Facebook Pixel Sportdog.gr | "Στο 50-50 η πρόκριση με Απόλλωνα - Αυτά να προσέξει ο Ολυμπιακός - Πίττα, Κολ, Γιοβάνοβιτς"
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-13 16:15:00

"Στο 50-50 η πρόκριση με Απόλλωνα - Αυτά να προσέξει ο Ολυμπιακός - Πίττα, Κολ, Γιοβάνοβιτς"

Sportdog Team
"Στο 50-50 η πρόκριση με  Απόλλωνα - Αυτά να προσέξει ο Ολυμπιακός - Πίττα, Κολ, Γιοβάνοβιτς"

Το εμπόδιο βήμα για τον Ολυμπιακό πριν τους ομίλους του Europa League -ή του Conference, σε περίπτωση αποκλεισμού- είναι ο Απόλλων Λεμεσού, με τους πρωταθλητές Κύπρου να κατακτούν το Super Cup την Παρασκευή (12/08) και να ανακοινώνουν παράλληλα την πρόσληψη του Νταβίντ Καταλά.

Ολυμπιακός: Ο δημοσιογράφος Θάνος Λακιώτης ανέλυσε τι πρέπει να περιμένει ο Ολυμπιακός στα ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού.


Οι «γαλανόλευκοι» έδειξαν σε καλή κατάσταση στον νικηφόρο τελικό με την Ομόνοια και δείχνουν να έχουν αφήσει πίσω τους τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα, όντες πλέον επικεντρωμένοι στο πρώτο ματς με τους Πειραιώτες.

Για τον Απόλλωνα μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο δημοσιογράφος Θάνος Λακιώτης, που ζει και εργάζεται στην Κύπρο και βρέθηκε στο γήπεδο για τον τελικό της Λάρνακας.

Σχολιάζοντας το ματς, τόνισε πως «ο Απόλλωνας έδειξε μια κλάση πιο πάνω από την Ομόνοια, είναι πιο έτοιμη ομάδα και μάλιστα έπαιξε με πολλούς αναπληρωματικούς, ακόμα και τερματοφύλακας έπαιξε ο Δημητρίου αντί του Γιοβάνοβιτς. Έβγαλε αντίδραση παίζοντας καλό ποδόσφαιρο».

Ο τελικός αυτός ήταν το πρώτο ματς στη μετά Τσόρνιγκερ εποχή, με τον υπηρεσιακό Κωνσταντίνο Μακρίδη να καθοδηγεί τους πρωταθλητές Κύπρου. Ο Γερμανός προπονητής απομακρύνθηκε μετά τη ρεβάνς με τη Μακάμπι, με τον Θάνο Λακιώτη να αναφέρει ότι «ο αποκλεισμός ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Υπήρχαν κακές σχέσεις του προπονητή με κάποιους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και γενικά κακό κλίμα. Υπήρξαν και μερικά θέματα στην προετοιμασία.

Στον Τσόρνιγκερ χρεώθηκε επίσης το ότι δεν δεχόταν την κριτική από τα ΜΜΕ, απαντούσε συχνά με εκνευρισμό σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Μετά το δεύτερο ματς με τη Μακάμπι, είπε πως "η Κύπρος είναι πολύ καλή στο να μην ξέρει τίποτα". Θεωρώ πως θα είχε μείνει αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν με τη Μακάμπι».

Σχόλιο έγινε και για τον νέο τεχνικό του Απόλλωνα, Νταβίντ Καταλά, που θα ντεμπουτάρει στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό. «Είναι ένας νέος προπονητής, που ξεκίνησε πέρυσι από την ΑΕΚ Λάρνακας, στην οποία έπαιζε νωρίτερα για επτά χρόνια. Έφυγε τον Μάρτιο μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα, με την ομάδα πάντως ψηλά στη βαθμολογία. Δεν νομίζω να αλλάξει πολλά στον σχηματισμό, θα κινηθεί... safe.

Θα διατηρήσει το 4-4-2, που είδαμε και στη ρεβάνς αλλά και στο Super Cup. Ο Απόλλων παίζει με δύο εξάρια και ακραίους χαφ που συγκλίνουν. Πιέζει πολύ ψηλά και έχει πάνω τις γραμμές του όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα στην άμυνα. Κάπως έτσι προήλθε και το πρώτο γκολ με την Ομόνοια. Ανεβαίνουν πολύ οι μπακ και δίνουν βοήθειες. Στα δε στημένα, αμύνεται με ζώνη» είπε.

Τέλος, αναφορικά με το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, ο δημοσιογράφος στάθηκε σε μια σειρά από στοιχεία. Από παίκτες, ξεχώρισε τον Πίττα, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές αυτήν την στιγμή, τον Κολ που είδαμε στον Απόλλωνα Σμύρνης, τον εξαιρετικό τερματοφύλακα Γιοβάνοβιτς και τον νεοαποκτηθέντα Ονγκεντά.

«Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει τις αντεπιθέσεις, καθώς έχει και θέμα στο αμυντικό τρανζίσιον. Θέλει μεγάλη προσοχή στα άκρα. Στον Απόλλωνα, πιστεύουν πως μπορούν να χτυπήσουν τα ματς με τον Ολυμπιακό, βλέποντας και την εικόνα του στους αγώνες με Μακάμπι και Σλόβαν. Θεωρώ πως είναι 50-50 η πρόκριση, κρίνοντας από την κατάσταση της ελληνικής ομάδας αλλά και το πόσο αποφασισμένοι είναι στον Απόλλωνα. Δεν πρέπει να τον υποτιμήσει ο Ολυμπιακός» είπε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags