Facebook Pixel Γκόμελ - Άρης: Άνετος και ωραίος ο Άρης - Δεν... χαρίζεται σε κανέναν - Νίκησε ξανά την Γκόμελ με "killer" Γκρέι!
| 2022-07-27 22:58:00

Άνετος και ωραίος ο Άρης - Δεν... χαρίζεται σε κανέναν - Νίκησε ξανά την Γκόμελ με "killer" Γκρέι!

Άνετος και ωραίος ο Άρης - Δεν... χαρίζεται σε κανέναν - Νίκησε ξανά την Γκόμελ με "killer" Γκρέι!

Με νίκη 2-1, πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα φορ και συνολικό σκορ 7-2, οι Κίτρινοι συνεχίζουν στην Ευρώπη και περιμένουν τη... Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Άρης στο δεύτερο ματς με την Γκόμελ έκανε μια ακόμη νίκη, στις καθυστερήσεις αυτή τη φορά, με 2-1 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκρέι, ο οποίος έβαλε ξανά δύο τέρματα. Στο πρώτο γκολ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μαντσίνι και στο δεύτερο την ασίστ του Ιτούρμπε! Οι Λευκορώσοι έκαναν το 1-1... από το πουθενά μιας και εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση του Άρη, το οποίο επετεύχθη με πέναλτι. Κάπως έτσι ο Άρης περνάει στον 3ο προκριματικό γύρο με δύο νίκες και το 5-1 στο πρώτο ματς και το δεύτερο με 2-1, δηλαδή με επιμέρους σκορ το 7-2.

Πλέον λογικά θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία θα παίξει την Πέμπτη την ρεβάνς, ενώ πήρε άνετη νίκη στο πρώτο ματς με την Γκζίρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπούργος έκανε τέσσερις οι αλλαγές στη βασική ενδεκάδα του Άρη σε σύγκριση με το πρώτο ματς, με τους Εμπακατά, Μαζικού, Ντιόπ και Μαντσίνι να αντικαθιστούν τους Οντουμπάζο, Πίρσμαν, Νταμπό και Ιτούρμπε, ενώ οι Ζερβίνιο και Μανού Γκαρθία έμειναν εκτός αποστολής.

Το ματς

Ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς τον τρελό ρυθμό με τα πρώτα λεπτά να έχουν αναγνωστικό χαρακτήρα. Η πρώτη μεγάλη φάση για τον Άρη ήρθε όμως μόλις στο 9΄, με τον Πάλμα να πασάρει στον Γκρέι, τον οποίο έβγαλε τετ α τετ, ωστόσο ο φορ από την Τζαμάικα έστειλε τη μπάλα αρκετά έξω. Άμεση ήταν η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων, μιας και ένα λεπτό αργότερα ο Κοστρόφ έκανε μια καλή εκτέλεση φάου, ο Μπάχα πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κουέστα. Ο Άρης προσπάθησε να ανοίξει το σκορ στο 12΄, με τον Μαντσίνι να κάνει προσωπική ενέργεια, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. 

Στα αξιοσημείωτα του ματς ότι ο Άρης δέχθηκε τρεις κάρτες στο πρώτο μέρος, εκ των οποίων οι δύο ήταν μέσα σε ένα λεπτό (17΄-18΄), με τον Ντιόπ μάλιστα να γίνεται αλλαγή και τον Νταμπό να περνάει στη θέση του. 

Ήταν εμφανές ότι ο Μπούργος δεν ήθελε να... μπλέξει και φοβήθηκε μην πάρει δεύτερη κίτρινη ο παίκτης του. Ο ρυθμός έπεσε ξανά, με αποτέλεσμα η αμέσως επόμενη φάση για τον Άρη να έρθει στο 28΄. Σε εκείνο το σημείο ο Εμπακατά έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Καμάτσο πήρε την κεφαλιά όντας αμαρκάριστος, ωστόσο ήταν υπερβολικά άστοχος. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί δίχως τέρμα, στο 45΄ ο Γκρέι εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φορά την ασίστ από τον Μαντσίνο, και αφού έκανε ένα τρομερό κοντρόλ, πλάσαρε στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα των Λευκορώσων.

Κάπως έτσι τελείωσαν και οι... απειροελάχιστες ελπίδες πρόκρισης των Λευκορώσων. Η έναρξη του δευτέρου μέρους είχε ως αποτέλεσμα ο Μπούργος να κάνει δύο ακόμη αλλαγές με τον Πίρσμαν να μπαίνει αντί του Μαζικού και ο Οντουμπάγιο αντί του Εμπακατά. 

Η πρώτη, άξια αναφοράς, φάση του δευτέρου μέρους άνηκε στον Πάλμα, ο οποίος έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σούταρε μέσα από την περιοχή των αντιπάλων, χωρίς να μπορέσει να νικήσει τον Κοβάλεφ. Είναι λογικό τα υπόλοιπα λεπτά να είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο ο Άρης συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό και να προσπαθεί να βάλει και ένα δεύτερο γκολ για να περάσει στην επόμενη φάση με το 2/2. 

Στο 58΄ ο Γκρέι έβγαλε μόνο του τον Πίρσμαν, ο οποίος όμως ήταν αρκετά άστοχος. Η ομάδα του Μπούργος συνέχισε την πίεση και στο 61΄ είχε δοκάρι, με τους Γκρέι και Μαντσίνι να συνεργάζονται και τον δεύτερο να μη μπορεί να χριστεί σκόρερ. Στο 67΄ ο Καμάτσο βρέθηκε πάλι μόνος του, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Πάλμα, ωστόσο δεν νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στη συνέχεια βέβαια ο Άρης άρχισε να χαλαρώνει υπερβολικά!

Στο 71' η Γκόμελ έχασε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Μακάς να πλασάρει και τον Κουέστα να κάνει μια πολύ καλή επέμβαση.  Η πίεση συνεχίστηκε και στο 75΄ οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, μετά από το φαλτσαριστό σουτ του Σέτσκο έξω από την περιοχή του Κουέστα. Στο 82΄ η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλήρωσε την χαλάρωση, μιας και ο Πίρσμαν υπέπεσε σε πέναλτι και ο Γκογκολασβίλι που κέρδισε και το πέναλτι ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1. Στο 82΄ μπήκαν οι Ιτούρμπε και Χατζηιωάννου αντί των Καμάτσο και Πάλμα.

Στο 93΄ ο Γκρέι έσωσε τον Άρη από μια ισοπαλία που θα ήταν άδικη για τον ίδιο και έκανε το 2-1, σημειώνοντας το 4ο γκολ του σε μόλις 2 ματς με τη φανέλα του Άρη.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Γκόμελ (Νεβίνσκι, 4-2-3-1): Κόβαλεφ – Κουχίνσκι, Αφί, Σοκόλ, Παντία – Μπάχα, Κοστρόφ – Σέντκο, Ανούφριεφ, Αντεόλα – Μάκας

Άρης (Μπούργος, 4-4-2): Κουέστα - Eμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού - Καμάτσο, Ντιόπ, Ντουκουρέ, Μαντσίνι - Πάλμα, Γκρέι.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags