Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έκπληξη Γιοβάνοβιτς με Σποράρ - Χωρίς Κουρμπέλη η 11αδα - Ποιος θα είναι ο αντι-Παλάσιος
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-08 13:28:00

Έκπληξη Γιοβάνοβιτς με Σποράρ - Χωρίς Κουρμπέλη η 11αδα - Ποιος θα είναι ο αντι-Παλάσιος

Του Χρήστου Δημόπουλου
Έκπληξη Γιοβάνοβιτς με Σποράρ - Χωρίς Κουρμπέλη η 11αδα - Ποιος θα είναι ο αντι-Παλάσιος

Οι Πράσινοι δουλεύουν για τη μεγάλη ευρωπαϊκή ρεβάνς, όπου καλούνται να ανατρέψουν το 2-0 του πρώτου αγώνα. Ποιες θα είναι οι αλλαγές του Σέρβου κόουτς σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι;

Η εβδομάδα του μεγάλου επαναληπτικού κόντρα στη Σλάβια ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό, με άπαντες στην ομάδα να σκέφτονται μόνο το πως θα ανατρέψουν το 2-0 στη Λεωφόρο. Όπως έχουμε επαναλάβει, στο κλαμπ πιστεύουν πραγματικά πως μπορούν να γυρίσουν την «παρτίδα», ειδικά με τη δυναμική παρουσία που αναμένεται να έχει ο κόσμος στο γήπεδο.

Στα θετικά για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το γεγονός ότι δεν μετράει νέα απρόοπτα προβλήματα. Πέραν του ότι τίθενται στη διάθεσή του Σένκεφελντ και Αλεξανδρόπουλος, ο Σέρβος τεχνικός μπορεί να υπολογίζει από εκεί και πέρα σε όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του, πλην των Παλάσιος και Βέρμπιτς φυσικά που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Με αυτά τα δεδομένα ο προπονητής του Παναθηναϊκού σχεδιάζει και τη βασική ενδεκάδα. Εκεί όπου ο Μπρινιόλι θα διατηρηθεί κάτω από τα δοκάρια, με τους Κώτσιρα, Σένκφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ να συνιστούν την τετράδα της άμυνας. Ειδικά στο δίδυμο του Ολλανδού με τον Ισλανδό στα στόπερ ο Ιβάν υπολογίζει πάρα πολλά για το μηδέν πίσω, το οποίο είναι άκρως σημαντικό να διαφυλαχθεί για να έρθει η πρόκριση.

Στη μεσαία γραμμή ακίνητοι θα παραμείνουν Τσέριν και Πέρεθ, με τον Αλεξανδρόπουλο εκτός απροόπτου να παίρνει τη θέση του τρίτου χαφ στον άξονα αντί του Κουρμπέλη. Στην επίθεση τώρα όλα δείχνουν πως ο Σποράρ θα ξεκινήσει βασικός, με τον Αϊτόρ να καλύπτει το αριστερό άκρο και τον Βαγιαννίδη το δεξί. Ο μικρός πήρε πολλούς πόντους με την εμφάνισή του στην Πράγα, γι’ αυτό εκτός απροόπτου θα προτιμηθεί για αντικαταστάτης του Παλάσιος στο αρχικό σχήμα.

Τέλος, να προσθέσουμε ότι ο Γιοβάνοβιτς θα ρίξει μεγάλο βάρος στην αριστερή πλευρά, εκεί όπου η ταυτόχρονη παρουσία Χουάνκαρ-Αϊτόρ μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στους Πράσινους. Από πέρσι κιόλας οι δυο Ισπανοί έδειξαν πως όταν αγωνίζονται μαζί, αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags