Facebook Pixel Ολυμπιακός: Βρήκε... χρυσό στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός - Στους κορυφαίους σκόρερ με το παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-03 18:08:00

Βρήκε... χρυσό στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός - Στους κορυφαίους σκόρερ με το παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βρήκε... χρυσό στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός - Στους κορυφαίους σκόρερ με το παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ

Από ακραίος έγινε... σέντερ φορ και κυνηγάει το μεγάλο όνειρό του! Άκης Μάντζιος και Απόστολος Παπανικολάου σκιαγραφούν στο Sportdog τον επιθετικό που απέκτησε ο Ολυμπιακός. 

Την απόκτηση του Ανέστη Βλαχομήτρου ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, η οποία είναι μία κίνηση για την ενίσχυση τη β' ομάδας που αγωνίζεται στη Super League 2. Πρόκειται για έναν επιθετικό με μεγάλο ταλέντο και διάθεση να εξελιχθεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μεταφέρουν στο ρεπορτάζ του Sportdog οι άνθρωποι που μίλησαν για τον 20χρονο ποδοσφαιριστή.

Γεννήθηκε στο Πευκί, ένα παραθαλάσσιο χωριό με λιμάνι στη βόρεια Εύβοια. Ο αέρας του... Παγασητικού τον οδήγησε στο να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Ιστιαίας. Κλήθηκε στη μεικτή Ευβοίας, όπου ήταν το πρώτο σκαλοπάτι για την επόμενη πίστα που ήταν ο Ατρόμητος. Σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στο Περιστέρι, όπου πέρασε 2.5 χρόνια της καριέρας του, αγωνιζόμενος με την Κ17, ενώ το τελευταίο εξάμηνο της παρουσίας του στους «κυανόλευκους» παραχωρήθηκε δανεικός στον γειτονικό ΑΟ Περιστερίου. Το επόμενο βήμα έγινε το καλοκαίρι του 2018, όταν μετακινήθηκε στη Λαμία, για να αγωνιστεί με την Κ19.

«Φλέβα χρυσού στη Λαμία»

Εκεί, τη σεζόν, 2018-2019 αγωνίστηκε σε 26 ματς και σκόραρε 4 γκολ με αποτέλεσμα να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Στην ομάδα της Φθιώτιδας εκτίμησαν πολύ το ταλέντο του. Διέκριναν, ότι διαθέτει ιδανικά φυσικά χαρακτηριστικά για επιθετικός (είναι 1,86 μ.), τα οποία αξιοποιεί στο παιχνίδι του, αφού έμπαινε δυνατά στις φάσεις, ασκούσε πίεση στις αντίπαλες άμυνες και μπορούσε να παίξει με πλάτη στην εστία. Είχε καλές τοποθετήσεις και αποτελεσματικά τελειώματα, ακόμα και με το κεφάλι. Ήταν πολύ δραστήριος γύρω από την περιοχή! Δεν... κατασκήνωνε δηλαδή μέσα στο κουτί και ζητούσε συνεχώς μπάλα.

Επιπρόσθετα δεν περιοριζόταν μόνο στην επίθεση. Έτρεχε, μάρκαρε και οπισθοχωρούσε. Μάλιστα στον τοπικό Τύπο της Λαμίας, τον αποκάλεσαν «φλέβα χρυσού», μία περίοδο (τον Ιανουάριο του 2020) που η ομάδα της Λαμίας είχε την τρίτη χειρότερη επίθεση στη Super League και αναζητούνταν λύσεις στην κορυφή της επίθεσης, αφού ο Τουράμ είχε αποχωρήσει.

 

Μάντζιος: «Όρεξη για δουλειά και βελτίωση»

Τις πρώτες του εμφανίσεις σε κορυφαίο επίπεδο τις έκανε τη σεζόν 2019-2020. Δύο συμμετοχές στη Super League, μία στα play out και πέντε στο Κύπελλο Ελλάδας. Η αρχή είχε γίνει στο ματς με τον Αιολικό, τον Οκτώβριο του 2019, όπου ο Άκης Μάντζιος, στη δεύτερη εμφάνισή του στον πάγκο της ομάδας, τον έριξε στη μάχη μαζί με τον Κώστα Νικολόπουλο, ο οποίος προερχόταν επίσης από τις Ακαδημίες. Αμφότεροι είχαν αξιόλογη παρουσία και έδειξαν στον προπονητή τους, ότι μπορούν να διεκδικήσουν θέση στο ροτέισον. Μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Μυτιλήνης έπαιξε βασικός για ολόκληρο 90λεπτο και σκόραρε (Δείτε το βίντεο επάνω)! Στα ημιτελικά του θεσμού, η ομάδα βρήκε μπροστά της τον Ολυμπιακό. Ο Βλαχομήτρος έπαιξε δύο λεπτά, στο ισόπαλο 0-0 που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Άκης Μάντζιος μιλώντας στο Sportdog, θυμάται εκείν την περίοδο. «Ήταν πιτσιρικάς και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Έδειχνε πολύ δυνατό παιδί δυνατό που έπαιζε καλά με πλάτη! Είχε όρεξη για δουλειά και βελτίωση. Δεν έπαιξε πολύ στο πρωτάθλημα γιατί οι συνθήκες στην ομάδα ήταν τέτοιες που δεν ήταν δυνατή η συχνότερη χρησιμοποίησή του. Περίμενα να του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στη συνέχεια, για να εξελιχθεί», αναφέρει ο Έλληνας τεχνικός.

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-2021), το όνομά του άρχισε να ακούγεται εκτός συνόρων, αφού φόρτωνε τα αντίπαλα δίχτυα. Έκανε δύο συμμετοχές στη Super League, αλλά με την Κ19 σημείωσε 8 γκολ σε 7 εμφανίσεις. Έτσι βρέθηκε στους κορυφαίους σκόρερ της Ευρώπης, αφού μήνα Νοέμβριο ήταν στην 2η θέση του σχετικού πίνακα στα τμήματα υποδομών των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μαζί με τον Βίκτορ Καμίνσκι της Λέγκια Βαρσοβίας, (που είχε επίσης 8 γκολ αλλά 10 παιχνίδια), πίσω από το παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ, το next big thing του γερμανικού ποδοσφαίρου, τον 15χρονος(!) Γιουσούφα Μουκόκο ο οποίος είχε 10 γκολ σε 4 μόλις παιχνίδια… αγωνιζόμενος με την Κ19 της Ντόρτμουντ στον Όμιλο της Δύσης του πρωταθλήματος Κ-19 της Γερμανίας.

Ο Παπανικολάου τον γύρισε από ακραίο σε σέντερ φορ

Ο Απόστολος Παπανικολάου ήταν ο προπονητής του 20χρονου επιθετικού στην Κ19 της Λαμίας και ο άνθρωπος που τον επέλεξε, όταν το 2018 έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο και πήγε να δοκιμαστεί στην ομάδα της Φθιώτιδας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον Λαμιώτη τεχνικό οφείλεται το γεγονός, ότι παίζει επιθετικός, αφού στο Περιστέρι ο ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως ακραίος.

«Είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ. Έχει μεγάλη στοχοπροσήλωση. Μπαίνει στο γήπεδο και δίνει το 100%, τόσο στον αγώνα όσο και στην προπόνηση. Στον Ατρόμητο τον είχαν για ακραίο. Εγώ τον γύρισα σε σεντερ φορ. Γιατί είχε επαφή με τα δίχτυα. Επίσης ήταν πολύ πιεστικός.

Όλες του οι ενέργειες έβρισκαν εστία.Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να γίνει καλός σέντερ φορ», αναφέρει στο Sportdog ο κόουτς του Βλαχομήτρου, ο οποίος όπως υπογράμμισε «πρέπει να βελτιωθεί στην κίνησή του (παίζοντας έξω από την περιοχή περισσότερο), αλλά και στο ψηλό παιχνίδι». Τη σεζόν που μας πέρασε ο παίκτης είχε δύο συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο στην πρώτη κατηγορία.

Η μανατζερική στέγη

Αμέσως μετά το ντεμπούτο του στη Super League στη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης, στις 23 Νοεμβρίου 2019 και την «επαγγελματοποίησή του», ήρθε και η... μανατζερική μεταγραφή, με στόχο αυτή η μετακίνηση να του δημιουργήσει νέους ορίζοντες στη σταδιοδρομία του. Ο Βλαχομήτρος συνεργάζεται από τον Δεκέμβριο εκείνου του έτους με το γραφείο μάνατζερ “La Footballconsulting” που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, το οποίο δραστηριοποιείται τόσο στη Βραζιλία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία και έχει στο πελατολόγιο προσωπικότητες από τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως οι Κανέ, Γιάννης Μασούρας του Ολυμπιακού, Γιάννης Γερολεμού, Λαέρτης Παπά και Τζούντα Γκαρσία της ΑΕΚ, Αχιλλέας Σαλαμούρας και Βασίλειος Γκορντεζιάνι του ΠΑΟΚ, Βασίλειος Ξενόπουλος του Παναθηναϊκού.

Δεν πρέπει να παραλειφθεί, ότι ο Ανέστης Βλαχομήτρος προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια. Είναι αδελφός του Ανδρέα Βλαχομήτρου, ο οποίος ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ και πλέον αγωνίζεται στη Νίκη Βόλου.

Το όνειρό του

Αμφότεροι οι προπονητές του ποδοσφαιριστή συμφωνούν, ότι ο Ολυμπιακός Β' είναι ένα πολύ καλό επόμενο βήμα για την καριέρα του. «Σίγουρα είναι ένα καλό σκαλοπάτι. Θα πρέπει και αυτός να δώσει τα πάντα. Είναι ευκαιρία για αυτόν να παίξει και βελτιωθεί», σημειώνει ο Άκης Μάντζιος. «Σε αυτήν την ηλικία είναι ό,τι καλύτερο. Θα δουλέψει σε πολύ διαφορετικές συνθήκες. Του δίνεται η ευκαιρία να παίξει σε μεγάλο σύλλογο. Είναι όμως παιδί που δουλεύει πολύ. Έχει τρομερή διάθεση, γι'αυτό έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Πραγματικά του αξίζει εκεί που θα πάει. Γιατί πήγε με τη δουλειά του και του ευχόμαστε ολόψυχα να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί», συμπληρώνει ο Απόστολος Παπανικολάου.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Ανέστης Βλαχομήτρος είχε αποκαλύψει τους στόχους που έχει θέσει στην καριέρα του. Όνειρό του είναι να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας και να ζήσει την εμπειρία του εξωτερικού. Στα 20 του, έχοντας πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό Β', δημιουργούνται, όπως είναι φυσικό νέες προοπτικές στην καριέρα του. Είναι στα πόδια του, με δουλειά και αφοσίωση, να αρπάξει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν και να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που έχει κάνει στη ζωή του. Απ'ότι φαίνεται, οι άνθρωποι που δούλεψαν μαζί του, τον πιστεύουν 100%.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags