Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Λέφσκι Σόφας: Βατερλό για ΠΑΟΚ! Χάθηκε η Ευρώπη και η… μπάλα - Απαράδεκτη εικόνα, αδιάβαστος Λουτσέσκου!
| 2022-07-28 22:24:00

Βατερλό για ΠΑΟΚ! Χάθηκε η Ευρώπη και η… μπάλα - Απαράδεκτη εικόνα, αδιάβαστος Λουτσέσκου!

Βατερλό για ΠΑΟΚ! Χάθηκε η Ευρώπη και η… μπάλα - Απαράδεκτη εικόνα, αδιάβαστος Λουτσέσκου!

Τεράστια αποτυχία για τον Δικέφαλο, αποκλείστηκε με 1-1 στην Τούμπα από τη Λέγσκι και συνολικό σκορ 1-3. Οι Θεσσαλονικείς ήταν τραγικοί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Ρουμάνος προπονητής έκανε... πειράματα και οι παίκτες χωρίς καμία λογική κλωτσούσαν αντιπάλους και φώναζαν στον διαιτητή (κόκκινες Βιεϊρίνια και Αουγκούστο).

Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με 1-1 με την Λέφσκι Σόφιας στην Τούμπα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa Conference League, μένοντας χωρίς υποχρεώσεις για την Ευρώπη από τον Ιούλιο. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες, μιας και αποβλήθηκαν οι Βιεϊρίνια και Αουγκούστο, ενώ το γκολ του Τάντας το μόνο που πέτυχε ήταν να γλιτώσει τον ΠΑΟΚ από το να χάσει και τα δύο ματς από μια εμφανώς κατώτερη ομάδα, τουλάχιστον στα χαρτιά. 

Το έργο του ΠΑΟΚ ήταν εξαρχής δύσκολο, μιας και στο πρώτο ματς οι Βούλγαροι είχαν κερδίσει άνετα με 2-0, χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα απειλητική η ομάδα της Θεσσαλονίκης στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ουσιαστικά η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς και ο ΠΑΟΚ δεν έπειθε πως θα ανέτρεπε διαφορά δύο τερμάτων...

Αξίζει να σημειωθεί πως σε σχέση με το ματς της Βουλγαρίας o Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε στον πάγκο τους Σάστρε, Σβαμπ και Κουτσιά, βάζοντας στη θέση τους τους Λύρατζη, Κούρτιτς και Νάρεϊ, ο οποίος έπαιξε για τρίτη φορά στην καριέρα του ως κεντρικός φορ.

Εκτός για τον ΠΑΟΚ ήταν λόγω προβλημάτων οι Σάστρε, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα και Μιχαηλίδης.

Το ματς

Φαινόταν από την αρχή της αναμέτρησης πως ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε με διάθεση να... πατήσει τον αντίπαλό του, παρά το γεγονός ότι έπαιζε στην έδρα του. Κάπως έτσι οι άνθρωποι των γηπεδούχων είδαν το πρώτο 15΄ να κυλά με μόλις μια φάση, ένα ακίνδυνο σουτ του Νάρεϊ, ο οποίος έδειχνε να ψάχνει να βρει τα πατήματά του σε μια θέση που δεν έχει συνηθίσει να παίζει. Αντιθέτως, οι Βούλγαροι ήταν αυτοί που έκαναν τη πρώτη μεγάλη φάση του ματς στο 20΄. Σε εκείνο το σημείο ο Κοτάρσκι χρειάστηκε να κάνει διπλή απόκρουση για να μη δεχθεί το γκολ. Κάτι που δεν κατάφερε να κάνει 5΄ αργότερα, μιας και μετά από ένα τραγικό λάθος του Λύρατζη που έδωσε τη μπάλα προς τα πίσω, ο Ρονάλντο βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι κάνοντας το 1-0 υπέρ των Βούλγαρων και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν το 83% της κατοχής, αλλά χωρίς ουσία.

Όπως ήταν λογικό ο ΠΑΟΚ φώναζε πως ήθελε ενισχύσεις και για αυτό μπήκαν με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ, στη θέση των Ράφα Σοάρες και Κουαλιάτα, με τον δεύτερο να είναι αρκετά ακίνδυνος, ενώ ο πρώτος αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ισοφαρίσει σχετικά γρήγορα, μιας και έκανε το 1-1 στο 56΄, με τον Ντάντας να βρίσκεται σε θέση τετ α τετ και να εκτελεί τον Μιχάιλοφ, βάζοντας το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα και το πρώτο γενικά του ΠΑΟΚ για φέτος σε επίσημο αγώνα. Το επόμενο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση, με τον Λουτσέσκου στο 66΄ να καλείται να ρισκάρει 1΄ πριν το cooling break, μιας και έβαλε τον Κούτσια στη θέση του κακού Λύρατζη. Μάλιστα στο 72΄ μπήκε και ο Σβαμπ στη θέση του Κάργα σε μια επιλογή αυξημένου ρίσκου, ωστόσο στη συνέχεια ο Αουγκούστο κατάφερε να... αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη σε λιγότερο από 10΄, σε ένα μαρκάρισμα χωρίς ιδιαίτερη λογική και ενώ είχε δεχθεί την πρώτη κάρτα για διαμαρτυρία.

Πάντως, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στη συνέχεια, με τον Βιεϊρίνια να παίρνει δύο κίτρινες σε... χρόνο ρεκόρ και να αποβάλλεται και αυτός αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με 9 παίκτες στο 80΄. Κάπως έτσι τα υπόλοιπα λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Παραλίγο να αποβληθεί στο 87΄ και ο Ίνγκασον, με τον διαιτητή εν τέλει να του βγάζει κίτρινη κάρτα, ωστόσο ήταν φανερό ότι οι παίκτες του Λουτσέσκου έχασαν τελείως το καθαρό μυαλό που είχαν από το σημείο που αποβλήθηκε ο Αουγκούστο και έπειτα. Στο 92΄ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τη Λέφσκι με τον Γουέλντον να πλασάρει άστοχα από θέση βολής και ενώ όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν όλοι μπροστά...

Οι ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες – Αουγκούστο, Κούρτιτς – Ζίφκοβιτς, Κουαλιάτα, Ντάντας – Νάρεϊ.

Λέφσκι Σόφιας: Μιχάιλοφ – Πετρίς, Σούντμπεργκ, Κόρντομπα, Γκάλτσεβ – Κράστεφ, Βαν Ντερ Κάαπ, Μιλάνοβ – Ρονάλντο, Μπάρι, Γουέλτον Φελίπε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags