Facebook Pixel Ζουλιέν Φουρνιέ - Ολυμπιακός: "Νο2 στη Νις ο Φουρνιέ - Τον... έφαγε ο Άγγλος εκατομμυριούχος - Κλάιφερτ και Ντόλμπεργκ για Ολυμπιακό"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-08 13:00:00

"Νο2 στη Νις ο Φουρνιέ - Τον... έφαγε ο Άγγλος ιδιοκτήτης - Κλάιφερτ και Ντόλμπεργκ για Ολυμπιακό"

του Γιώργου Κτενά
"Νο2 στη Νις ο Φουρνιέ - Τον... έφαγε ο Άγγλος ιδιοκτήτης - Κλάιφερτ και Ντόλμπεργκ για Ολυμπιακό"

Η ατζέντα του υποψήφιου Τεχνικού Διευθυντή και η μεγάλη μεταγραφή του. Το Sportdog.gr παρουσιάζει τον Ζουλιέν Φουρνιέ, το όνομα του οποίου απασχολεί πολύ έντονα τους Πειραιώτες. Θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Φρανσουά Μοντεστό και ποιους παίκτες θα μπορούσε να φέρει από τη Γαλλία;
 

Ως εξαιρετική επιλογή για τον Ολυμπιακό χαρακτήρισε την περίπτωση του πρώην διευθυντή ποδοσφαίρου της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ ο Μιχάλης Σινάκος, στο sportdog, δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το γαλλικό ποδόσφαιρο.

Τι είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια στη Γαλλία ο υποψήφιος για τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στο Λιμάνι, ποιους παίκτες θα μπορούσε να φέρει στον Ολυμπιακό και πώς θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο του Φρανσουά Μοντέστο; Οι απαντήσεις στις δηλώσεις που ακολουθούν...

"Έλυνε και έδενε στη Νις - Για αυτό έφυγε από τη γαλλική ομάδα - Αυτή ήταν η εμβληματική μεταγραφή του"

"Ήταν για πολλά χρόνια στη Νις, πολύ δυνατό στέλεχος, ήταν το πρόσωπο κάτω από τον πρόεδρο, έλυνε και έδενε στην ομάδα. Ήταν κολλητός του προέδρου, αλλά η Νις πωλήθηκε πρόπερσι σε έναν Άγγλο εκατομμυριούχο και, μοιραία, δρομολογήθηκε η αποχώρησή του", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ο Φουρνιέ είχε πολύ δυνατό πόστο, ήταν ο Νο2 στην ιεραρχία, αλλά από πέρσι πάγωσε η περίπτωσή του. Έκανε και κάποιες κινήσεις που δεν του βγήκαν πέρσι, με αποτέλεσμα το φετινό καλοκαίρι να ολοκληρώσει τον κύκλο του".

Μπορεί να θυμηθείς κάποιες καλές μεταγραφές του;

"Τον Ντελόρ πήρε το περασμένο καλοκαίρι, που ήταν πρώτος σκόρερ, έφερε τον διεθνή Δανό Ντόλμπεργκ που επίσης πήγε καλά, Ο Ντάντε ήταν η πιο εμβληματική μεταγραφή του, που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Γενικά με τον Φουρνιέ είχε μια πρόοδο και πλέον λογίζεται ως ομάδα που θα χτυπήσει τριάδα στη Γαλλία".

"Σε υψηλό επίπεδο τη Γαλλία - Για αυτό δεν ταιριάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Αυτούς φέρνει στον Ολυμπιακό"

Μπορεί να συνεχίσει το έργο του Μοντέστο στον Ολυμπιακό, από την άποψη ότι γνωρίζει πολύ καλά τη γαλλική αγορά;

"Ξέρει πάρα πολύ καλά τη Γαλλία, σε πολύ υψηλό επίπεδο, ξέρει όλους τους μάνατζερ, σίγουρα είναι και πολύ ενεργός δεν είναι κάποιους που έβγαινε στη σύνταξη ή τον έχουν ξεχάσει". 

Μπορεί να ταιριάξει στον Ολυμπιακό;

"Στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας δεν ταιριάζει κανένας Γάλλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Φουρνιέ δεν μπορεί να πετύχει - Όπως πέτυχε και ο Μοντέστο άλλωστε. Αν πετύχει μπράβο του, γιατί οι Γάλλοι έχουν καλό βαθμό προσαρμοστικότητας - Είναι κανόνας αυτό. Αλλά πώς θα λειτουργήσει όπως στη Νις, που υπάρχει τέλειος προγραμματισμός, σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι το ελληνικό;". 

Υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσε να φέρει στον Ολυμπιακό;

"Ο Κλάιφερτ που είναι δανεικός από τη Ρόμα, εξτρέμ είναι, και όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στην ιταλική ομάδα - Αυτός θα μπορούσε να έρθει για να δώσει λύσεις στα εξτρέμ. Θα μπορούσε να κάνει εντυπωσιακή κίνηση με τον  με τον Ντόλμπεργκ, τον διεθνή Δανό φορ που ανέφερα και πριν, καθώς στη Νις δεν είναι πρώτη επιλογή για την επίθεση αλλά η αξία του είναι δεδομένη". 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επόμενη ομάδα του Μαρτίνς - Τεράστια προσφορά μετά τον Ολυμπιακό - Εκεί θέλει να υπογράψει!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags