Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τρέλανε κόσμο ο Βαγιαννίδης, γκολάρα ο Καρλίτος και... έτοιμος για Πράγα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-28 22:30:00

Τρέλανε κόσμο ο Βαγιαννίδης, γκολάρα ο Καρλίτος και... έτοιμος για Πράγα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Χρήστου Δημόπουλου
Τρέλανε κόσμο ο Βαγιαννίδης, γκολάρα ο Καρλίτος και... έτοιμος για Πράγα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά τις απουσίες των Παλάσιος, Αϊτόρ, Χουάνκαρ ήταν καλός στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Σλάβιας και πηγαίνει στην Πράγα με καλή ψυχολογία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Θετικό το τελευταίο τεστ για τον Παναθηναϊκό πριν τη Σλάβια Πράγας, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δημιουργεί ξανά με συνέπεια μεσοεπιθετικά και να βρίσκει, για πρώτη φορά στα φετινά της φιλικά, δύο γκολ.

Φανταστικός ο Βαγιαννίδης που άρπαξε από τα "μαλλιά" την ευκαιρία, μέσα στις φάσεις αλλά απελπιστικά άστοχος ο Καμπετσής, απίθανο γκολ για το 2-1 ο Καρλίτος!

Το ματς

Με κυκλοφορία της μπάλας και πρωτοβουλία από το πρώτο λεπτό μπήκε στο γήπεδο για το φιλικό κόντρα στη Φόλενταμ ο Παναθηναϊκός, με τους Πράσινους να δείχνουν διάθεση να κυριαρχήσουν από το ξεκίνημα στο ματς. Ως αποτέλεσμα αυτού η πρώτη μεγάλη ευκαιρία δεν άργησε να έρθει, με τον εκπληκτικό Βαγιαννίδη να περνάει μόνος του σχεδόν όλους τους παίκτες των Ολλανδών(!), να πλασάρει, όμως ο Στάνκοβιτς του είπε τελικά "όχι". Στη συνέχεια της φάσης και ουσιαστικά προ κενής εστίας, ο Καμπετσής που ακολουθούσε δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Βαγιαννίδης ως δεξιός εξτρέμ έκανε απίθανα πράγματα στο χορτάρι και στο 34', αφού έριξε κάτω τον προσωπικό του αντίπαλο, κέρδισε και πέναλτι! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουρμπέλης, με τον αρχηγό να ευστοχεί για το 1-0 του Παναθηναϊκού και τον "Βάγια" να πιάνει για τα καλά την ευκαιρία που του δόθηκε από τα... μαλλιά.

Εκτός της έντονης δραστηριότητάς τους μεσοεπιθετικά, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πίεζαν ψηλά την άμυνα της Φόλενταμ και αυτό, πρακτικά, τους επέτρεπε να κλέβουν πολλές μπάλες και να απειλούν στο ανοιχτό γήπεδο. Συνολικά στο πρώτο μέρος, το πρόσημο ήταν ξεκάθαρα θετικό για τους γηπεδούχους.

Με την εκκίνηση της επανάληψης η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει σε θέση οδηγού και τους φιλοξενούμενους ν' ακολουθούν σε πιο παθητικό ρόλο. Στο 49' ο Καρλίτος απείλησε με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Καμπετσή στο 56ο λεπτό να κλέβει την μπάλα, να περνά τον Στάνκοβιτς, όμως και πάλι σε κενό τέρμα πλάσαρε, αλλά ο Μιράνι πρόλαβε και έκοψε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή!

Στη μοναδική φάση που έκαναν οι Ολλανδοί ευτύχησαν να σκοράρουν, όταν στο 58' ο ο Ελ Καντιρί μετά από τρομερή ατομική προσπάθεια εξαπέλυσε ένα "κεραυνό" έξω από την περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1, με τον Λοντίγκιν να μην έχει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης.

Το γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός δεν έριξε την ψυχολογία του και παρά τις πολλές και μαζεμένες αλλαγές του Ιβάν, η ομάδα συνέχισε να είναι δραστήρια στην επίθεση. Μάλιστα στο 76ο λεπτό ο Καρλίτος πέτυχε ένα τρομέρο γκολ για το 2-1, με τον Ισπανό να πιάνει άπιαστο σουτ στο δεξί "Γ" για το προβάδισμα των Πράσινων!

Το Τριφύλλι έχοντας αλλάξει όλη την άμυνά του δέχθηκε μία καλή φάση από την Φόλενταμ (σ.σ. χαμένο τετ-α-τετ) στο 81', ωστόσο το 2-1 δεν άλλαξε ποτέ μέχρι το φινάλε, παρά τη φοβερή τριπλή χαμένη ευκαιρία των Σαρδέλη-Ηλιάδη στο 90'. Ο Παναθηναϊκός παρά τις απουσίες των Παλάσιος, Αϊτόρ, Χουάνκαρ ήταν καλός στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Σλάβιας και πηγαίνει στην Πράγα με καλή ψυχολογία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (61’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (61’ Σαρδέλης), Σένκεφελντ (46’ Σάρλια), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Γκάνεα (79’ Σάντσες), Κουρμπέλης (61’ Ρούμπεν), Αλεξανδρόπουλος (61’ Φρόκου), Τσέριν (79’ Ηλιάδης), Βαγιαννίδης (79’ Σιδεράς), Καμπετσής (79’ Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (32’ λ.τρ Ιωαννίδης).

Φόλενταμ (Βιμ Γιόνκ): Στάνκοβιτς, Πλατ, Μιράνι, Φαν Ντούιλ, Ελμπέρσε, Μπεναμάρ (71’ Ζεφούικ), Βαλίντ Ουλντ-Τσικχ (19’ Ναζίχ), Αντονούτσι (71’ Γκουστάβο), Μπιλάλ Ουλντ-Τσικχ (46’ Ελ Καντιρί), Οριστάνιο (46’ Μιγκέμ), Μιούρεν (71’ Κοέν).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags