Facebook Pixel ΑΕΚ: Ασταμάτητος ο Πινέδα, τεσσάρα η ΑΕΚ - Ντεμπούτο για τον ανέτοιμο Βίντα, ξανά τριάδα ο Αλμέιδα
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-13 22:00:00

Ασταμάτητος ο Πινέδα, τεσσάρα η ΑΕΚ - Ντεμπούτο για τον ανέτοιμο Βίντα, ξανά τριάδα ο Αλμέιδα

Sportdog Team
Ασταμάτητος ο Πινέδα, τεσσάρα η ΑΕΚ - Ντεμπούτο για τον ανέτοιμο Βίντα, ξανά τριάδα ο Αλμέιδα

Η Ένωση νίκησε την Προοδευτική με 4-0 πολύ εύκολα σε φιλικό παιχνίδι, με δύο γκολ του Πινέδα και από ένα των Γιόνσον και Μοχαμάντι, ωστόσο έδειξε ότι χρειάζεται άμεσα μεταγραφές και ότι ο Κροάτης στόπερ θέλει ακόμα χρόνο.

Σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα (διάρκειας τριών 45λεπτων), η ΑΕΚ νίκησε την Προοδευτική με 4-0.

Βέβαια, προφανέστατα και δεν μπορεί να σταθεί κάποιος στο αποτέλεσμα κόντρα σε μια αδύναμη ομάδα, που φέτος ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία. Ωστόσο, αυτό που ξεχώριζε για την Ενωση, ήταν η διάθεση και η ένταση που έβγαζαν οι παίκτες της και σε αυτό το παιχνίδι και βέβαια η κλάση του Ορμπελίν Πινέδα.

Ο Βίντα πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Εδειξε την κλάση που αναμφίβολα έχει, ωστόσο είναι φανερό πως ακόμα δεν βρίσκεται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας και χρειάζεται ακόμα χρόνο.

Ο Ματίας Αλμέιδα, όπως αναμενόταν, παρέταξε την ΑΕΚ με τριάδα στην άμυνα, σχηματισμό που έχει καθιερώσει σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και στον οποιο αναμένεται να στηριχθεί στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, οι Τζαβέλλας, Βίντα και Χατζισαφί η τριάδα των στόπερ, ο Τσούμπερ ξεκίνησε στην αριστερή πλευρά, ο Άμραμπατ στη δεξιά, οι Γιόνσον, Σιμάνσκι και Πινέδα ήταν στον άξονα και ο Μάνταλος έπαιζε ελαφρώς πίσω από τον Αραούχο στην επίθεση σε ένα 3-5-2.

Το ματς ήταν μονόλογος για τους «κιτρινόμαυρους», που προηγήθηκαν στο 20’ με σουτ του Πινέδα μετά από ενέργεια και πάσα του Τσούμπερ από τα αριστερά. Στο ημίωρο, ο Μεξικανός σκόραρε ξανά, όταν έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, μπήκε με ντρίπλα και πλάσαρε υποδειγματικά.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45’ ο Σιμάνσκι πήρε τη μπάλα από τον Αμραμπατ, κινήθηκε κάθετα και βρήκε στα αριστερά μέσα στην περιοχή τον Γιόνσον που με πλασέ πέτυχε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ. Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Αλμέιδα έριξε στο ματς Λιβάι και Ρότα, με τον Ελληνα διεθνή να παίζει ως δεξιός στόπερ και τον Λιβάι να πηγαίνει δίπλα στον Αραούχο, με την ΑΕΚ πλέον να αγωνίζεται με διάταξη 3-5-2.

Ηταν η πρώτη φορά που ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε για 90λεπτο μια ολόκληρη 11άδα, κάνοντας βέβαια κάποιες αλλαγές και αυτό έχει τη σημασία του για την ετοιμότητα της ΑΕΚ ενόψει των επίσημων αγώνων. Στο τρίτο 45λεπτο, ο Αργεντινός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και όπως ήταν επόμενο, ο ρυθμός του ματς έπεσε. Ακόμα κι έτσι πάντως, η ΑΕΚ βρήκε τέταρτο γκολ με τον Μοχαμάντι έπειτα απο σέντρα σουτ από τα αριστερά.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (90' Αθανασιάδης), Τζαβέλλας (90' Ραντόνια, 110' Κοσίδης), Βίντα (65' Ρότα), Χατζισαφί (90' Μήτογλου), Γιόνσον (90' Λάτσι, 110' Αλμπάνης), Σιμάνσκι (90' Μιτάι), Τσούμπερ (90' Μουστακόπουλος), Αμραμπατ (82' Μοχαμαντί), Πινέδα (90' Φράνσον), Μάνταλος (62' Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο (90' Γιούσης, 110' Μισελέν)

Η αρχική σύνθεση της Προοδευτικής: Αστράς, Αλεξίου, Παρασκευόπουλος, Ποτουρίδης, Αλεξίου, Πατσατζόγλου, Παντελίδης. Μεγαρίτης, Πίσσας, Θεοδωρίδης, Ευθυμίου, Κυριαζής

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags