Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Διώχνει τρεις ξένους o Λουτσέσκου - "Χουνέρι" Κριχόβιακ σε Αουγκούστο - "Μεταγραφή" δύο Έλληνες!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-02 21:26:00

Διώχνει τρεις ξένους o Λουτσέσκου - "Χουνέρι" Κριχόβιακ σε Αουγκούστο - "Μεταγραφή" δύο Έλληνες!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Διώχνει τρεις ξένους o Λουτσέσκου - "Χουνέρι" Κριχόβιακ σε Αουγκούστο - "Μεταγραφή" δύο Έλληνες!

Ποιοι θα κληθούν να λύσουν τα συμβόλαιά τους και ποιος πωλείται; Μεγάλες αλλαγές έρχονται στον Δικέφαλο το προσεχές διάστημα, καθώς υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για την εικόνα του ρόστερ, αλλά και μεγάλη οικονομική... ζημιά. Ποιοι αναμένεται να αποχωρήσουν, ποιοι ψάχνουν ομάδα και ποιοι θα πάρουν δεύτερη ευκαιρία.

Πολλές και σημαντικές φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι η ομάδα έχει αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό έχει προκαλέσει αναταράξεις. Θέματα που αφορούν τόσο τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό, όσο και την υλοποίησή του στο οικονομικό σκέλος.

Πάνω ακριβώς σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι έχουν ανέβει στη λίστα των υπό αποχώρηση από την ομάδα ποδοσφαιριστές που μπορεί μέχρι σήμερα να υπήρχε μια ανοχή προς εκείνους, αλλά φαίνεται ότι αυτή η ανοχή δεν θα συνεχιστεί.

Πρώτος που βρίσκεται στο προσκήνιο, ξανά για αρνητικό λόγο, είναι ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Ήδη από την περασμένη Άνοιξη έχουμε γράψει, εδώ, στο sportdog, ότι ο πεπειραμένος άσος ίσως συνεχίσει μακριά από τον ΠΑΟΚ και, φαίνεται, ότι αυτές οι πιθανότητες τελευταία έχουν αυξηθεί.

Ο νέος τραυματισμός του και ευρύτερα το γεγονός ότι είναι πολύ ευπαθής στους τραυματισμούς, έχει δημιουργήσει αρνητική εικόνα για εκείνον στην ομάδα. Προσπάθησε να δώσει μια λύση στο πρόβλημα στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει γιατρικό. Με αποτέλεσμα να υπάρχει για εκείνον αρνητική εικόνα για την παραμονή του στην ομάδα, καθώς παίρνει και τεράστιο συμβόλαιο.

Κανείς δεν αμφισβητεί την ποιότητά του, αλλά από τη στιγμή που ο Λουτσέσκου δεν τον υπολογίζει παρά μόνο ως λύση για τον πάγκο όταν δεν είναι τραυματίας, μην αποκλείσετε να δούμε άμεσα να λύνετε το συμβόλαιό του. Από τη στιγμή, μάλιστα, που φέτος αναμένεται ο Κωνστανέλιας να πάρει περισσότερες ευκαιρίες, η "απαλλαγή" του Ελ Καντουρί έχει ήδη βρεθεί.

Προώθηση στη λίστα των υπό αποχώρηση έχει πάρει και το όνομα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, παρότι το συμβόλαιό του ανανεώθηκε. Είναι η συγκυρία τέτοια, τώρα, στον Δικέφαλο που μπορεί να πάρει και εκείνον η μπάλα - Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που θεωρούν ότι δεν έχει τις δυνατότητες, ως ποδοσφαιριστής, για να κάθεται έστω και στον πάγκο του συλλόγου.

Κι εδώ υπάρχει παίκτης από τη τη β΄ ομάδα που μπορεί να πάρει τη θέση του στο αγωνιστικό πλάνο του Λουτσέσκου, και δεν είναι άλλος από τον νεαρό Ταλιχμανίδη. Βέβαια η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και δεν αποκλείεται για αυτό και μόνο, έστω και για ψυχολογικούς λόγους δηλαδή, να παραμείνει στην ομάδα (αλλά ως τρίτη επιλογή) για να συνεισφέρει με την εμπειρία του...

Πωλείται ο Αουγκούστο!

Παρελθόν από τον Δικέφαλο είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το φετινό καλοκαίρι ο Ντόγκλας Αουγκούστο, αν και μόλις πριν από μερικές εβδομάδες υπήρχε η σκέψη για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

Γιατί η υπάρχουσα συμφωνία ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023 και σε μια τέτοια περίπτωση ή ομάδα ή ανανεώνει ή πουλάει. Αρχικά υπήρχε η σκέψη για το πρώτο, τώρα φαίνεται ότι θα επικρατήσει το δεύτερο!

Ο ΠΑΟΚ είχε λάβει πρόταση από την Αλ Σαμπάμπ ύψους 4 εκατ. ευρώ, για τον Ντόγκλας, αλλά την είχε απορρίψει, Η ίδια ομάδα, τώρα, έχει κλείσει τον Κριχόβιακ και προφανώς δεν ψάχνει για παίκτη στα χαφ. Ο Μπότο κοιτάζει την αγορά τής Βραζιλίας για την πώληση του παίκτη, αλλά τέτοια λεφτά από τη χώρα του καφέ και έναν χρόνο πριν τελειώσει το συμβόλαιο, δεν πρόκειται να βρει...

Είναι κάπως δύσκολο, δηλαδή, να βρεθεί μέσα σε έναν μήνα ομάδα που να θέλει τον Ντόγκλας και να μπορεί, παράλληλα, να καλύψει τον Δικέφαλο, αλλά από την ομάδα θα τον παλέψουν. Κι αν ο παίκτης μείνει στη Τούμπα, θα επιδιώξουν το φθινόπωρο να ανανεώσουν τη συμφωνία μαζί του, για να μην τον χάσουν εντελώς τσάμπα τον Γενάρη.

Εσωτερική μεταγραφή

Την ίδια στιγμή που υπάρχει και ένα αισιόδοξο νέο όσον αφορά μια... κρυφή, εσωτερική μεταγραφή του συλλόγου της Θεσσαλονίκης! Γιατί οι πληροφορίες από τη συμπρωτεύουσα αναφέρουν ότι μέχρι τα τέλη του Αυγούστου θα αρχίσει κανονικό τρέξιμο και φυσική κατάσταση, ενώ μέσα στον επόμενο 1,5-2 μήνες (δηλαδή από τα τέλη του Οκτώβρη) θα μπορεί να συμμετέχει στις κανονικές προπονήσεις του συλλόγου.

Αυτά με την προσδοκία να πάνε όλα καλά και να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι από τα τέλη του Νοέμβρη ο Μιχαηλίδης θα είναι ξανά στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Και μαζί με τους Ίνγκασον-Νάσμπεργκ σε πρώτο πλάνο, αλλά και τον Κάργα σε δεύτερο, να δημιουργηθεί ένα δυνατό τιμ στα στόπερ του συλλόγου...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάει για το... μπαμ με Πρίγιοβιτς - Αμερική για Παπασταθόπουλο - Φέρνει "βαρβάτο" φορ η ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags