-0 στο 19΄. Αυτό έγινε μιας και έβγαλαν γρήγορη αντεπίθεση από τα αριστερά, η οποία είχε ως αποδέκτη τον Μπαρί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην εστία του ανήμπορου Κοτάρσκι. Η πιο μεγάλη φάση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 31΄, μιας και η κεφαλιά του Κάργα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι της εστίας του γκολκίπερ των γηπεδούχων. Στο 37΄ οι Βούλγαροι μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπαρί στον Ρονάλντο, είδαν το σουτ να αποκρούεται από τον Κοτάρσκι. Ο πιο κινητικός παίκτης στο πρώτο μέρος ήταν ο Σάστρε που ξεκίνησε τελευταία στιγμή, λόγω του προβλήματος του Βιεϊρίνια, ωστόσο του έλειψε το καθαρό μυαλό στο τελευταίο μισό του γηπέδου. Κάπως έτσι το εφιαλτικό πρώτο μέρος τελείωσε χωρίς άλλη φάση, ενώ αυτό που προκάλεσε τεράστια εντύπωση ήταν πως ο Λουτσέσκου δεν έκανε καμία αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου 45΄.

Παρότι η ομάδα του δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο και παρότι βρισκόταν πίσω με δύο τέρματα. Οι πρώτες δύο αλλαγές ήρθαν στο 58΄ με τους Νάρεϊ και Κούρτιτς να μπαίνουν στις θέσεις των Κουαλιάτα και Ντάντας που ήταν άφαντοι στο ντεμπούτο τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ντόουγκλας Αουγκούστο να πάει στο «10», ο Κούρτιτς με τον Σβαμπ να γίνουν τα δύο κεντρικά χαφ και ο Νάρεϊ στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Νάρεϊ προσπάθησε να δώσει ενέργεια στην ομάδα του, ενώ στο 71΄ μπήκαν και οι Μπράντον και Φιλίπε Σοάρες στις θέσεις των Κουτσιά και Σβαμπ και ο Κωνσταντέλιας στο 78΄ μπήκε στη θέση του Ζίβκοβιτς ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του κακού ΠΑΟΚ.

Στο 81΄ ο Κούρτιτς δέχθηκε κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο εκτός φάσης, τελειώνοντας μια επίθεση για την ομάδα του. Ενδεικτικό του πόσο υποτονική ήταν η εμφάνιση της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν πως μέχρι εκείνο το σημείο δεν έβγαλε μια αξιοσημείωτη φάση, παρότι οι γηπεδούχοι είχαν οπισθοχωρήσει. Η πιο μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου μέρους ήρθε στο 84΄, όταν ο Κούρτιτς έβγαλε τη σέντρα, αλλά δεν έκανε κανείς επαφή με την μπάλα να καταλήγει άουτ, παρότι ο Μπράντον διαμαρτυρήθηκε για κράτημα. Ο Σάστρε πήρε κίτρινη στο 90΄, αντιμετωπίζοντας αμυντικά προβλήματα σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Οι συνθέσεις:

ΛΕΦΣΚΙ: Μιχαΐλοφ, Πετρίς, Σονκό Σούντμπεργκ, Κόρντομπα, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Φαν ντερ Κοπ, Μιλάνοφ, Ρονάλντο (Πέτκοφ 87') Μπάρι, Ουέλτον Φελίπε (Μίτκοφ 93' )

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (Σοάρες 71'), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (Κωνσταντέλιας 78΄), Ντάντας (Νάρεϊ 57'), Κουαλιάτα (Κούρτιτς 57'), Κούτσιας (Μπράντον 71')

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags