Facebook Pixel Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός: Έπαιξε με την… φωτιά και σώθηκε! Ζωντανός στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός με πρόκριση στα πέναλτι (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-12 00:26:00

Έπαιξε με την… φωτιά και σώθηκε! Ζωντανός στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός με πρόκριση στα πέναλτι (vid)

Sportdog Team
Έπαιξε με την… φωτιά και σώθηκε! Ζωντανός στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός με πρόκριση στα πέναλτι (vid)

Οι Ερυθρόλευκοι αν και προηγήθηκαν δύο φορές και έπαιζαν με παίκτη παραπάνω χρειάστηκαν την διαδικασία των πέναλτι και με ήρωες τους Βαλμπουενά και Βατσλίκ έφτασαν στην πρόκριση απέναντι στους Σλοβάκους.

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες έκαναν δύσκολη τη ζωή και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν δύο φορές στην Σλοβακία, με τέρματα των Ζινκερνάγκελ, στο 54’ και του Αγκιμπού Καμαρά στο 100’, είδαν τους αντιπάλους να ισοφαρίζουν με γκολ των Σάποντιτς και Γκριν, στο 90+4’ και 108’ αντίστοιχα, έστειλαν τον αγώνα στα πέναλτι. Εκεί ο Βατσλίκ θα πει «όχι» στην εκτέλεση του Τσακβετάτζε και συνδυασμό με το τέρμα που θα σημειώσει ο Βαλμπουενά οι Ερυθρόλευκοι θα «κλειδώσουν» την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πλέον θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα Λεμεσού για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Το ματς:

Ο αγώνας στην Μπρατισλάβα ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν να παίξουν γρήγορα και καμία από τις δύο να δείχνει ότι θα περιμένει την αντίπαλή της. Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι θέλουν να πιέσουν ψηλά τους Ερυθρόλευκους, κάτι που είχαν κάνει και στον πρώτο αγώνα, κάτι που δυσκόλευε την ανάπτυξη των πρωταθλητών, ενώ παράλληλα τα ανεβάσματα των μπακ τους δημιουργούσαν υπεραριθμίες στην άμυνα των Πειραιωτών. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες είχαν την μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν να απειλήσουν όμως χωρίς να δημιουργούν επικίνδυνες στιγμές μπροστά στον Χόβαν.

Οι παίκτες της Σλόβαν έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και παρά την πίεση στην άμυνα των πρωταθλητών δεν έβρισκαν χώρους, κάτι που τους έκανε να δοκιμάζουν μακρινά σουτ, με τον Βάτσλικ να μην ανησυχεί. Η πρώτη καλή στιγμή θα είναι για τους ποδοσφαιριστές του Κορμπεράν, όταν στο 23’ ο ‘Αβιλα θα κάνει ωραία κίνηση από τα δεξιά θα κάνει τη σέντρα, με τον Μασούρα μόνο του να πιάνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω. Μάλιστα δύο λεπτά μετά οι Πειραιώτες θα… ακουμπήσουν το γκολ, όταν ο Κούντε με πολύ ωραίο γέμισμα θα βρει τον Ελ Αραμπί, που θα σουτάρει με την μια αλλά τον Χόβαν να αποκρούει εντυπωσιακά! Οι γηπεδούχοι θα αντιδράσουν και στο 36’ ο Τσακβετάτζε θα κάνει ωραία κίνηση και θα σουτάρει, με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει.

Οι φάσεις στο πρώτο μέρος ήταν ελάχιστες με τις δύο ομάδες να… ισορροπούν στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που φάνηκε και στην αρχή του δευτέρου ημίχρονου. Οι Σλοβάκοι από τη μια προσπαθούσαν να εξαργυρώσουν την κατοχή, αλλά η αδυναμία δημιουργίας ήταν φανερή, κάτι που φυσικά συνέβαινε και στους Πειραιώτες. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη θα έρθει από τους γηπεδούχους όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Μπαρσεγιάν θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά, με τον Γκριν να πιάνει την κεφαλιά αλλά τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι όμως θα απαντήσουν με τον καλύτερο τρόπο και στο 54’ ο Μασούρας θα βρει τον Ζινκερνάγκελ που θα σουτάρει από μακριά, αλλά θα νικήσει τον τερματοφύλακα της Σλόβαν κάνοντας το 0-1 με υπέροχο τρόπο.

Μετά το τέρμα του Δανού οι γηπεδούχοι θα πάρουν την κατοχή της μπάλας, με τους πρωταθλητές να δείχνουν ότι θέλουν να χτυπήσουν τους Σλοβάκους στην κόντρα. Όσο περνούσε ο χρόνος τα νεύρα έκαναν την… εμφάνισή τους κάτι που σίγουρα έδινε πλεονέκτημα στους πρωταθλητές μιας και ήταν μπροστά στο σκορ, με τον Κάρλος Κοερμπεράν να φρεσκάρει την ομάδα του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Τικίνιο και Αγκιμπού Καμαρά. Στο 77' οι γηπεδούχοι θα ζητήσουν πέναλτι σε μια ανατροπή στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, με τον διαιτητή να είναι μπροστά στην φάση και συνεχίζει κανονικά τον αγώνα. Οι Σλοβάκοι θα συνεχίσουν να πιέζουν και στο 84' θα χάσουν ακόμα μια καλή ευκαιρία, όταν μετά από ωραία προσπάθεια ο Σάπονιτς θα σουτάρει, με τον Βατσλίκ και πάλι να είναι σταθερός και να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 90' οι Ερυθρόλευκοι λίγο έλειψε διαλύσουν όσα έφτιαχναν σε όλον τον αγώνα, μιας και μετά από κόρνερ και ασταθή απόκρουση του Βατσλίκ σε σουτ, ο Σάπονιτς θα σκοράρει, όμως το γκολ θα ακυρωθεί ως οφσάιντ. Τα τελευταία λεπτά οι Σλοβάκοι θα... πολιορκήσουν την άμυνα των Πειραιωτών, όμως οι πρωταθλητές θα φτάσουν κοντά στο γκολ, όταν ένα σουτ του Μασούρα, μετά από αντεπίθεση, θα σταματήσει στο δοκάρι του Χόβαν. Τελικά οι γηπεδούχοι θα κατάφερουν να φέρουν τον αγώνα στα ίσια και να τον στείλουν στην παράταση, όταν στο 90+4' μετά από εκτέλεση κόρνερ και τρομερή αδράνεια της άμυνας τους Ολυμπιακού, ο Σάπονιτς θα καταφέρει να κάνει το 1-1, ενώ τρια λεπτά μετά ο Άμπενα θα αποβληθεί αφήνοντας την ομάδα του στην παράταση με 10 παίκτες.

Το έξτρα μισάωρο θα ξεκινήσει με τους Πειραιώτες, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα να παίζουν χωρίς επιθετικό, μιας και ο Τικίνιο θα αποχωρήσει λόγω προβλήματος και την θέση του να παίρνει ο Κανέ. Οι Πειραιώτες θα στο πρώτο μέρος της παράτασης θα έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα είναι αυτοί που θα κλείσουν στα καρέ τους τους Σλοβάκους και αυτό θα έχει αποτέλεσμα. Στο 112' ο Εμβιλά θα βρει πολύ ωραία τον Μασούρα μέσα στην περιοχή που με κεφαλιά θα γυρίσει παράλληλα την μπάλα στον Αγκιμπού Καμαρά, με τον τελευταίο από κοντά να κάνει το 1-2.

 Η Σλόβαν όμως θα καταφέρει να ισοφαρίσει ξανά σε μια στατική φάση. Μετά από εκτέλεση φάουλ και φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού ο Γκριν με κεφαλιά από κοντά στο 112΄θα φέρει το σκορ στο 2-2. Στα τελευταία λεπτά της παράτασης οι Πειραιώτες θα πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση όμως χωρίς αποτέλεσμα με τον αγώνα να πηγαίνει στα πέναλτι. Στην ρώσικη… ρουλέτα ο Κούντε θα αστοχήσει στην πρώτη εκτέλεση, με τον Κούτσκα να στέλνει την μπάλα άουτ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μασούρας κάνοντας το 2-2. Ο Γκριν θα κρατήσει την ψυχραιμία του για τους γηπεδούχους κάνοντας το 3-2, κάτι που θα κάνει και ο Άβιλα ισοφαρίζοντας για τον Ολυμπιακό. Στο τελευταίο πέναλτι ο Βάτσιλ θα αποκρούσει την εκτέλεση του Τσακβετάτζε, με τον Βαλμπουένα να με την εύστοχη προσπάθειά του να στέλνει τους Ερυθρόλευκους απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού και στα play off του Europa League.

Σκόρερ: 90+4' Σάπονιτς, 108' Γκριν - 54’ Ζινκερνάγκελ, 100' A. Kαμαρά

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Χόβαν, Κασία, Αμπένα, Ντε Μάρκο (69’ Άγκμπο), Πάουσεκ, Κανκάβα, Κούτσκα, Ζμρχαλ, Τσακβετάτζε, Μπαρσεγιάν (69’ Σάπονιτς), Γκριν.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Σισέ, Μπα (85' Μπουχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (68’ Α. Καμαρά), Ραντζέλοβιτς (79' Μανωλάς), Ελ Αραμπί (68’ Τικίνιο(91' Κανέ (112' Βαλμπουενά))).

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags