Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: ΑΕΚ και Ολυμπιακός απέναντι σε Τούρκους!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-07 10:30:00

ΑΕΚ και Ολυμπιακός απέναντι σε Τούρκους την ίδια μέρα!

Sportdog Team
ΑΕΚ και Ολυμπιακός απέναντι σε Τούρκους την ίδια μέρα!

Γαλατά στο ΟΑΚΑ, Φενέρ στο Καραϊσκάκη!

Αθλητικό Σαν Σήμερα: 7-8-1989 Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Τουρκική Γαλατάσαράϊ, σε φιλική αναμέτρηση. Η πρωταθλήτρια μόλις είχε επιστρέψει από τη Γερμανία, όπου έκανε τη βασική της προετοιμασία. Ο αγώνας με τους Τούρκους ήταν ο πρώτος, για την νέα περίοδο, μπροστά στο κιτρινόμαυρο κοινό και έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο γιατί στο χορτάρι του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας είχε γίνει συντήρηση και δεν ήταν έτοιμο.

Η Γαλατά την περίοδο που πέρασε τερμάτισε στην τρίτη θέση του Τουρκικού πρωταθλήματος, όμως στο κύπελλο Πρωταθλητριών (σημερινό Champions league) έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, η μοναδική Τουρκική ομάδα που το κατάφερε, αποκλείστηκε από την φιναλίστ του μεγάλου τελικού Στεάουα Βουκουρεστίου, τέσσερις μήνες πριν το φιλικό αυτό με την ΑΕΚ. Ο αγώνας υπήρξε δυνατός με καλό θέαμα και η ΑΕΚ άφησε θετικές εντυπώσεις, κερδίζοντας 1-0.

 

Ο Τζίμης Πατίκας πέτυχε το γκολ, μόλις στο 2ο λεπτό, όταν από μακρινή μπαλιά του Μανωλά με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιουγκοσλάβου τερματοφύλακα, Σίμοβιτς. Η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου έπρεπε να είχε πετύχει τουλάχιστον δυο τέρματα ακόμα. Η Γαλατάσαράϊ παρουσιάστηκε και αυτή πολύ δυνατή και είχε δυο δοκάρια, όπως δοκάρι είχε και ο Παναγιώτης Παγκράτης για την ΑΕΚ, σε σουτ-βολέ που επιχείρησε στο τελευταίο λεπτό.

Στον αγώνα με τη Γαλατά ο δικέφαλος στερήθηκε την παρουσία του Μίροσλαβ Οκόνσκι, αλλά και του Ντανιέλ Μπατίστα οι οποίοι ήταν τραυματίες.

Την ίδια ώρα στο Φάληρο ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε μια άλλη Τουρκική ομάδα, τη Φενέρμπαχτσε. Η Φενέρ είχε στις τάξεις της τον πρώην επιθετικό της ΑΕΚ Χένρικ Νίλσεν, ο οποίος μόλις είχε μεταγραφεί στους Τούρκους από τον Ηρακλή, ενώ στον πάγκο της καθόταν ο Τόζα Βεσελίνοβιτς, προπονητής της ΑΕΚ πριν αναλάβει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τεχνικός των ερυθρολεύκων ήταν ο Μίλτος Παπαποστόλου, παλαίμαχος αμυντικός της ΑΕΚ που διετέλεσε και προπονητής της, ενώ υπήρξε Ομοσπονδιακός προπονητής από το 1984 ως το 1988, θητεία που σε συνεχόμενη χρονική διάρκεια ξεπεράστηκε αργότερα μόνο από τον Ότο Ρεχάγκελ.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags