Facebook Pixel Σλάβια Πράγας - Παναθηναϊκός: Τον έσφαξαν αλλά το... χάρισε - Διαιτητής και λάθη καταδίκασαν τον ΠΑΟ - Ψάχνει "θαύμα" στη Λεωφόρο (Vid)
| 2022-08-04 21:54:00

Τον έσφαξαν αλλά το... χάρισε- Ρέφερι και λάθη καταδίκασαν τον ΠΑΟ- Ψάχνει "θαύμα" στη Λεωφόρο (Vid)

Τον έσφαξαν αλλά το... χάρισε- Ρέφερι και λάθη καταδίκασαν τον ΠΑΟ- Ψάχνει "θαύμα" στη Λεωφόρο (Vid)

Ο Παναθηναϊκός... πλήρωσε την εγκληματική διαιτησία του Μπουκέ και τα πάρα πολλά λάθη στην άμυνα, γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Σλάβια στην Πράγα και πλέον, καλείται να κάνει την απόλυτη υπέρβαση στη Λεωφόρο για να έρθει η πρόκριση. Θετικός στο ντεμπούτο του ο Σπόραρ, Πέρεθ ο καλύτερος των Πράσινων, εξαιρετικός με την είσοδό του στο δεύτερο μέρος και ο Βαγιαννίδης. Μαύρη «τρύπα» ο Σάρλια.

Ο Παναθηναϊκός των πολλών ατυχιών με προβλήματα της τελευταίας στιγμής (βλ. Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλο), στάθηκε ακόμα πιο άτυχος στην Πράγα. Τα λάθη στην άμυνα και η τραγική διαιτησία του Μπούκε, που τον άφησε αναίτια με 10 παίκτες αποβάλλοντας τον Παλάσιος, επέφεραν τελικά την ήττα με 2-0 από τη Σλάβια στην Έντεν Αρένα. Θετικός στο ντεμπούτο του ο Σπόραρ, Πέρεθ ο καλύτερος των Πράσινων, εξαιρετικός με την είσοδό του στο δεύτερο μέρος και ο Βαγιαννίδης. Δύσκολη πια η υπόθεση πρόκριση στον επαναληπτικό της Λεωφόρου (11/8).

Το ματς

Κάπως μουδιασμένα μπήκε στην Έντεν Αρένα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ναι μεν αμυνόταν καλά και δεν άφηνε διαθέσιμους χώρους, ωστόσο ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα στα πόδια του. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήρθε στο 8' για την Σλάβια, όταν ο Τραορέ από εξαιρετική θέση και μόνος του έπιασε μία αδύναμη κεφαλιά, που ευτυχώς δεν μπορούσε να ανησυχήσει τον Μπρινιόλι. Μετά το μουδιασμένο λοιπόν δεκάλεπτο οι Πράσινοι ανέβασαν κάπως στροφές και στο 14ο λεπτό ήταν η σειρά τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή των Τσέχων, με τον Τσέριν να κάνει κίνηση κρυφού φορ στην περιοχή, αλλά να μην πιάνει την κεφαλιά από την ωραία σέντρα του Γκάνεα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε δώσει οδηγία στον Πέρεθ να κατεβαίνει ανάμεσα στα στόπερ για να παίρνει την πρώτη μπάλα, έτσι ώστε ο Ισπανός να ξεκινά την ανάπτυξη του Τριφυλλιού. Από τη μεριά της η Σλάβια επιχειρούσε να δημιουργήσει ρήγματα από τα πλάγια, κατά βάση με μεγάλες διαγώνιες μπαλιές των στόπερ ή των χαφ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την πρώτη τελική του αγώνα στην εστία, με τον Παλάσιος συγκεκριμένα στο 28' να σουτάρει δυνατά από πλάγια θέση και τον Μαντούς να διώχνει με γροθιές. Για τη Σλάβια από την άλλη η πιο καλή στιγμή ήρθε στο 38' με το δυνατό σουτ του Στραντς, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι. Στο 39' ο Γάλλος διαιτητής του αγώνα αποφάσισε να αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα, καθώς σε μία φάση που ο Παλάσιος έπεσε (χάνοντας την ισορροπία του) από καθαρό μαρκάρισμα αντιπάλου στην περιοχή, ο Μπουκέ ανακάλυψε... θέατρο, αποβάλλοντας εντελώς αναίτιας τον Παλάσιος! Αμέσως μετά μάλιστα απέβαλε και τον συνεργάτη του Γιοβάνοβιτς, Πρέντραγκ Έρακ, για διαμαρτυρίες!

Όντας πλέον με αριθμητικό μειονέκτημα ο Ιβάν άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-1, με τον Ιωαννίδη ουσιαστικά να μένει μόνος στην επίθεση. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αμυντική του αδράνεια σε 2-3 συνεχόμενες φάσεις και βρέθηκε, στο χειρότερο δυνατό σημείο, πίσω στο σκορ. Έπειτα από φάση διαρκείας (σ.σ. προερχόμενη από κόρνερ) και λάθος έξοδο του Μπρινιόλι, η μπάλα κατέληξε στον Στραντς που σε ανυπεράσπιστη εστία, ουσιαστικά, έκανε με δεξί βολέ το 1-0 για τη Σλάβια Πράγας.

Με την εκκίνηση στο δεύτερος μέρος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε άμεσα σε δύο αλλαγές, με τους Σποράρ και Βαγιαννίδη να παίρνουν θέση στο χορτάρι αντί των Ιωαννίδη και Αϊτόρ αντίστοιχα. Στο 50ο λεπτό ο Μπουκέ έκανε το ανεκδιήγητο: σε φάση που ο Σποράρ έβγαινε μόνος του σε τετ-α-τετ, ο Σάντος ως τελευταίος της άμυνας της Σλάβιας γκρέμισε τον Σλοβένο και ο Γάλλος διαιτητής αρχικά του έδειξε, απλά, κίτρινη! Λίγο μετά συνειδητοποίησε τι έκανε και άλλαξε την κίτρινη σε κόκκινη κάρτα, αφήνοντας και τη Σλάβια με 10! Στο 56', ωστόσο, ήρθε νέο «χτύπημα» για τον Παναθηναϊκό. Νέα ολιγωρία στην Πράσινη άμυνα, με τον Ούσορ που μόλις είχε μπει ματς να νικά τον Μπρινιόλι για το 2-0 των Τσέχων. Η υπόθεση πρόκριση γινόταν πολύ δύσκολη πια για το Τριφύλλι, που μέχρι το φινάλε έπρεπε σίγουρα να μην δεχθεί άλλο γκολ και να πετύχει κιόλας ένα, προκειμένου να πάει με αυξημένες ελπίδες στη ρεβάνς της Λεωφόρου.

Στο 59ο λεπτό ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-1, όταν ο Βαγιαννίδης σε προσωπική φάση έκλεψε, πέρασε εντυπωσιακά έναν αντίπαλο και προσεγγίζοντας στην περιοχή σούταρε με το αριστερό, βρίσκοντας όμως την πλαϊνή πλευρά των διχτύων! Σε μία προσπάθεια να κάνει όσο πιο επιθετική γινόταν την ομάδα του, ο Ιβάν πέρασε στο ματς και τον Καμπετσή στο 72' σε θέση εξτρέμ, αποσύροντας από τον αγωνιστικό χώρο τον Κουρμπέλη. Βαγιαννίδης και Καμπετσής έπαιζαν πολύ πιο κοντά στον Σπόραρ, με την οδηγία του Γιοβάνοβιτς να είναι στα δύο μπακ (Γκάνεα-Κώτσιρα) να προωθούνται στη γραμμή και να δημιουργούν ρήγματα από τις πλευρές τους.

Βαδίζοντας προς φινάλε ήταν φανερό ότι, μεταξύ άλλων, έλειπε και η ενέργεια από τον Παναθηναϊκό. Μοιραία, το 2-0 δεν άλλαξε ποτέ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με το Τριφύλλι να έχει μπροστά του ενόψει Λεωφόρου ν' ανέβει ένα... βουνό, για να πάρει την πρόκριση στα playoffs του Conference League.

Οι ενδεκάδες

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Μαντούς, Ντουντέρα (46' Ουσόρ), Ούσου, Σάντος, Ντόρλεϊ, Τιλ (46' Έβερτον), Χόλες, Στραντς (72' Μάσοπουστ), Ολαγίνκα, Τραορέ (88' Πρόβοντ), Λινγκρ (57' Σέβτσικ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (88' Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Γκάνεα, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (72' Καμπετσής), Τσέριν, Παλάσιος, Ιωαννίδης (46' Σποράρ), Αϊτόρ (46' Βαγιαννίδης).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags