Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν έπαιξε λεπτό στον Ολυμπιακό, έφυγε και... εκτοξεύτηκε - Ο "αποτυχημένος" των 4.5 εκατ. και η Νάπολι!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-12 21:37:00

Δεν έπαιξε λεπτό στον Ολυμπιακό, έφυγε και εκτοξεύτηκε - Ο "αποτυχημένος" των 4.5 εκατ. για Νάπολι!

του Παναγιώτη Νικολάου
Δεν έπαιξε λεπτό στον Ολυμπιακό, έφυγε και εκτοξεύτηκε - Ο "αποτυχημένος" των 4.5 εκατ. για Νάπολι!

Ποιος τον "έφαγε" στο Λιμάνι και γιατί έμεινε μόνο για έξι μήνες; Οι Πειραιώτες εδώ και χρόνια έχουν ξεφύγει μεταγραφικά σε σχέση με τις άλλες ελληνικές ομάδες, καθώς εξαιτίας της ανάπτυξής τους, έχουν καταφέρει να αλλάξουν στάτους. Μπορούν να φέρουν τόσο ακριβούς παίκτες στην Ελλάδα όσο και ταλεντάκια που δεν γνώριζε κανείς και τα οποία πούλησαν πανάκριβα. Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές που το πλάνο δεν πήγε καλά...

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός μπορεί να υπρηφανεύεται ότι παρά τις αρκετές κατά καιρούς αλλαγές στο ρόστερ του, σπανίως έπεσε έξω στην επιλογή γκολκίπερ. Ο Ζοσέ Σα ξεχώρισε με την παρουσία του στην Ελλάδα και πλέον διαπρέπει στην Premier League με τη φανέλα της Γουλβς, ενώ ο αντικαταστάτης του στον Ολυμπιακό ήταν ο Τόμας Βατσλίκ, που αποδεικνύεται εξίσου αξιόπιστος.

Τη σεζόν που αποκτήθηκε ο Σα (2017-18) οι Ερυθρόλευκοι είχαν επενδύσει επίσης σε έναν ελπιδοφόρο Κροάτη τερματοφύλακα. Ο λόγος για τον Ίβο Ίβουσιτς, ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και αποχώρησε τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Δεν πραγματοποίησε ούτε μια συμμετοχή στη Super League και ελάχιστοι Έλληνες φίλαθλοι θυμούνται το πέρασμά του από το Λιμάνι.

Πού βρίσκεται ο Ίβουσιτς σήμερα; Είναι ο βασικός γκολκίπερ της Όσιγιεκ και πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις, σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο κλήθηκε στην Εθνική Κροατίας, αλλά φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Νάπολι!



Όντας πλέον στα 27 του χρόνια, ο Ίβουσιτς βρίσκεται στην καλυτερη φάση της καριέρας του, αν και ελάχιστοι περίμεναν τέτοια "εκτόξευση" για τον Κροάτη το 2018, όταν απέτυχε στον Ολυμπιακό και πήρε τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα του για λογαριασμό της Όσιγιεκ. Δεν άργησε να μετατραπεί στον βασικό τερματοφύλακα της κροατικής ομάδας και το 2021 κέρδισε για πρώτη φορά την κλήση του στην Εθνική Κροατίας. Μάλιστα, στις 13 Ιουνίου 2022 τράβηξε πάνω του τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση και βοηθώντας την Κροατία να πάρει μεγάλη νίκη με 1-0 στην έδρα της Γαλλίας για το Nations League.

Οι Ερυθρόλευκοι αποδείχθηκε πως είχαν στα χέρια τους ένα "διαμαντάκι", από αυτά που τα τελευταία χρόνια αρέσκονται να ανακαλύπτουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Παρά τον εντοπισμό του, δεν κατάφεραν να τον αξιοποιήσουν αναλόγως, κάτι για το οποίο ασφαλώς έπαιξαν ρόλο οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Ζοσέ Σα, που δεν άφησαν τον ανάλογο χώρο στον Ίβουσιτς να αποδείξει την αξία του.

Παρ' όλα αυτά, βλέποντας τη μετέπειτα πορεία του 27χρονου άσου στη συνέχεια της καριέρας του, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξει έναν σπουδαίο γκολκίπερ και να προσθέσει ακόμα μια "χρυσή" πώληση με μπόλικα εκατομμύρια στο ενεργητικό του. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή, ανήκοντας στο δυναμικό της Όσιγεκ η χρημαστηριακή του αξία έχει εκτοξευτεί στα 4.5 εκατομμύρια ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήρε αποφάσεις ο Κορμπεράν - Έρχεται "σκούπα", έκλεισε η πρώτη μεταγραφή - 10 εκατ. στο τραπέζι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags