Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς "έκοψε" Τζιοβίνκο - Έριξε άκυρο σε ΠΑΟΚ, περίμενε Ολυμπιακό - Ποιον πήρε στη θέση του!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-10 19:05:00

Ο Μαρτίνς "έκοψε" Τζιοβίνκο - Έριξε άκυρο σε ΠΑΟΚ, περίμενε Ολυμπιακό - Ποιον πήρε στη θέση του!

BoxtoBox
Ο Μαρτίνς "έκοψε" Τζιοβίνκο - Έριξε άκυρο σε ΠΑΟΚ, περίμενε Ολυμπιακό - Ποιον πήρε στη θέση του!

Ο Πορτογάλος δεν έδωσε το "οκ" και χάλασε η σίγουρη μεταγραφή! Ποιος παίκτης προτιμήθηκε τελικά στο Λιμάνι αντί του Ιταλού και γιατί γίνεται συζήτηση ακόμα για αυτή την επιλογή; Διαβάστε στο Sportdog.gr...

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο Ολυμπιακός κλήθηκε να κάνει μια επιλογή. Βασικά την τελική επιλογή την είχε κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς που ήταν προπονητής της ομάδας τότε και έπαιρνε την τελική απόφαση. Οι ερυθρόλευκοι αναζητούσαν έναν έμπειρο και ποιοτικό μεσοεπιθετικό που θα μπορούσε, κατά κάποιο τρόπο, να γίνει ο νέος Ματιέ Βαλμπουενά της ομάδας.

Υπόψιν του Πέδρο Μαρτίνς είχαν τεθεί δύο ονόματα. Ο Γκάρι Ροντρίγκες και ο Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο. Ελεύθερος ο ένας, ελεύθερος και ο άλλος. Τον δεύτερο μάλιστα τον... έσπρωχναν μανατζερικά και στον ΠΑΟΚ που τον ήθελε πολύ αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις οικονομικές αξιώσεις του Ιταλού. Ήταν τέτοιος ο... έρωτας του Λουτσέσκου για τον Τζιοβίνκο που σύμφωνα με τα όσα γράφονταν στο ρεπορτάζ του δικεφάλου του βορρά, είχε μιλήσει μαζί του πολλές φορές. Βεβαίως το έκανε αυτό ο Ρουμάνος τεχνικός με δεδομένο ότι γνωρίζονταν πολύ καλά αφού είχαν συνεργαστεί στην Αλ Χιλάλ. Παρά την επιθυμία του Λουτσέσκου ωστόσο ο Τζιοβίνκο ούτε πείστηκε από τον ΠΑΟΚ ούτε καλύφθηκε οικονομικά.



Ο Ολυμπιακός ωστόσο τον... είχε τον παίκτη. Τον κάλυπτε και οικονομικά αλλά προφανώς και αγωνιστικά. Άλλο Ολυμπιακός, άλλο ΠΑΟΚ κι αυτό είναι σαφές και δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις έτσι. Ναι θα έλεγε ο Τζιοβίνκο στον Ολυμπιακό αν ο Μαρτίνς τότε δεν επέλεγε τον Γκάρι. Έκανε καλά ο Πορτογάλος; Προφανώς και έκανε καλά αφού κλήθηκε να διαλέξει μεταξύ των δύο. Προτίμησε εκείνον που είναι 4 χρόνια νεότερος (31 ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι, 35 ο Ιταλός) και θα μπορούσε η ομάδα να ποντάρει για περισσότερα χρόνια πάνω του.

Μα, θα πει κανείς, τι μας λες τώρα; Αφού ο Γκάρι βγάζει τραυματισμούς. Ισχύει αλλά μήπως ο Τζιοβίνκο πήγε πίσω; Τελικά πέρυσι το καλοκαίρι δεν βρήκε ομάδα. Έμεινε ελεύθερος μέχρι τον χειμώνα που πήγε στη Σαμπντόρια. Και τι έκανε; Είχε μυϊκά προβλήματα και έγραψε δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές τον Μάρτιο ως αλλαγή. Άρα, ακόμα κι έτσι, καλά έκανε ο Ολυμπιακός με τον Γκάρι παρότι ο 31χρονος εξτρέμ έχει «βγάλει» μυϊκούς τραυματισμούς και τον έχει στερηθεί ο πρωταθλητής κι ενώ τον πληρώνει αδρά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο επόμενος μετά τον Τέγιο στον Ολυμπιακό - Αυτόν ζήτησε ο Κορμπεράν - Νέα απόφαση για Φορτούνη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags