Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Φέρνει…. Μολέντο στον ΠΑΟ ο Αλαφούζος - Αυτός είναι η μεγάλη "καψούρα" του - Ανατροπή με Διούδη
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-01 10:00:00

Φέρνει…. Μολέντο στον ΠΑΟ ο Αλαφούζος - Αυτός είναι η μεγάλη "καψούρα" του - Τι γίνεται με Διούδη!

του Νίκου Στεργίου
Φέρνει…. Μολέντο στον ΠΑΟ ο Αλαφούζος - Αυτός είναι η μεγάλη "καψούρα" του - Τι γίνεται με Διούδη!

Πολυθεσίτης και παίκτη κλάσης που θα έρθει για να γίνει βασικός! Ποιος είναι ο ποδοσφαριστής που θέλει να φέρει στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Τριφυλλιού, η απάντηση του Γιοβάνοβιτς και οι εξελίξεις στη θέση του τερματοφύλακα. Μπορεί να παραμείνει ο Έλληνας κίπερ και πώς;

Πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία με την Φλαμένγκο για την απόκτηση του Βιτίνιο είναι ο Παναθηναϊκός και περιμένει την οριστική απόφαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να μπει σε άμεσες διαπραγματεύσεις με τον 28χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως επιθετικός, όσο και ως εξτρέμ από τα αριστερά.

Το συμβόλαιο του Βιτίνιο με την Φλαμένγκο λήγει την 1η Ιανουαρίου του 2023 και έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να μην ανανεώσει και να αποχωρήσει. Ο Βιτίνιο πριν μερικούς μήνες έχει απαντήσει αρνητικά σε πρόταση ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια, ενώ η «Φλα» έχει απορρίψει δυο προτάσεις για τον παίκτη από την Ευρώπη, με τη μία να είναι από τουρκικό σύλλογο.

Η πρόταση του Παναθηναϊκού -σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή- είναι για άμεση μεταγραφή του στην Ελλάδα, δίνοντας παράλληλα στην «Φλα» και ένα ποσοστό μεταπώλησης σε περίπτωση που η πρόταση γίνει δεκτή. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Sportdog.gr, ο παίκτης αποτελεί μεγάλη… καψούρα του Γιάννη Αλαφούζου, όπως είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια θυμίζουμε και με τον Ροντρίγκο Μολέντο, ο οποίος αποτελούσε και τότε προσωπική επιλογή του προέδρου!

Who is Who του Βιτίνιο

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι ένας παίκτης που θα ήθελε να έχει κάθε προπονητής, από τη στιγμή που μπορεί να υποστηρίξει τουλάχιστον τρεις θέσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή μιας ομάδας. Η κυριότερη θέση στην οποία παίζει είναι αυτή του αριστερού εξτρέμ, ωστόσο μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς τόσο ως μεσοεπθετικός, αλλά και ως κεντρικός φορ. Έχει προλάβει να χριστεί τέσσερις φορές διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας κ23.

Σε αντίθεση με τον Παλάσιος, το μεγάλο του προσόν είναι πως έχει σημαντική εμπειρία από την Ευρώπη, μιας και έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην οποία άνηκε για 5 χρόνια! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για να τον αποκτήσει είχε δώσει 9.5 εκατ. ευρώ, ενώ τον πούλησε το καλοκαίρι του 2018 στην Φλαμένγκο έναντι 12 εκατ. ευρώ. Κοινώς, μέχρι στιγμής οι πωλήσεις του έχουν στοιχίσει 22.7 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος πλέον αξίζει 5 εκατ. ευρώ.

 

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο για τον ίδιο είναι πως συνολικά έχει αγωνιστεί σε 8 διαφορετικές θέσεις! Για την ακρίβεια (με σειρά αύξουσα) έχει αγωνιστεί ως κεντρικός μέσος, ως δεξί χαφ, ως αριστερό χαφ, ως 10άρι, ως αριστερός εξτρέμ, ως δεύτερος φορ, ως κεντρικός φορ και ως αριστερός εξτρέμ. 

Η καλύτερη χρονιά της καριέρας του ήταν αδιαμφισβήτητα η προπέρσινη, μιας και είχε 12 γκολ και 14 ασίστ σε 59 συμμετοχές με τη φανέλα της Φλαμένγκο! Σημαντικό είναι και το γεγονός πως μετράει 11 συμμετοχές σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας σκοράρει ενάντια στη Μπενφίκα και στην Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. ωστόσο πέρυσι είχε ένα θεματάκι, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί τη σεζόν 2021-22 σε 18 αγώνες, μοιράζοντας 4 ασίστ. Μάλιστα, οι 3 ασίστ ήταν στο ίδιο ματς.

Τι θα δώσει στον Παναθηναϊκό

Όσον αφορά τα στοιχεία του παιχνιδιού του Βιτίνιο, πρόκειται για έναν ταχύτατο παίκτη, εξαιρετικό στο ένας με έναν που μπορεί να σκοράρει να πασάρει και να ντριμπλάρει. Κοινώς είναι ένας παίκτης που δεν θα έρθει για να είναι λύση πίσω από τους Αϊτόρ και Παλάσιος, αλλά θα αυξήσει τον ανταγωνισμό για δύο παίκτες που από πέρυσι παίζουν... χωρίς αντίπαλο στην ενδεκάδα.

Οι… δεύτερες σκέψεις Μπρινιόλι και ο Διούδης

Ο Παναθηναϊκός έχει φουλάρει για τα καλά το μεταγραφικό του σχεδιασμό, έχοντας ήδη ανακοινώσει τους Σποράρ και Βέρμπιτς. Σε επόμενο στάδιο η ομάδα φουλάρει και για εξτρέμ, δεκάρι, χαφ, με το όνομα του Βιτίνιο να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο.

Την ίδια στιγμή που η ενίσχυση είναι μεγάλη, υπάρχουν συμβόλαια παικτών που βρίσκονται σε καθεστώς αποχώρησης. Ένας από αυτούς είναι θεωρητικά και ο Σωκράτης Διούδης, ο οποίος μετά την προσθήκη του Γιούρι Λοντίγκιν έγινε το νο.3 κάτω από τα γκολπόστ.

Πάντως, θα πρέπει να κρατάμε μικρό «καλάθι» σχετικά με το ποιος θα φύγει τελικά από τους τερματοφύλακες. Ιδανικά, ναι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα προτιμούσε να πορευτεί με δίδυμο Μπρινιόλι-Λοντίγκιν. Τι θα γίνει αν όμως έρθει πρόταση για τον Ιταλό από την πατρίδα του;

Η σκέψη του Μπρινιόλι να γυρίσει στην Ιταλία υπάρχει στο μυαλό του. Αλλά ρεαλιστικές πιθανότητες να αποχωρούσε, θα υπήρχαν μόνο αν τον ήθελε ομάδα της Serie A. Δεν θα άφηνε δηλαδή ο Παναθηναϊκός τον βασικό του τερματοφύλακα (ούτε ο ίδιος θα το αξίωνε μάλιστα) να φύγει για ομάδα της Serie B. Επειδή το καλοκαίρι είναι μακρύ, πάντως, τίποτα δεν (πρέπει να) θεωρείται βέβαιο ούτε για τον Διούδη.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μάχη" ΠΑΟ-Ολυμπιακού για εξτρέμ... 12 εκατομμυρίων - Παιδί της Masia, γεμάτες σεζόν στη La Liga! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags