Facebook Pixel Τον καθ-ΑΡΗΣ-αν Γιοβάνοβιτς και Ζάχαβι! Τον γλίτωσε από πανωλεθρία ο Κουέστα
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-04 21:56:00

Τον καθ-ΑΡΗΣ-αν Γιοβάνοβιτς και Ζάχαβι! Τον γλίτωσε από πανωλεθρία ο Κουέστα

Sportdog Team
Τον καθ-ΑΡΗΣ-αν Γιοβάνοβιτς και Ζάχαβι! Τον γλίτωσε από πανωλεθρία ο Κουέστα

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε 2-0 από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, αλλά το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Ισπανός τερματοφύλακας.

Άσχημη βραδιά για τον Άρη στο Τελ Αβίβ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε 2-0 από τη Μακάμπι με γκολ των Γιοβάνοβιτς-Ζάχαβι, ένα σκορ που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αν δεν έκανε ο Κουέστα μεγάλες επεμβάσεις, ο οποίος έπιασε τρία τετ α τετ. Έτσι η ρεβάνς της Θεσσαλονίκης αποκτά επιπλέον βαθμό δυσκολίας. Οι "κίτρινοι" θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν αν θέλουν να μην διακοπεί η πορεία τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Οι συνθέσεις

Με τους Ματέο Γκαρσία και Ιτούρμπε βασικούς, τον Μανού Γκαρθία στον πάγκο αλλά και αλλαγή στο σύστημα, με το 4-2-3-1 να αντικαθιστά το 4-4-2 των αγώνων με την Γκόμελ παρατάχθηκαν οι Κίτρινοι στον πρώτο αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Αναλυτικά ο Μπούργος παρέταξε τους Θεσσαλονικείς με τους: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταμπό, Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Γκρέι.

ΜΑΚΑΜΠΙ (Βλάνταν Ιβιτς): Πέρετζ, Ζεράλδες, Γεϊνί, Σομπορίτ, Χοζέζ (62’ Κλοχ), Μπίτον (63’ Ναχμίας), Γκλέιζερ, Φαν Όβεριμ (90’+ Ρίκα), Κούβας (67’ Ζαχάβι), Κανισόβσκι, Γιοβάνοβιτς (66’ Πέριτσα).

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81’ Μαζικού), Νταμπό (81’ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (63’ Πάλμα), Ιτούρμπε (63’ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (51’ Μάνου Γκαρθία), Γκρέι.

Το ματς

Ο Άρης δεν μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, στο οποίο για αρκετά λεπτά υπήρχε ένας επιθετικός μονόλογος της Μακάμπι, η οποία προσπαθούσε να περάσει μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των Θεσσαλονικιών και να εκμεταλλευτεί λάθη στη μεσοαμυντική τους λειτουργία. Στο 9' οι Ισραηλινοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ, με τον Κουέστα να νικάει τον Καντσόφσκι σε τετ α τετ. Η ελληνική ομάδα προσπαθούσε να πιέσει ψηλά και άφηνε χώρους πίσω. Έτσι στο 13' ήρθε άλλη μία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον τερματοφύλακα των κίτρινων να μπλοκάρει με δυσκολία το μακρινό σουτ του Σαμπορίτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ισπανού.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 19' με το σουτ του Μαντσίνι που απέκρουσε ο Πέρεθ. Δεν ήταν όμως αρκετή για να αφυπνίσει τους παίκτες της ελληνικής ομάδας, η οποία δέχτηκε μία ακόμα φάση, στο 23', με τον Κουέστα να λειτουργεί ξανά θετικά απέναντι στον Γιοβάνοβιτς. Στο 29' όμως ο Γιοβάνοβιτς δεν χαρίστηκε.

Δέχτηκε μπαλιά από τον Κανιτσόφσκι και άνοιξε το σκορ, μετά από ιδανική επίθεση των Ισραηλινών. Ο ίδιος παίκτης σκόραρε ξανά στο 32', αλλά υποδείχτηκε οφσάιντ. Στο 44' ο Άρης απείλησε με τον Μαντσίνι, αλλά ο Πέρετς είχε ξανά απάντηση με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 1-0 υπέρ της Μακάμπι ως σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης έπαιξε ξανά με τη φωτιά! Στο 49' ο Κουέστα είπε ξανά όχι στον Κανιτσόφσκι σε τετ α τετ, ενώ στο 58' το σουτ του Μπίτον πέρασε δίπλα το δοκάρι του τερματοφύλακα του Άρη, ο οποίος παρά την είσοδο του Μανού Γκαρθία στη συνέχεια δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις ισοφάρισης. Και αν δεν είχε τον Κουέστα που στο 66' έπιασε και κεφαλιά του Ζάχαβι εξ επαφής, ενώ στο 69' πρόλαβε τον Πέριτσα ύστερα από λάθος του Μπράμπετς, ίσως τώρα να γράφαμε για πανωλεθρία!

Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 75', με το μακρινό σουτ του Καμάτσο που δυσκόλεψε τον Πέρεθ, γιατί κόντραρε! Και αφού η μία και μοναδική στιγμή στερήθηκε τύχης, στο 84' ο Άρης πλήρωσε την ολιγωρία του. Μετά από ωραία ενέργεια του Πέριτσα, ο Ζάχαβι πήρε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα οι κίτρινοί παραλίγο να μειώσουν.

Μετά από φάουλ του Πάλμα ο Ντουκουρέ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Πέρεθ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 91' το σουτ του Καμάτσο έφυγε λίγο πάνω από την εστία.

Έτσι παρέμεινε το 2-0 και η ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποκτά επιπλέον βαθμούς δυσκολίας. Αν θέλει η ελληνική ομάδα να προκριθεί, θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της. Ίσως η άνεση με την οποία πέρασε τη Γκόμελ να ήταν η αιτία που έδωσε υπερβολική σιγουριά στους παίκτες του Μπούργος στο Τελ Αβίβ σε μία εμφάνιση κάτω του μετρίου, με το σκορ να αδικεί πολύ τους Ισραηλινούς.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags