Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Απίστευτο! "Ζαλίζει" ο αριθμός των μεταγραφών που έχει κάνει ο Σαββίδης σε 10 χρόνια στον ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-11 07:00:00

Απίστευτο! "Ζαλίζει" ο αριθμός των μεταγραφών που έχει κάνει ο Σαββίδης σε 10 χρόνια στον ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Απίστευτο! "Ζαλίζει" ο αριθμός των μεταγραφών που έχει κάνει ο Σαββίδης σε 10 χρόνια στον ΠΑΟΚ

Στην δεκαετία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ η μεταγραφική δραστηριότητα ήταν έντονη.

ΠΑΟΚ: Στην δεκαετία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ η μεταγραφική δραστηριότητα ήταν έντονη. Από τις συνολικά 20 μεταγραφικές περιόδους που ο Δικέφαλος κινήθηκε με τον ομογενή επιχειρηματία στο τιμόνι του, μόλις σε μία, τον Ιανουάριο του 2020, με τον Αμπέλ Φερέιρα προπονητή, δεν έκανε καμία μεταγραφή.

Το καλοκαίρι του 2015 έκανε το ρεκόρ μεταγραφών με 11 που απειλείται ακόμη στην τωρινή περίοδο μιας και ο Δικέφαλος έχει ήδη φτάσει στις 10 μεταγραφές από το άνοιγμα του μεταγραφικού παραθύρου. Βέβαια, σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα και η αλήθεια είναι ότι κάτω από αυτό το πρίσμα, η καλύτερη περίοδος του ΠΑΟΚ ήταν από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019, όταν γέμισε με ποιοτικούς παίκτες και απέκτησε την πιο ακριβή μεταγραφή του βάσει των στοιχείων που έχει δώσει η ΠΑΕ, τον Ινγκι Ινγκασον τον οποίο αγόρασε από την Ροστόφ έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Εδώ μπαίνει ο αστερίσκος της μεταγραφής του Ζαμπά που ο ΠΑΟΚ απέκτησε, επισήμως με δύο εκατομμύρια ευρώ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εκείνης της περιόδου από την Ρωσία η αγορά του από την Τερέκ Γκρόζνι είχε φτάσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η πιο ακριβή πώλησή του δεν προήλθε από αγορά παίκτη αρχικά, αλλά από την εκτόξευση του Τζόλη το καλοκαίρι του 2021 μέσω των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Καρπώθηκε 11 εκατ, ευρώ το επόμενο καλοκαίρι με την μεταγραφή του στην Νόριτς και υπάρχει ανοιχτό παράθυρο για επιπλέον κέρδος από το ποσοστό μεταπώλησης που έχει κρατήσει ο Δικέφαλος. Δεύτερη πιο ακριβή πώληση του Πρίγιοβιτς που τον πήρε με δύο εκατομμύρια ευρώ από την Λέγκια και τον πούλησε δέκα στην Αλ Ιτιχάντ. 

Συνολικά μέχρι και χθες, ο ΠΑΟΚ στην δεκαετία του Ιβάν Σαββίδη έκανε 110 μεταγραφές, μερικές από τις οποίες αποδείχθηκαν πολύ πετυχημένες και κάποιες άλλες, όπως του Λεβέκ, αποτελούν ακόμη παραδείγματα προς αποφυγή στο μέλλον. Μέσα σε όλα ήρθαν και παίκτες σταρ όπως ο Μπερμπάτοφ και ο Καγκάβα, χωρίς όμως να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags