Facebook Pixel Μπαρτσελόνα: "Βόμβα" από την Καταλονία - Ζήτησε Μέσι ο Τσάβι - Το σκέφτονται στην Μπαρτσελόνα
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-24 23:40:00

"Βόμβα" από την Καταλονία - Ζήτησε Μέσι ο Τσάβι - Το σκέφτονται στην Μπαρτσελόνα

Sportdog Team
"Βόμβα" από την Καταλονία - Ζήτησε Μέσι ο Τσάβι - Το σκέφτονται στην Μπαρτσελόνα

Η «Sport» αποκάλυψε πως ο Τσάβι ζήτησε από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα να φέρει πίσω στην καταλανική ομάδα τον Λιονέλ Μέσι.

Μπαρτσελόνα: Το συμβόλαιο του Αργεντινού με την Παρί Σεν Ζερμέν ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν και ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» θέλει το καλοκαίρι του 2023 να γυρίσει ο Μέσι στην ομάδα του.

Ο Τσάβι εκτιμά ιδιαίτερα τον Λιονέλ Μέσι, έχοντας υπάρξει και συμπαίκτες και θέλει να… διορθώσει το λάθος που έγινε το περσινό καλοκαίρι, φέρνοντας τον Αργεντινό πίσω στο «σπίτι» του. Το έχει ζητήσει ήδη από τον Ζοάν Λαπόρτα, λέγοντας πως η επιστροφή του μπορεί να ωφελήσει την Μπαρτσελόνα τόσο σε οικονομικό-εμπορικό κομμάτι όσο και στο αγωνιστικό.

Στο οικονομικό-εμπορικό κομμάτι η Μπαρτσελόνα έχασε σε εισιτήρια διαρκείας, αλλά και στο θέμα των χορηγιών, με την Παρί Σεν Ζερμέν από τη δική της πλευρά να είναι κατά πολλά εκατομμύρια κερδισμένη από την έλευση του Μέσι! Σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα επηρεάστηκε επίσης αφού τελείωσε της σεζόν χωρίς να κατακτήσει τον παραμικρό τίτλο, ενώ και η εικόνα των «μπλαουγκράνα» στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς ήταν απογοητευτική.

Παρά το γεγονός ότι θα έχουν περάσει δύο χρόνια και ότι ο Μέσι θα είναι 36 ετών, ο Τσάβι θεωρεί ότι ο Λέο μπορεί ακόμα να προσφέρει πολλά στον αθλητισμό, τόσο σε επίπεδο εμπειρίας όσο και μέσα στο παιχνίδι. Ο προπονητής πιστεύει ότι είναι εφικτό για τον Αργεντινό να επιστρέψει στην ομάδα, όντας ο βασικός πυλώνας του πρότζεκτ του, ενώ μπορεί να αποτελέσει τον άνθρωπο που θα βασιστεί η νέα… Μπαρτσελόνα, βοηθώντας στη μετάβαση από μια άλλη εποχή σε αυτή του Τσάβι.

Τι είπε ο Λαπόρτα για τον Μέσι

Για τον πρόεδρο των Καταλανών, Τζουάν Λαπόρτα, η απουσία του Αργεντινού αστέρα εξακολουθεί να... αμβλύνει τα θεμέλια που έχτισε η ομάδα των Μπλαουγκράνα γύρω από τον παίκτη. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ελπίδες του για επιστροφή παραμένουν. Τουλάχιστον έτσι τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ESPN το βράδυ πριν η ομάδα του επικρατήσει στο Λας Βέγκας επί της Ρεάλ Μαδρίτης (1-0).

«Ο Μέσι ήταν τα πάντα, για τη Μπάρτσα ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία, ο πιο αποτελεσματικός, συγκρίσιμος μόνο με τον Γιόχαν Κρόιφ», τόνισε ο Λαπόρτα πριν από τον ισπανικό «εμφύλιο». «Αλλά έπρεπε να συμβεί μια μέρα, έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση ως συνέπεια της κληρονομιάς που είχαμε, ο σύλλογος είναι πάνω από παίκτες και προπονητές, αλλά νομίζω, εύχομαι το κεφάλαιο Μέσι δεν έχει τελειώσει ακόμα στην Μπάρτσα και νομίζω ότι είναι δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι αυτό το ανοιχτό κεφάλαιο, το οποίο δεν έχει κλείσει ακόμη, θα έχει μια καλή στιγμή κατά την οποία μπορεί να γίνει όπως θα έπρεπε και, επιπλέον, θα έχει ένα πολύ πιο υπέροχο τέλος από αυτό ήταν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags