Facebook Pixel Ποιος θα είναι ο διάδοχο του Μαρτίνς - Μαρθελίνιο, Σαμπάολι ή Μπίλιτς;
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-29 09:09:00

"Θαύμα" με Μπιέλσα στον Ολυμπιακό - Οι Μαρθελίνιο, Σαμπάολι, Μπίλιτς και τα… φαβορί για τον πάγκο!

Sportdog Team
"Θαύμα" με Μπιέλσα στον Ολυμπιακό - Οι Μαρθελίνιο, Σαμπάολι, Μπίλιτς και τα… φαβορί για τον πάγκο!

Αυξάνονται τα ονόματα που ακούγονται για τον διάδοχο του Πέδρο Μαρτίνς στο Λιμάνι, καθώς ο Πορτογάλος προπονητής φαίνεται ότι πλέον... μετράει ώρες. Το Sportdog.gr συγκέντρωσε όλα όσα γράφτηκαν στον Τύπο τις τελευταίες ώρες και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ και τις πιθανότητες να έρθουν Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός ανοίγει πλέον έναν νέο κύκλο, καθώς έκλεισε εκείνος του Πέδρο Μαρτίνς. Φυσικά, ο 52χρονος προπονητής πρόσφερε πολλά στους ερυθρόλευκους την πρώτη του τριετία, αλλά τον τελευταίο έναν χρόνο υπήρξαν πολλά κακώς κείμενα, που δεν άρεσαν κυρίως στον κόσμο, με αποκορύφωμα την ήττα με 4-0 από την Μακάμπι Χάιφα.

Η πειραϊκή ομάδα θα πορευτεί με νέο προπονητή στην επόμενη μέρα της και στο τραπέζι του Ολυμπιακού έχει πέσει ήδη ο Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ισπανός τεχνικός είναι ενήμερος για την κατάσταση στους ερυθρόλευκους, έχει μάθει ήδη αρκετά πράγματα, όπως ενήμεροι είναι και άλλοι προπονητές που βρίσκονται στη λίστα. Ο 39χρονος Ισπανός, που έκανε το ξεκίνημα από την Κύπρο με Δόξα Κατωκοπιάς και Ερμή Αραδίππου, παραιτήθηκε αρχές Ιουλίου από τη Χάντερσφιλντ, με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό των playoffs της Championship – όπου ηττήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μάλιστα η εφημερίδα Live Sport φτάνει τη λίστα στα 6 συνολικά άτομα. καθώς πέρα από τον Κορμπελάν στο τραπέζι έχουν πέσει και οι Μαρθελίνιο, Ντε Τσέρμπι (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ), Μαρσέλο Μπιέλσα, Ροζέ και Σαμπάολι.

Η πιο δύσκολη περίπτωση φαντάζει αυτή του Μπιέλσα, ο οποίος το ψάχνει καλά πριν κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ενώ έχει και ένα από τα πιο ψηλά κασέ. Εξάλλου, ο ίδιος κυκλοφορεί ελεύθερος από το τέλος Φεβρουαρίου.

Γιατί έφυγε ο Σαμπάολι από τη Μαρσέιγ

Ο Αργεντινός προπονητής κατέληξε σε αυτή την απόφαση, ένα χρόνο από τη λήξη του συμβολαίου του, απογοητευμένος από τις κινήσεις του γαλλικού συλλόγου στη μεταγραφική αγορά.
 
Ο Σαμπάολι ήθελε έμπειρους παίκτες για το Champions League και η Μαρσέιγ έχει μέχρι στιγμής αποκτήσει μόνο τον νεαρό Ισαάκ Τουρέ από τη Χάβρη, εκτός από την άφιξη του Σαμουέλ Γκιρό, που εξασφαλίστηκε τον Ιανουάριο.

Ο Μαρθελίνιο δεν συνέχισε στην Μπιλμπάο με δική του απόφαση

Ο 57χρονος προπονητής είχε προσληφθεί τον Ιανουάριο του 2021 και είχε υπογράψει για ενάμιση χρόνο, με τη συνεργασία του με τους Βάσκους να ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο.

Όμως ο ίδιος ο Μαρθελίνιο πήρε την απόφαση να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την Αθλέτικ. Ίσως η απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου να έπαιξε το ρόλο της στην απόφασή του, καθώς η ομάδα τερμάτισε 8η στη La Liga.

Σε 75 αγώνες με τα «λιοντάρια», οι Μαρθελίνο μέτρησε 28 νίκες, 26 ισοπαλίες και 21 ήττες, καθώς και δύο χαμένους τελικούς Κυπέλλου αλλά και μία επιτυχία στο Super Cup.

Ποιος είναι ο Ντε Τσέρμπι

Ο Ιταλός είναι ελεύθερος, μιας και βρίσκεται εκτός Ουκρανίας από το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ αποδεσμεύτηκε και τυπικά πριν λίγες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντε Τσέρμπι είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ουκρανικής ομάδας τον Μάιο του 2021. Μάλιστα, σε 30 αγώνες είχε 20 νίκες και από 5 ήττες και ισοπαλίες μένοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος. Αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο φιλικό με τη Σαχτάρ και δεν είχε περάσει απαρατήρητος.
Ο 43χρονος κόουτς ανέλαβε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2013 την Ντάρφο Μποάριο, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στη Φότζια, στην οποία έμεινε για μια διετία και έφτασε μέχρι τα play off ανόδου. Εκεί όμως αποκλείστηκε από την Πίζα και στη συνέχεια έμεινε στην Παλέρμο για μόλις 2 μήνες. Η αμέσως επόμενη ομάδα του ήταν η Μπενεβέντο τον Οκτώβριο του 2017, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό.

Το σημαντικότερο έργο του το άφησε στην Σασουόλο, στην οποία έμεινε για μια τριετία, κερδίζοντας τα θετικά σχόλια του κόσμου, για το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που έπαιζε. Από τα αγαπημένα του συστήματα ήταν το 4-3-3 και το 3-4-3.

Με την Σαχτάρ πρόλαβε να κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ουκρανίας! Ο ίδιος πριν φύγει οριστικά από τη Σαχτάρ είχε πει πως: «Μπορεί να έφτασε η τελευταία μου μέρα ως προπονητής της Σαχτάρ. Μίλησα με όλους, από τους παίκτες μέχρι τη διοίκηση του συλλόγου. Αν γινόταν το πρωτάθλημα, θα ήθελα να μείνω εδώ, αλλά αν συμβεί το αντίθετο, θα ήθελα να ξεκινήσω μια κανονική ζωή και να επιστρέψω στη δουλειά».

Στο τραπέζι και το όνομα του Σλάβεν Μπίλιτς

Ένα ακόμη όνομα που ακούστηκε είναι αυτό Σλάβεν Μπίλιτς. Ο 54χρονος προπονητής από τον Ιανουάριο είναι ελεύθερος μια και αποχώρησε από την Γκουοάν του Πεκίνου.

Μεταξύ άλλων έχει προπονήσει τις Γουέστ Χαμ, Μπεσικτάς, Γουέστ Μπρομ, αλλά και την εθνική Κροατίας.

Το κασέ του στην Κίνα δεν ανακοινώθηκε ποτέ αν και οι πληροφορίες θέλουν να είχε υπογράψει για ένα συμβόλαιο που άγγιζε τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Κάθισε έναν χρόνο εκεί και πλέον αναζητάει ένα πρότζεκτ ελπιδοφόρο για να ασχοληθεί.

Πιθανό με Ιμπαγάσα κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας

Την ίδια ώρα, υπαρκτό είναι το σενάριο να καθίσει στον πάγκο για τα ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι μεταγραφές των Χουάνγκ και Λάιντνερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags