Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μακάμπι: Συντριβή για Ολυμπιακό και αποκλεισμός σοκ - "Μαύρη νύχτα" στο Φάληρο - Τεσσάρα από Μακάμπι!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-27 23:52:00

Συντριβή για Ολυμπιακό και αποκλεισμός σοκ - "Μαύρη νύχτα" στο Φάληρο - Τεσσάρα από Μακάμπι!

Συντριβή για Ολυμπιακό και αποκλεισμός σοκ - "Μαύρη νύχτα" στο Φάληρο - Τεσσάρα από Μακάμπι!

Τραγική εικόνα για τους Πειραιώτες, ήττα με 4-0 και αντίο στο Champions League. Συνεχίζει στην Ευρώπη και θα παλέψει για αν μπει στο Europa League, όμως έρχονται τρομερές εξελίξεις στον σύλλογο...

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι και πήρε, εν τελεί, αυτό που άξιζε. Μπορεί το τελικό 4-0 να ήταν άκρως ταπεινωτικό, ωστόσο σε κανέναν από τους δύο αγώνες με τους Ισραηλινούς δεν έπεισε η ομάδα του Μαρτίνς ότι αξίζει εκείνη την πρόκριση.

Το ματς

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χειρότερα ο επαναληπτικός του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Χάιφα στο Φάληρο, καθώς οι Ισραηλινοί μόλις στο 5ο λεπτό πήραν προβάδισμα πρόκρισης. Ο Σερί συγκεκριμένα πέτυχε φοβερό γκολ με ένα απίστευτο απευθείας φάουλ που κατέληξε στο αριστερό «Γ» του Βατσλίκ, κάνοντας νωρίς το 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Η πίεση με το… καλημέρα στον Ολυμπιακό ήταν μεγάλη, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να μοιάζει κάπως «μαγκωμένη» και να δυσκολεύεται να βρει φάσεις σε σετ παιχνίδι. Ένας σημαντικός λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» ούτε να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα δεν μπορούσαν, ήταν η πίεση ψηλά που εφάρμοζε η Μακάμπι.

Στο 25ο λεπτό κι έπειτα από κόρνερ ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπουχαλάκη, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο διαιτητής έκρινε πως ο χαφ των πρωταθλητών χρησιμοποίησε το χέρι για να κατεβάσει την μπάλα. Η κερκίδα άρχισε να προσθέτει ακόμα περισσότερη πίεση στην ομάδα, με τους Πειραιώτες να κάνουν πλέον αρκετά λάθη και στις μεταβιβάσεις. Την ίδια στιγμή που η Μακάμπι δεν παραχωρούσε καθόλου μέτρα στο γήπεδο, συνεχίζοντας δηλαδή να πρεσάρει ψηλά.

Τελευταία καλή στιγμή του ημίχρονο ήταν ένα μοναδικό τετ-α-τετ που έχασε η Μακάμπι, με τον Βατσλίκ να σώζει τελευταία στιγμή τον Ολυμπιακό από το 0-2 και να τον κρατάει έτσι ζωντανό στην υπόθεση πρόκριση.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό με τον Καρβάλιο να περνά στο χορτάρι ως αλλαγή αντί του Μπουχαλάκη. Το μοτίβου του αγώνα δεν είχε αλλάξει, με την Μακάμπι να έχει εκείνη την πρώτη καλή φάση και της επανάληψης με μια κεφαλιά του Πιερό στο 54’.

Ό,τι δεν έκανε ο Πιερό στο 54ο λεπτό το πέτυχε τελικά στο 61’, με τον επιθετικό της Μακάμπι να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και να νικά ξανά τον Βατσλίκ για το 2-0 των Ισραηλινών! Τραγική ειρωνεία, ήταν ότι ένα λεπτό πριν στο 60’ ο Τικίνιο είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Σαν να μην έφτανε το 2-0, η Μακάμπι απέκλεισε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό στο 65’. Ο… δήμιος όπως αποδείχθηκε των «ερυθρολεύκων», Πιέρο, νίκησε πάλι στον αέρα αυτή τη φορά τον Μανωλά και ξανά με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο Φάληρο, ανεβάζοντας έτσι το δείκτη του σκορ στο εμφατικό 3-0!

Η τραγική βραδιά για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στο 86’, όταν ο Αμπού Φανί με φανταστικό μακρινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για την πανηγυρική πρόκριση της Μακάμπι Χάιφα! Το όνειρο του Champions League τελείωσε πολύ άδοξα για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κανέ (62' Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης (46' Καρβάλιο), Μ. Καμαρά (77' Εμβιλά), Ζίνκερναγκελ (62' Κούντε), Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Τικίνιο.

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπακχάρ): Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (72' Μεναχέμ), Σερί (78' Ατζίλι), Λαβί, Μοχάμεντ, Αζίζα (73' Οφρί), Πιερό (86' Ρουκάβιτσα), Νταβίντ (78' Φανί).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags