Facebook Pixel ΑΕΚ: "OPAP Arena όπως... Καραϊσκάκη - Βάζει πολλά λεφτά ο Μελισσανίδης - Θέλει φορ, πάγκο ο Αραούχο"
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-07 15:00:00

"OPAP Arena όπως... Καραϊσκάκη - Βάζει πολλά λεφτά ο Μελισσανίδης - Φέρνει φορ, πάγκο ο Αραούχο"

του Γιώργου Κτενά
"OPAP Arena όπως... Καραϊσκάκη - Βάζει πολλά λεφτά ο Μελισσανίδης - Φέρνει φορ, πάγκο ο Αραούχο"

Η δυναμική της ΑΕΚ για πρωτάθλημα και οι δύο μεταγραφές που λείπουν! Πόσο έχει αλλάξει η Ένωση το φετινό καλοκαίρι, οι δύο βασικοί παίκτες που λείπουν από την 11αδα του Ματίας Αλμέιδα, η σύγκριση φετινών και περσινών μεταγραφών και το... πάθος των ΑΕΚτζήδων!
 

ΑΕΚ: Σε ολα τα θέματα γύρω από την επικαιρότητα της Ένωσης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, στο sportdog, ο Διονύσης Αβούρης - Ιστορικός διευθυντής της Ώρας για Σπορ, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στους Κιτρινόμαυρους εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αλμέιδα, μεταγραφές, νέο γήπεδο, περαιτέρω ενίσχυση, αλλά και αν όντως η ομάδα εκκινεί φέτος από καλύτερο σημείο στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Διαβάστε όσα μας είπε...

"Αυτά τα τρία ξεχωρίζουν στην ΑΕΚ - Πάγκο ο Αραούχο και να πάρει βασικό φορ - 9/11 έτοιμο το βασικό σχήμα"

"Είναι γεγονός ότι μέχρι τώρα, αντίθετα με τα δύο προηγούμενα χρόνια, η ομάδα έχει θετική αύρα. Κι αυτό σε πρώτη φάση έχει να κάνει με το νέο γήπεδο, που δεν θα είναι πια τόσο εύκολο να χάσει βαθμούς. Ύστερα υπάρχει ένας προπονητής που φαίνεται να έχει μια χημεία με την ομάδα - Χωρίς να ξέρουμε τι θα κάνει στην καριέρα του, αν θα τα καταφέρει στην Ένωση. Και τρίτον, αντίστοιχα με τις άλλες χρονιές έχει κάνει μέχρι στιγμής λίγες αλλά σοβαρές επιλογές ουσίας η ομάδα. Έχει τα 9/11 έτοιμα από το βασικό σχήμα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο και συμπλήρωσε στη συνέχεια:

"Αν πάρει έναν σέντερ μπακ ακόμα και έναν επιθετικό, που θα είναι βασικός/αναπληρωματικός με Αραούχο, η ΑΕΚ είναι κομπλέ και η μεγαλύτερη δύναμή της είναι στο κέντρο - Αυτό θα την βοηθήσει μπρος και πίσω. Επομένως υπάρχουν τρεις λόγοι που εξηγούν αυτόν τον ενθουσιασμό για να πάρουν διαρκείας οι οπαδοί".

"OPAP Arena όπως Καραϊσκάκη - Το λέει και ο Αλμέιδα - Περισσότερα λεφτά για μεταγραφές πέρσι"

Εκκινεί από καλή θέση για το πρωτάθλημα;

"Ακριβώς! Είναι σε άλλη αφετηρία και δείχνει ικανή και λόγω γηπέδου, δικής της έδρας δηλαδή, να πάρει πολλά ματς. Όπως το Καραϊσκάκη, που είναι έδρα και δεν μπορείς να κερδίσεις εύκολα τον Ολυμπιακό, έτσι θα γίνεται και στην OPAP Arena. Αυτό το γεγονός αυξάνει τις πιθανότητες για να πάρει πρωτάθλημα".

Τι άλλο χρειάζεται τώρα η ομαδα;

"Το λέει και ο Αλμέιδα ότι θέλει φορ και στόπερ. Ο επιθετικός που θα πάρει, πρέπει να είναι για βασικός - καλός και χρυσός ο Αραούχο αλλά δεν είναι κλασσικός επιθετικός. Η ομάδα χρειάζεται κλασσικό φορ κλάσεως, τότε θα είναι πολύ δυνατή - Και μένει να δούμε και με τα δύο μπακ τι θα γίνει".

Έχουν πέσει και λεφτά, όμως, ήδη για μεταγραφές.

"Μα και πέρσι ο Μελισσανίδης είχε δώσει λεφτα αλλά δεν του βγήκαν όλες οι μεταγραφές. Μάλιστα, κάθισα και έκανα μια σούμα και είδα ότι πέρσι πρέπει να είχε δώσει περισσότερα από φέτος, αλλά οι περισσότερες μεταγραφές δεν του είχαν βγει".

"40.000 διαρκείας η ΑΕΚ - Θυμίζει Ντέμη - Ίδιος Ολυμπιακός, χειρότερος ΠΑΟΚ"

Πώς σχολιάζετε τα πολλά διαρκείας;

"Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο κόσμος έχει αποτρελαθεί! Το νέο γήπεδο δίνει ώθηση, αλλά επειδή στην αρχή υπήρχε γκρίνια γιατί είναι... αλμυρά τα εισιτήρια, δεν ξέρω πόσοι περίμεναν τόσο δυναμικό παρών. Στην ΑΕΚ εξαντλήθηκαν 22.000 εισιτήρια για πλάκα - Θεωρώ ότι και 30-40.000 θα μπορούσε να είχε δώσει. Στο Ολυμπιακό Στάδιο είχε 26.000 επί Ντέμη, το προηγούμενο μεγάλο νούμερο, τώρα θα φτάσει 22-23.000 γιατί δεν μπορεί να δώσει παραπάνω διαρκείας. Καυτή ατμόσφαιρα θα φτιάξει ο κόσμος στο νέο γήπεδο, δεν θα περνάει κανείς εύκολα".

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια για τους άλλους της περσινής 5άδας.

"Ο Άρης φαίνεται να έχει ενισχυθεί καλά, ο Ολυμπιακός είναι σχεδόν ίδιος, ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι και χειρότερος σε σχέση με πέρσι, ενώ ο Παναθηναϊκός δείχνει σταθερότητα και σοβαρότητα".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Εκρηκτικός Πινέδα, δύναμη Γκατσίνοβιτς - Παίκτης κλειδί ο Γιόνσον-Πάει για κάτι δυνατό φέτος η ΑΕΚ"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags