Facebook Pixel ΑΕΚ: Άρεσε η ΑΕΚ του Αλμέιδα σε άμυνα και επίθεση - Γκολάρα Λιβάι... δεν τον είδαν οι αμυντικοί! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-27 18:57:00

Άρεσε η ΑΕΚ του Αλμέιδα σε άμυνα και επίθεση - Γκολάρα Λιβάι... δεν τον είδαν οι αμυντικοί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρεσε η ΑΕΚ του Αλμέιδα σε άμυνα και επίθεση - Γκολάρα Λιβάι... δεν τον είδαν οι αμυντικοί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 1-0 κόντρα στην πιο έτοιμη Ουτρέχτη και καλές εντυπώσεις για περίπου μία ώρα αγώνα. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη για την Ένωση στο τρίτο φιλικό που έδωσε, μετά από τις επικρατήσεις ενάντια σε Φόλενταμ και Γκενκ!

Η ΑΕΚ κέρδισε την Ουτρέχτη με 1-0 στο πλαίσιο της προετοιμασίας που κάνει για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, χάρη σε γκολ του Λιβάι Γκαρσία, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια στο 50΄.

Μάλιστα, το σύνολο του Αλμέιδα κέρδισε μια αντίπαλο, η οποία βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς στις 6 Αυγούστου ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα Ολλανδίας. Η ομάδα των Μπάρκα και Δουβίκα είχε νικήσει εσχάτως 4-0 τον ΟΦΗ σε φιλικό προετοιμασίας.

Ο Στάνκοβιτς ξεκίνησε στην εστία με την τριάδα μπροστά του να απαρτίζεται από τους Χατζισαφί - Τζαβέλλα - Μήτογλου. Τις πτέρυγες κάλυψαν οι Τσούμπερ - Ρότα. Στο «6» επέστρεψε ο Σιμάνσκι, ο οποίος αντικατέστησε τον Γιόνσον, με τους Πινέδα - Γκατσίνοβιτς μπροστά του στον άξονα, ενώ λίγο πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία ξεκίνησε ο Πέτρος Μάνταλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το 57΄ που ο Αλμέιδα άλλαξε τους πάντες στην ενδεκάδα, η Ένωση δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στην ομάδα των Δουβίκα και Μπάρκα, μιας και δεν είχε δεχτεί καν κλασική ευκαιρία, ενώ ο Μπάρκας ήταν και ο λόγος που η Ένωση δεν είχε βρει γκολ στα πρώτα 45΄. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, η Ουτρέχτη προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει δύο φάσεις.

Το ματς:

Η ΑΕΚ μπήκε αρκετά δυναμικά στον αγώνα με στόχο να πιέζει ψηλά τους αντιπάλους της και ως απόρροια της πίεσης είχε ήδη δύο φάσεις στο πρώτο πεντάλεπτο. Μόλις στο 2΄ o Τσούμπερ σούταρε έξω από την περιοχή του Μπάρκα, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα. Αμέσως μετά ο Σιμάνσκι σούταρε με δύναμη, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η πρώτη φάση για τους Ολλανδούς ήρθε στο 7΄ με τον Στάνκοβιτς να αιφνιδιάζεται από ένα μακρινό φάουλ, ωστόσ εν τέλει έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Ολλανδοί είδαν ουσιαστικά την ΑΕΚ να επιβάλλει το παιχνίδι της και να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 19΄ο Μάνταλος έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη στον Τσούμπερ, ο οποίος ωστόσο έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 24΄ ο Λιβάι έκανε μια τρομερή εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. 

Γενικά η ΑΕΚ συνέχιζε να ελέγχει τον αγώνα, ωστόσο της έλειπε το γκολ στην τελική προσπάθεια. Στο 29΄ ο Πέτρος Μάνταλος σούταρε από πλεονεκτική θέση, ωστόσο ο Μπάρκας φώναξε ξανά παρών. Λίγο αργότερα ήρθε η σειρά του Πινέδα να απειλήσει, ωστόσο το σουτ που έπιασε από μακριά δεν κατέληξε στην εστία του Έλληνα τερματοφύλακα. Με τη συμπλήρωση των 36΄ ο Γκατσίνοβιτς έκανε σουτ από μακριά, με τον Μπάρκα να χρειάζεται να μπλοκάρει τη μπάλα σε διπλό χρόνο.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση με τον Μπάρκα να είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα και την ΑΕΚ να ελέγχει πλήρως το ματς, μιας και οι Ολλανδοί απείλησαν μόλις μια φορά από μια μακρινή στημένη φάση. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από την πλευρά της ΑΕΚ.Το γκολ που τόσο έψαχνε και δεν ερχόταν η ΑΕΚ, το βρήκε στο 50΄! Σε εκείνο το σημείο ο Λιβάι εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα και έφυγε σαν σφαίρα στην αντεπίθεση πλασάροντας εύστοχα για το 1-0. Λίγο αργότερα ο Γκαρσία έκανε ξανά ότι ήθελε την άμυνα της Ουτρέχτης, ωστόσο αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Νιχάουζ, που αντικατέστησε τον Μπάρκα.

Με τη συμπλήρωση των 2/3 του αγώνα ο Αλμέιδα προχώρησε σε μαζικές αλλαγές διατηρώντας το 3-5-2. Αυτοί που μπήκαν ήταν οι: Αθανασιάδης, Κορνέζος, Ραντόνια, Μοχαμάντι, Μισελέν, Άμραμπατ, Μουστακόπουλος, Γιόνσον, Φράνσον, Γιούσης και Κοσίδης.

Όπως ήταν λογική οι αλλαγές του Αλμέιδα έριξαν τον ρυθμό από πλευράς Ένωσης και οι Ολλανδοί κατάφεραν να κάνουν την πρώτη μεγάλη τους φάση στο 79΄, με τον Αθανασιάδη να αντιμετωπίζει σε τετ α τετ τον Φέρμαν, ο οποίος ωστόσο ήταν αρκετά άστοχος. Στο 86΄ οι Ολλανδοί έχασαν νέα προσπάθεια για να ισοφαρίσουν την αλλαγμένη ΑΕΚ, ωστόσο το δυνατό σουτ του Μάχι αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Αθανασιάδη.

Οι αρχικές ενδεκάδες; 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ρότα, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γκαρσία.

Ουτρέχτης: Μπάρκας, Τερ Άβεστ, Βαν ντερ Μάαρελ, Κλάιφερτ, Βαρμερντάμ, Μπουθ, Μπουσαίντ, Βαν ντερ Στρέικ, Ρένταν, Δουβίκας.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags