Facebook Pixel Αρέσει, σκοράρει και νικάει! - "Καθάρισε" στην Κύπρο η ΑΕΚ με μαγικά Πινέδα και Μάνταλου (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-05 21:55:00

Αρέσει, σκοράρει και νικάει! - "Καθάρισε" στην Κύπρο η ΑΕΚ με μαγικά Πινέδα και Μάνταλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Αρέσει, σκοράρει και νικάει! - "Καθάρισε" στην Κύπρο η ΑΕΚ με μαγικά Πινέδα και Μάνταλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τέταρτο σερί φιλικό παιχνίδι με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της, η Ένωση πήρε τη νίκη, επικρατώντας με 2-0 της Ομόνοιας, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και μοίρασε υποσχέσεις για τη συνέχεια.
 

Χάρη σε δύο εντυπωσιακά γκολ από Πινέδα και Μάνταλο, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 2-0 της Ομόνοιας σε φιλικό ματς, που διεξήχθη στη Λευκωσία.

Η Ένωση είχε κέφια στην Κύπρο και με τον Πινέδα να πετυχαίνει γκολάρα και να «κλέβει» την παράσταση με τα... μαγικά του, πήρε πολύ υψηλό βαθμό στο πιο απαιτητικό φιλικό τεστ που έχει δώσει μέχρι σήμερα. Καθιερώνει τη διάταξη με τριάδα στην άμυνα ο Αλμέιδα.

Το ματς

Επιβεβαίωση του ότι ο Ματίας Αλμέιδα χτίζει τη νέα ΑΕΚ με τριάδα στην άμυνα, ήταν το φιλικό με την Ομόνοια στο ΓΣΠ.

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς ήταν για την Ένωση, με τον Στίβεν Τσούμπερ συγκεκριμένα να σουτάρει στο 4' δυνατά από μακριά αλλά άστοχα. Ο Τσούμπερ ήταν ό,τι πιο απειλητικό είχαν να επιδείξουν οι «κιτρινόμαυροι» στο ξεκίνημα, με τον Ελβετό να αγγίζει μάλιστα το γκολ στο 11ο λεπτό, όταν εκτέλεσε εντυπωσιακά απευθείας ένα φάουλ, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Φαμπιάνο!

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Τσούμπερ δέκα λεπτά πριν, το έκανε στο 21' ο Πινέδα. Σε μία φανταστική προσωπική ενέργεια, ο Μεξικανός ντρίμπλαρε όποιον βρήκε μπροστά του και εξαπέλυσε ένα «κεραυνό» με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει στο «Γ» της εστίας της Ομόνοιας για το 1-0 της ΑΕΚ!

Σε επίπεδο τακτικής, βλέπαμε τον Σιμάνσκι να έχει το ρόλο του καθαρού αμυντικού χαφ, με τους Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον να επιφορτίζονται με έναν πιο επιτελικό ρόλο στον άξονα. Την ίδια στιγμή Μάνταλος, Τσούμπερ και Πινέδα προσπαθούσαν να παίζουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Αραούχο, με τον Μεξικανό να κινείται σε ελεύθερο χώρο πίσω από τον «Τσίνο».

Μετά το γκολ πάντως το ματς (μέχρι την ανάπαυλα) δεν είχε περαιτέρω συγκινήσεις, ούτε ιδιαίτερο ρυθμό, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στο ημίχρονο προηγούμενη στο σκορ με 1-0.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος η Ένωση συνέχισε να έχει τα ηνία στον αγώνα, κρατώντας την μπάλα και δίνοντας εκείνη (κατά βάση) ρυθμό στο ματς. Ένα από τα πολύ θετικά της ΑΕΚ ήταν ότι για ομάδα τόσο νέα, με καινούργιο προπονητή, παρουσίαζε καλούς αυτοματισμούς και κυκλοφορούσε κατά διαστήματα εξαιρετικά την μπάλα. Σε μία τέτοια στιγμή υποδειγματικής ανάπτυξης στο 55' ο Τσούμπερ «τσίμπησε» καταπληκτικά την μπάλα για τον Πινέδα, με τον Μεξικανό να βγαίνει σε καθαρό τετ-α-τετ απέναντι στον Φαμπιάνο, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας του είπε «όχι»!

Η υπεροχή όμως της ΑΕΚ αποτυπώθηκε στο χορτάρι λίγο μετά, με τους «κιτρινόμαυρους» να διπλασιάζουν τα τέρματά τους στο 65'. Ο Μάνταλος κουβάλησε για αρκετά μέτρα την μπάλα, ο Πινέδα έκανε κίνηση χωρίς αυτήν και άνοιξε διάδρομο για τον αρχηγό, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για την Ένωση!

Το τελικό 2-0 όπως διαμορφώθηκε στο ΓΣΠ ήταν το επιστέγασμα ενός πολύ επιτυχημένου τεστ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία αφήνει πολλές υποσχέσεις για καλά πράγματα φέτος με όσα στοιχεία βγάζει στο γήπεδο.

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Μίλετιτς, Λανγκ, Μάθιους (70' Ψάλτης), Λέσιακς (82' Παναγιώτου), Μπασιρού, Μιξ, Μπρούνο, Μπάρκερ (54' Λοΐζου), Παπουλής (62' Σάββα), Κακουλλής (62' Ματάβζ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (67' Ρότα), Χατζισαφί (80' Κοσίδης), Τζαβέλλας (67' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (76' Κορνέζος), Γιόνσον (76' Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (76' Γιούσης), Πινέδα (67' Μουστακόπουλος), Μάνταλος (67' Φράνσον), Τσούμπερ (67' Άμραμπατ), Αραούχο (67' Λιβάι Γκαρσία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη Κετσετζόγλου για την ΑΕΚ - "Αυτόν περιμένει για την πρεμιέρα ο Αλμέιδα"!

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags