Facebook Pixel Sportdog.gr | Όσα ξέρει ο Ρομάνο, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος…
| 2022-08-06 04:33:00

Όσα ξέρει ο Ρομάνο, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος…

Sportdog Team
Όσα ξέρει ο Ρομάνο, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος…

H περίπτωση του «βασιλιά των μεταγραφών».

Όταν σε ηλικία 18 ετών μετακόμιζε από τη Νάπολι στο Μιλάνο, ο Φαμπρίτσιο ήξερε ήδη με τι θέλει να ασχοληθεί. Η μετακόμιση αυτή είχε ένα σκοπό. Να βρεθεί στη καρδιά του ιταλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως ο ίδιος έχει πει. «Το Μιλάνο είναι η πόλη των μεταγραφών» δήλωσε πριν περίπου ένα χρόνο ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο. Και μάλλον βρέθηκε στο σωστό σημείο.

Δεν χρειάζεται να διευκρινιστεί αν βρέθηκε τη σωστή στιγμή. Αν κάποιος πλέον έχει ενστερνιστεί την έννοια της σωστής στιγμής είναι ο 29χρονος Ιταλός δημοσιογράφος. Οι πληροφοριοδότες του βρίσκονται παντού και τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια. Εκείνος έχει κάνει βιομηχανία τη μεταγραφική ειδησεογραφία. Κυριολεκτικά όλος ο κόσμος κρέμεται από τα χείλη του. Κυρίως στα μεταγραφικά παράθυρα.

Ξεκίνησε σαν ένας ταπεινός έφηβος που έγραφε για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Οι δημοσιεύσεις του ήταν σε αρκετά ιταλικά σάιτ, κυρίως με έδρα τη Νάπολι. Όλα άρχισαν από την επικοινωνία που είχε με κάποιον που δούλευε στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Είχε συγκρατήσει το όνομα του Φαμπρίτσιο και του έκανε μία πρόταση που θα του άλλαζε τη ζωή.

«Δούλευε στη Μασία όμως ήθελε να γίνει μάνατζερ. Επιθυμούσε να πείσει δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές να γίνει ο εκπρόσωπός τους» έχει δηλώσει σε συνέντευξη ο Ρομάνο. «Μου ζήτησε αν μπορώ να γράψω για εκείνους, να χτίσω το προφίλ τους, ώστε να τους πείσει για να τους αναλάβει». Κάτι που τελικά συνέβη. Για την ιστορία οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν ο Ζεράρ Ντεουλοφέου και ο Μάουρο Ικάρντι.

Αυτή ήταν και η πρώτη ουσιαστικά αποκλειστική πληροφορία του Ρομάνο. Η αποχώρηση του Ικάρντι από την Μπαρτσελόνα για λογαριασμό της Σαμπντόρια το καλοκαίρι του 2011. Ο ερχομός ενός 18χρονου σε μία ομάδα που πάλευε στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, δεν ήταν δα και blockbuster.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ EYAP.GR

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags