Facebook Pixel Super League - Super League 2: Το ελληνικό ποδόσφαιρο… βρωμάει - Στοιχεία σοκ για "ύποπτα παιχνίδια" - Παρέμβαση από FIFA-UEFA!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-13 20:45:00

Το ελληνικό ποδόσφαιρο… βρωμάει - Στοιχεία σοκ για "ύποπτα παιχνίδια" - Παρέμβαση από FIFA-UEFA!

Sportdog Team
Το ελληνικό ποδόσφαιρο… βρωμάει - Στοιχεία σοκ για "ύποπτα παιχνίδια" - Παρέμβαση από FIFA-UEFA!

Ποια θα είναι τα πρώτα μέτρα που θα λάβουν οι υπεραθνικές Αρχές ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Ποια είναι η ενημέρωση προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο κατέκτησε… χρυσό μετάλλιο! Εκπρόσωποι της εταιρείας Sport radar σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο στο Λονδίνο τον ενημέρωσαν ότι τη τελευταία δεκαετία το ελληνικό ποδόσφαιρο κατέχει την πρώτη θέση σε αγώνες που θεωρούνται “ύποπτοι” προς χειραγώγηση.

To ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί βαριά, κάτι που αποτυπώνεται και από την πρωτιά που κατέχουμε σε στημένα ματς! Κάτι που αποτυπώνεται από τα στατιστικά στοιχεία από την Sportdar. Όπως αποκαλύπτει το Documento το ποδόσφαιρο μας πάτησε κορυφή έχοντας γύρω στα 350 παιχνίδια τα οποία θεωρήθηκαν από την Sportradar ως “ύποπτα” προς χειραγώγηση. 

Τα περισσότερα ανήκουν στην Σούπερ Λίγκα 2, η οποία την περσινή περίοδο ήταν μία κατηγορία - μαμούθ με 34 ομάδες. 

Από τα 350 “ύποπτα” παιχνίδια περίπου τα 40 είναι της Super League, ενώ σε κουπόνια στοιχηματικών εταιρειών συμπεριλαμβάνονται και αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων. Η κατάσταση είχε ξεφύγει και γι’ αυτό το πρόβλημα της χειραγώγησης αγώνων για στοιχηματικούς λόγους αναφέρθηκε και στην Ολιστική Μελέτη των FIFA - UEFA για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μία λύση είναι να περάσει διάταξη στους κανονισμούς της ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία θα επιβάλλονται κλιμακωτές ποινές στις ομάδες που τα παιχνίδια τους περιλαμβάνονται σε εκθέσεις - αναφορές της Sport radar. Διάταξη που εφαρμόζονται ήδη σε κάποια πρωταθλήματα. Στον πρώτο φάκελο γίνεται μία σύσταση στην ομάδα, στο δεύτερο της επιβάλλεται βαρύ πρόστιμο και στον τέταρτο αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Στην χώρα μας το 2016 υπήρχε ομάδα που η Sport radar είχε στείλει 16 αναφορές.

Στο ρεπορτάζ του Documento αναφέρεται πως η πρόταση των υπερεθνικών Αρχών είναι να δημιουργηθεί ένα πάνελ στο οποίο θα συμμετέχουν εξειδικευμένα πρόσωπα (προπονητές, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, αναλυτές στοιχήματος) που θα παρακολουθούν τα βίντεο των αγώνων που θεωρούνται από την Sportradar “ύποπτα” προς χειραγώγηση και θα αποφασίζουν αν πράγματι ήταν στημένα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags