Facebook Pixel Sportdog.gr | Όχι έτσι ρε Παναθηναϊκέ - "Πάτησε" τη Σλάβια αλλά... αυτοκτόνησε - Οργή για τη διαιτησία! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-08-11 22:30:00

Όχι έτσι ρε Παναθηναϊκέ - "Πάτησε" τη Σλάβια αλλά... αυτοκτόνησε - Οργή για τη διαιτησία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όχι έτσι ρε Παναθηναϊκέ - "Πάτησε" τη Σλάβια αλλά... αυτοκτόνησε - Οργή για τη διαιτησία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πράσινοι έμειναν στο 1-1 με τους Τσέχους και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Conference League. Ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής υπέρ του Σένκεφελντ και ένα απίστευτο λάθος του Καμπετσή στις καθυστερήσεις έκαναν τη ζημιά για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε τα πάντα στη Λεωφόρο, ήταν καθ' όλα ανώτερος από τη Σλάβια αλλά πέτυχε μόνο 1 γκολ στις τεράστιες ευκαιρίες που δημιούργησε, γνωρίζοντας εν τέλει τον αποκλεισμό με τελικό σκορ 1-1. Κορυφαίος του γηπέδου ο Ρούμπεν Πέρεθ, άνοιξε λογαριασμό με τα πράσινα ο Σποράρ. Μοιραίος ο Καμπετσής, «χάρισε» το 1-1 στη Σλάβια. Φωνάζουν οι Πράσινοι για πέναλτι σε ανατροπή του Σένκεφελντ στο 41', που θα σήμαινε δεύτερη κίτρινη και αποβολή για τον γκολκίπερ της Σλάβια.

Το ματς

Εν μέσω μία φανταστικής ατμόσφαιρας στη Λεωφόρο από σχεδόν 18.000 φίλους του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπήκε στο γήπεδο με το... μαχαίρι στα δόντια. Μόλις στο 2ο λεπτό, μάλιστα, οι Πράσινοι έχασαν συγκλονιστική ευκαιρία για να προηγηθούν, όταν από συρτή σέντρα του Χουάνκαρ μέσα από την περιοχή, ο Σποράρ έκανε προ κενής εστίας την προβολή αλλά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της Σλάβια!

Το Τριφύλλι πίεζε εξ αρχής πολύ ψηλά την άμυνα των Τσέχων, επιχειρώντας (επιτυχημένα) να τους δυσκολεύουν την πρώτη πάσα. Ο Μάγκνουσον ήταν καταπληκτικός στο ξεκίνημα όχι μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά και στη μετάβαση της μπάλας προς τα εμπρός. Η τεράστια φάση του 2ου λεπτού, άλλωστε, άρχισε από δική του κάθετη στον Χουάνκαρ, 

Το Τριφύλλι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο χορτάρι, έχοντας ξανά μεγάλη στιγμή για γκολ με τον Αϊτόρ στο 20' να επελαύνει και να σουτάρει μέσα στην περιοχή, αλλά τον Μαντούς να διώχνει όντας καλά τοποθετημένος.

Στο 30' 'ηρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή της Σλάβια στο ματς, όταν από κλέψιμο οι Τσέχοι αναπτύχθηκαν ωραία, η μπάλα κατέληξε στο ύψος του πέναλτι του στον Ντουντέρα, το σουτ του οποίου όμως πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι. 

Δύο λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά μια ανάσα από το 1-0, όταν από επέλαση του Κώτσιρα ο Σποράρ βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά ο Σλοβένος πλάσαρε ουσιαστικά πάνω στον Μάντους! Στο 42ο λεπτό ο Σένκεφελντ «γκρεμίστηκε» στην περιοχή από τον Μαντούς. Στο πέναλτι και αποβολή ο διαιτητής δεν είδε τίποτα, μη καταλογίζοντας ως όφειλε την παράβαση! Το 0-0 του ημιχρόνου ήταν ένα σκορ που δεν αποτύπωνε καθόλου την εικόνα του αγώνα, καθώς ο Παναθηναϊκός δικαιούταν να βρίσκεται τουλάχιστον με ένα γκολ μπροστά.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι Πράσινοι καλούνταν, πια, να πετύχουν τουλάχιστον δύο τέρματα για να στείλουν το ματς στην παράταση. Κι αυτό, προφανώς, αύξανε την πίεση στους ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς. Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ήταν και πάλι για τον Παναθηναϊκό, όταν στο 54' ο Αλεξανδρόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά της περιοχής, αλλά ο επερχόμενος Τσέριν δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Στο 58' ήρθε η στιγμή της δικαίωσης. Μετά από υποδειγματική ανάπτυξη και ένα-δύο του Αϊτόρ με τον Χουάνκαρ, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα για τον Σποράρ, ο οποίος με εναέρια προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, βάζοντας... φωτιά στη Λεωφόρο! Η Σλάβια μετά το γκολ κατάφερε να ρίξει πάντως το ρυθμό, δημιουργώντας μάλιστα καλή φάση με ένα σουτ του Σέβτσικ στο 69'.

Στο 77ο λεπτό ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο γήπεδο τους Ιωαννίδη και Καμπετσή αντί των Αλεξανδρόπουλου και Βαγιαννίδη, αλλάζοντας παράλληλα τη διάταξη από 4-3-3 και 4-4-2. Ο Ιβάν πήρε το ρίσκο να παίξει με δύο φορ στο φινάλε, για να διεκδικήσει με ό,τι είχε το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Δυστυχώς για τους Πράσινους το πολυπόθητο 2-0 δεν ήρθε ποτέ και σαν μην έφτανε αυτό, ο Καμπετσής στις καθυστερήσεις έδωσε... δώρο ασίστ στον Γιουρέτσκα, που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για να διαμορφώσει το τελικό 1-1. Άδικος αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό, που απέδειξε ότι άξιζε περισσότερα πράγματα σε αυτό το ζευγάρι με τη Σλάβια Πράγας.

 Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (55' Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (77' Καμπετσής), Τσέριν, Βαγιαννίδης (77' Ιωαννίδης), Αϊτόρ (88' Καρλίτος), Σπόραρ.

Σλάβια Πράγας (Γίρι Τρπισόφσκι): Μάντους, Ντουντέρα (82' Μάσοπουστ), Ούσου, Καχαράμπα, Ντόρλεϊ, Τιεχ (82' Γιουρέτσκα) Σραντς, Τραορέ (61' Σέβτσικ), Χόλες, Ολαγίνκα, Λινγκρ (62' Ουσόρ). Παναθηναϊκού μετά το άτσαλο μαρκάρισμα του τερματοφύλακα της Σλάβια που έφερε αντιδράσεις" itemprop="description" />

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags