Facebook Pixel Ολυμπιακός: Νέο όνομα για κόουτς Ολυμπιακού - Ήρθε ήδη στο Καραϊσκάκη - Κούπες και ποδόσφαιρο… κυριαρχίας!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-29 08:00:00

Νέο όνομα για κόουτς Ολυμπιακού - Ήρθε ήδη στο Καραϊσκάκη - Κούπες και ποδόσφαιρο… κυριαρχίας!

Sportdog Team
Νέο όνομα για κόουτς Ολυμπιακού - Ήρθε ήδη στο Καραϊσκάκη - Κούπες και ποδόσφαιρο… κυριαρχίας!

Φαντάζει απίθανο να συνεχίσει στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς και μεταξύ άλλων έχει ακουστεί και ο Ντε Τσέρμπι

Μέρες κυριολεκτικά μετρά ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, καθώς μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πάρει την απόφαση να τελειώσει τον Πορτογάλο. Με την ιστορία να αποδεικνύει, ότι κακώς επεκτάθηκε πέρσι πρόωρα το συμβόλαιό του.

Ήδη έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα και ένα εξ αυτών είναι και αυτό του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι. Ο ίδιος είναι ελεύθερος, μιας και βρίσκεται εκτός Ουκρανίας από το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ αποδεσμεύτηκε και τυπικά πριν λίγες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντε Τσέρμπι είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ουκρανικής ομάδας τον Μάιο του 2021. Μάλιστα, σε 30 αγώνες είχε 20 νίκες και από 5 ήττες και ισοπαλίες μένοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος. Αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο φιλικό με τη Σαχτάρ και δεν είχε περάσει απαρατήρητος.

Ο 43χρονος κόουτς ανέλαβε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2013 την Ντάρφο Μποάριο, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στη Φότζια, στην οποία έμεινε για μια διετία και έφτασε μέχρι τα play off ανόδου. Εκεί όμως αποκλείστηκε από την Πίζα και στη συνέχεια έμεινε στην Παλέρμο για μόλις 2 μήνες. Η αμέσως επόμενη ομάδα του ήταν η Μπενεβέντο τον Οκτώβριο του 2017, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό.

Το σημαντικότερο έργο του το άφησε στην Σασουόλο, στην οποία έμεινε για μια τριετία, κερδίζοντας τα θετικά σχόλια του κόσμου, για το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που έπαιζε. Από τα αγαπημένα του συστήματα ήταν το 4-3-3 και το 3-4-3. 

Με την Σαχτάρ πρόλαβε να κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ουκρανίας! Ο ίδιος πριν φύγει οριστικά από τη Σαχτάρ είχε πει πως: «Μπορεί να έφτασε η τελευταία μου μέρα ως προπονητής της Σαχτάρ. Μίλησα με όλους, από τους παίκτες μέχρι τη διοίκηση του συλλόγου. Αν γινόταν το πρωτάθλημα, θα ήθελα να μείνω εδώ, αλλά αν συμβεί το αντίθετο, θα ήθελα να ξεκινήσω μια κανονική ζωή και να επιστρέψω στη δουλειά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags