Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Σπάει τον κουμπαρά" ο Αλαφούζος για φορ - Φέρνει τον εκλεκτό του Λουτσέσκου - 60 γκολ, 17 ασίστ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-27 15:30:00

"Σπάει τον κουμπαρά" ο Αλαφούζος για φορ - Φέρνει εκλεκτό του Λουτσέσκου - 60 γκολ, 17 ασίστ (Vid)

του Δημήτρη Σκούφου
"Σπάει τον κουμπαρά" ο Αλαφούζος για φορ - Φέρνει εκλεκτό του Λουτσέσκου - 60 γκολ, 17 ασίστ (Vid)

Με σχεδόν 3.5 εκατ. κλείνουν έναν στράικερ, ο ορισμός του "poacher"! Ποιος είναι ο παίκτης που αναμένεται να πάρει τη φανέλα με το Νο9 στο Τριφύλλι, το... παρελθόν του με τον ΠΑΟΚ και τα εντυπωσιακά του νούμερα. Οι Πράσινοι είναι έτοιμοι να ανέβουν επίπεδο μετά τον Μακέντα!

Παναθηναϊκός: Με τον Φεντερίκο Μακέντα να έχει κουνήσει μαντήλι για... τουρκικές πολιτείες (Ανκαραγκουτσού), ο Παναθηναϊκός έχει μείνει στην επιθετική του γραμμή με τους Ιωαννίδη και Καρλίτος και γι' αυτό το λόγο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα ήθελε ακόμα μία δυνατή προσθήκη για να την ενισχύσει.

Ανάμεσα στα πολλά ονόματα που ακούγονται βρίσκεται και ένα... γνώριμο στο ελληνικό κοινό, καθώς είχε "παίξει" αρκετά στα ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ πέρυσι το καλοκαίρι. Ο λόγος για τον Αντράζ Σποράρ, τον 28χρονο Σλοβένο σέντερ φορ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο οποίος είδε το όνομά του να αναφέρεται και πάλι στα ελληνικά αθλητικά Μέσα, ως υποψήφιου μεταγραφικού στόχου του Τριφυλλιού, αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του εξωτερικού, ο διεθνής στράικερ ενδιαφέρει και την γαλλική Μπρεστ, η οποία συζητάει με την Σπόρτινγκ το ενδεχόμενο απόκτησής του, έχοντας μάλιστα στα υπόψιν και έναν άλλο φορ που είχε γραφτεί για τον Παναθηναϊκό, τον Ισλάμ Σλιμανί. Οι Πράσινοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και περιμένουν να... χτυπήσουν για τον Σποράρ, αν δεν καταφέρει να του αποσπάσει το "ναι" η Μπρεστ και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το Τριφύλλι έχει αποκτήσει προβάδισμα για να τον φέρει στην Ελλάδα, δίνοντας πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ!

Τα εκπληκτικά στατιστικά με Ολίμπια και το απίθανο "60 γκολ και 17 ασίστ" στην Σλοβακία!

Ο Σποράρ ξεκίνησε την καριέρα του από την Ιντερμπλόκ το 2011 και στη συνέχεια πήγε στην Ολίμπια Λουμπλιάνας, όπου κάθισε μέχρι το 2016, έχοντας τρομερά νούμερα (108 συμμετοχές με 50 γκολ και 18 ασίστ). Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή ήρθε τον Ιανουάριο του 2016, όταν η Βασιλεία δαπάνησε 3,8 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της, δίνοντάς τον όμως δανεικό στην Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Το 2018 η Σλόβαν Μπρατισλάβας τον ενέταξε στο ρόστερ της και με την φανέλα της ομάδας από την Σλοβακία έκανε τις καλύτερες σεζόν του, αφού σε 78 συμμετοχές μέτησε 60 γκολ και 17 ασίστ, ελκύοντας το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που έριξε στο τραπέζι... χρυσάφι για να τον αποκτήσει.

Η μεταγραφή των 6 εκατ. ευρώ, ο "ποδοσφαιρικός εγκέφαλος" και ο... ΠΑΟΚ!

Τον Ιανουάριο του 2020 έρχεται η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, όταν η Σπόρτινγκ κρούει την πόρτα της Σλόβαν και προχωράει στην απόκτησή του έναντι του ποσού των 6 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι και η υψηλότερη οικονομικά μεταγραφή του Σλοβένου φορ μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Στα "λιοντάρια" δεν καταφέρνει να δείξει την ποιότητά του και δίνεται δανεικός σε Μπράγκα και Μίντλεσμπρο, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει στο παιχνίδι το καλοκαίρι του 2021.

Οι Θεσσαλονικείς τον είχαν βρει μπροστά τους το καλοκαίρι του 2019 στα προκριματικά του Europa League κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας και μετά από δύο χρόνια τον έβαλαν στη λίστα τους, για να τον αγοράσουν ως δανεικό με οψιόν αγοράς από την Σπόρτινγκ. Ωστόσο, τότε δεν προχώρησε η περίπτωσή του για τον Δικέφαλο, με τον διεθνή επιθετικό να μένει δανεικός στη Μίντλεσμπρο, όπου έπαιξε παρέα με τον Ντάνκαν Γουάτμορ, που ανέλυσε μερικές από τις πτυχές του παιχνιδιού του Σλοβένου άσου.

Ο συμπαίκτης του τότε στην "Μπόρο", είχε δηλώσει για τον Σποράρ πως: "Διασκεδάζω να παίζω μαζί του. Είναι πολύ ταλαντούχος, έχει καταφέρει πολλά, έχοντας παίξει σε μεγάλα κλαμπ. Έχει καλό... ποδοσφαιρικό εγκέφαλο και μάλιστα το τεχνικό τιμ μας δείχνει βίντεο από όταν παίζουμε παρέα και μας βάζουν να το μελετάμε".

Μέχρι 8 "μύρια" η αξία του - Ο ορισμός του "poacher" επιθετικού και η εμπειρία με Σλοβενία

Ο Σποράρ αποτελεί το είδος του επιθετικού, που δεν θα κινηθεί πολύ χωρίς τη μπάλα και εκτός περιοχής, αλλά κυρίως μέσα στο "κουτί", όπως συνηθίζουμε να λέμε στην ποδοσφαιρική "αργκό". Είναι λοιπόν ο ορισμός του "poacher", του στράικερ δηλαδή που συνήθως περιμένει μέσα στην περιοχή για να δεχτεί τη μπάλα και να σκοράρει, βρισκόμενος στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή.

Πρόκειται για δεξιοπόδαρο (όχι ότι δεν χρησιμοποιεί το αριστερό του) με μεγάλη εμπειρία από την εθνική Σλοβενίας, όντας 39 φορές διεθνής, με 5 γκολ στο ενεργητικό του και με καλό όνομα στα διεθνή κλιμάκια της χώρας του. Η χρηματιστηριακή του αξία υπολογίζεται κάπου ανάμεσα στα 5 μέχρι τα 8 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται γύρω στα 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός για να τον φέρει στη Super League, θα δώσει στη Σπόρτινγκ μέχρι και 3.5 εκατομμύρια ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέλανε τη Λεωφόρο ο… νέος Δουβίκας - Θα τον χάσει τζάμπα ο Μπέος - Μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags