Facebook Pixel Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας: Ελ Αραμπί... σωτήρας γλίτωσε νέο κάζο! Κέρδισε χρόνο αλλά θέλει βελτίωση για play off ο Ολυμπιακός
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-04 23:54:00

Ελ Αραμπί... σωτήρας γλίτωσε νέο κάζο! Κέρδισε χρόνο αλλά θέλει βελτίωση για play off ο Ολυμπιακός

Sportdog Team
Ελ Αραμπί... σωτήρας γλίτωσε νέο κάζο! Κέρδισε χρόνο αλλά θέλει βελτίωση για play off ο Ολυμπιακός

Ο Μαροκινός φορ έλυσε τον... γόρδιο δεσμό και έσωσε τους Ερυθρόλευκους από δεύτερο συνεχόμενο...κάζο στο Φάληρο δίνοντάς του την δυνατότητα πρόκρισης στα play off του Europa League.

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας: Με τον Ελ Αραμπί σε ρόλο... σωτήρα οι Ερυθρόλευκοι γλίτωσαν το κάζο στο Καραϊσκάκης και κέρδισαν ηρεμία και χρόνο μένοντας στο 1-1 με την ομάδα από την Σλοβακία. Οι Πειραιώτες είδαν τα γνωστά προβλήματα με την έλλειψη δημιουργίας να συνεχίζονται, ενώ ένα τεράστιο λάθος του Παπασταθόπουλου λίγο έλειψε να είναι... μοιραίο, όμως πλέον είναι έτοιμοι να τα παίξουν όλα για... όλα στην ρεβάνς της Μπατισλάβας και να πάρουν την πρόκριση στα play off του Europa League.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Φάληρο ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να έχουν την κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες των πρωταθλητών να πιέζουν ψηλά και να δημιουργούν προβλήματα στους Σλοβάκους. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κάνουν το ίδιο χωρίς αποτέλεσμα όμως. Οι ποδοσφαιριστές του Κορμπεράν θα είναι αυτοί που θα χάσουν την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν μετά από γέμισμα, στο 7’, ο Τικίνιο θα στρώσει στον Μασούρα που θα σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα όμως να φεύγει ψηλά. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός των Πειραιωτών ήταν πολύ κινητικός και τέσσερα λεπτά μετά θα δοκιμάσει να σουτάρει, όμως θα κοντράρει στους αμυντικούς της Σλόβαν και θα καταλήξει στα χέρια του Τσόβαν. Η μεγάλη στιγμή των Σλοβάκων θα έρθει σε μια ανύποπτη στιγμή στο 16’ όταν ο Γκριν θα σουτάρει από πλάγια θέση με την μπάλα να δείχνει ότι θα περάσει άουτ, τον Βάτσλικ να μην ακολουθεί και τον Μπαρσεγκιάν με την προβολή να σημαδεύει το δοκάρι των Ερυθρόλευκων.

Οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε ο χρόνος ξεθάρρευαν και περισσότερο και μάλιστα εφτά λεπτά μετά την πρώτη τους ευκαιρία θα χάσουν ακόμα μια, με τον Μπαρσεγκιάν μετά από εξαιρετική φάση να βγαίνει στην κόντρα και τετ α τετ με τον Βατσλίκ, με τον Τσέχο τερματοφύλακα όμως να τον κερδίζει. Την ίδια στιγμή οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, όμως και πάλι παρουσίαζαν το ίδιο πρόβλημα των αγώνων με τη Μακάμπι Χάιφα, που δεν ήταν άλλο από την αδυναμία του να απειλήσει. Οι παίκτες της Σλόβαν είχαν καταφέρει να κλείσουν όλους τους χώρους, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να δημιουργήσουν χώρες με μεγάλες παράλληλες μπαλιές κάτι που δεν λειτουργούσε. Εφτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου οι Σλοβάκοι θα φτάσουν και πάλι κοντά στο γκολ, όταν μετά από κομπίνα που θα γίνει σε εκτέλεση φάουλ, ο Κούτσκα θα γυρίσει την μπάλα από τα δεξιά και τον Ζέμερχαλ να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και να σημαδεύει όμως πάνω από τα δοκάρια του Βατσλίκ.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι πρωταθλητές έδειξαν την θέληση να δώσουν την κατοχή της μπάλας στους Σλοβάκους, με την πρώτη γραμμή άμυνας να είναι στο κέντρο. Στο 53΄οι Πειραιώτες θα χάσουν μετά από ώρα μια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από φάση διαρκείας η μπάλα θα φτάσει στον Μασούρα που θα σουτάρει από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, με τον Τσόβαν όμως να αποκρούει σε κόρνερ. Η αναμέτρηση όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο γρήγορη με τις δύο ομάδες. Οι Πειραιώτες θα απειλήσουν με ένα γυριστό του Καμαρά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουντέ στο 61’, με τον Τσόβαν να αποκρούει δύσκολα, όμως η Σλόβαν ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα. Δύο λεπτά μετά ο Παπασταθόπουλος θα κάνει τραγικό λάθος προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα στον Βατσλίκ, με τον Γκριν να κλέβει την μπάλα και να πλασάρει σωστά δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Ο Κάρλος Κορμπεράν θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί, ώστε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, όμως παρά την πίεση των Ερυθρόλευκων, μετά το τέρμα η μεγάλη φάση δεν θα έρθει. Οι Σλοβάκοι όσο περνούσε ο χρόνος κατάφεραν να παγώνουν τον ρυθμό του αγώνα, ενώ με σκληρά, πολλές φορές, μαρκαρίσματα εκνεύριζαν τους γηπεδούχους. Η πρώτη καλή στιγμή των Πειραιωτών μετά το τέρμα του Γκριν θα έρθει στο 79', όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες, που είχε μπει δευτερόλεπτα πριν θα κάνει ένα πλασέ από πλάγια θέση με την μπάλα να περάνει λίγο άουτ. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι γραμμές άμυνας των Σλοβάκων θα κλείσουν ακόμα περισσότερο, κάτι που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο να βρεθεί χώρος για τους πρωταθλητές ώστε να απειλήσουν τα καρέ του Τσόβαν και να φτάσουν στην ισοφάριση. Τελικά η λύτρωση για τους Ερυθρόλευκους θα έρθεο από μια στημένη φάση, όταν στο 86' ο Βαλμπουενά θα εκτελέσει το κόρνερ και ο Ελ Αραμπί θα με κεφαλιά θα κάνει το 1-1, ενώ δύο λεπτά μετά ο Παπασταθόπουλος με τον ίδιο τρόπο πήγε να κάνει την ολική ανατροπή, με την ισοπαλία να μένει μέχρι το τέλος.

Σκόρερ: 86' Ελ Αραμπί - 63’ Γκριν

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (68’ Βαλμπουενά), Κούντε, Μασούρας (79’ Ροντρίγκες), Ζινγκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (68’ Ελ Αραμπί)

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τσόβαν, Πάουσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα, Ζμράλ (85' Μεντβέντεβ), Κακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (81' Ραμίρες), Γκριν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags