Facebook Pixel Super League: Δεν τρομάζει ο Ολυμπιακός, πόσο θα... αντέξει ο Λουτσέσκου - Μεγάλη επιστροφή για ΑΕΚ και ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-17 23:38:00

Δεν τρομάζει ο Ολυμπιακός, πόσο... αντέχει ο Λουτσέσκου; - Το τρίπτυχο της ΑΕΚ και η επιστροφή ΠΑΟ!

Δεν τρομάζει ο Ολυμπιακός, πόσο... αντέχει ο Λουτσέσκου; - Το τρίπτυχο της ΑΕΚ και η επιστροφή ΠΑΟ!

Μπορεί ο Άρης να μπει σφήνα; Οι καλές μεταγραφές και η απογέιωση! Το Sportdog.gr λίγα 24ωρα πριν την σέντρα για τη νέα σεζόν στη Super League παρουσιάζει τους Big-5 που θα δώσουν τη μάχη τους για τους δύο τίτλους στην Ελλάδα. Ποιοι έχουν προβάδισμα;

Μετράμε πλέον αντίστροφα για την έναρξη της... αγαπημένης μας Σούπερ Λιγκ και προσπαθούμε να δούμε το που βρίσκονται οι BIG 5 του ελληνικού πρωταθλήματος!

Το προσεχές Σαββατοκύριακο οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ μπαίνουν στη μάχη της διεκδίκησης ενός ακόμη πρωταθλήματος και όπως είναι λογικό το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (Η σειρά με την οποία τερμάτισαν πέρυσι). Το sportdog.gr προσπαθεί να κάνει μια αξιολόγηση για το πως ξεκινούν τη χρονιά οι διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Δεν... τρομάζει ο Ολυμπιακός

Ξεκινώντας από τον πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό, θα λέγαμε πως για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια (με 2/2 κατακτήσεις) δεν ξεκινάει ως το απόλυτο και αδιαμφισβήτητο φαβορί! Ο εύκολος αποκλεισμός από την Μακάμπι Χάιφα, η απόλυση του Πέδρο Μαρτίνς, η αλλαγή προπονητή και η -μέχρι στιγμής- μη ικανοποιητική ενίσχυση που αφήνει κενά στο ρόστερ των ερυθρολεύκων αφήνει πολλά ερωτηματικά για το εάν θα μπορέσουν να κατακτήσουν ξανά το πρωτάθλημα. Μη ξεχνάμε πως θα είναι η μόνη ελληνική ομάδα που θα έχει υποχρεώσεις στην Ευρώπη και μετά τον Αύγουστο, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι και η μόνη ομάδα που θα επιβαρυνθεί με τουλάχιστον 6 έξτρα απαιτητικούς αγώνες. Αγώνες που μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμοι για το πρωτάθλημα εάν δεν έρθει και η απαιτούμενη ενίσχυση. Πάντως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για μια ομάδα που έχει 117 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία, όσον αφορά τους παίκτες του ρόστερ της. Μάλιστα, Καμαρά και Μασούρας είναι από τους ελάχιστους παίκτες της Λίγκας που έχουν αξία που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Με προβλήματα ξεκινάει ο ΠΑΟΚ

Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε με τον δεύτερο πέρυσι ΠΑΟΚ, ο οποίος κράτησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου, παρά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Λέφσκι Σόφιας, τόσο από οικονομική άποψη, όσο και από την άποψη του κύρους, μιας και πέρυσι οι Θεσσαλονικείς είχαν φτάσει μέχρι τους 8 της διοργάνωσης. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι χάρη στον Μπότος έκανε αρκετές αλλαγές, έχοντας μειώσει κατά πολύ τον μέσο όρο της ηλικίας του και η αλήθεια είναι για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν ξεκινάει ως ένα από τα τρία φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μεγάλο του ατού σίγουρα είναι ο Λουτσέσκου στον πάγκο και το ένα ματς την εβδομάδα, ωστόσο πολλά θα κριθούν και από το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούν παίκτες όπως ο Νάρεϊ και ο Κουαλιάτα, αλλά και το εάν θα συνεχίσει να είναι υγιής ο Νέλσον Ολιβέιρα, ένας παίκτης βαρόμετρο που ταλαιπωρείται συχνά πυκνά από τραυματισμούς. Εξάλλου, εάν δεν υπάρξουν αποδεσμεύσεις ο ΠΑΟΚ έχει αρκετά κενά που δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα καλυφθούν.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στον Άρη

Την τρίτη θέση είχε κατακτήσει πέρυσι ο Άρης, ο οποίος φιλοδοξεί να πάει ακόμη πιο ψηλά φέτος, έστω και εάν στην Ευρώπη εν τέλει σταμάτησε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, παρότι θα μπορούσε να την αποκλείσει βάσει των συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί στην ρεβάνς. Ο Άρης έχει αναβαθμιστεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις, ο Γκρέι έχει ήδη κάνει τους φίλους της ομάδας να ξεχάσουν τον Καμαρά, ενώ ο Πάλμα ετοιμάζεται για χρονιά... μεταγραφής. Ο Μπούργος είναι προπονητής με αρχές και από τη στιγμή που απορρόφησε χωρίς κραδασμούς τον αποκλεισμό από την ομάδα του Ισραήλ θα έχει τον χρόνο να φτιάξει τον Άρη όπως θέλει. Σίγουρα μεγάλο μείον ότι δεν υπάρχουν καθόλου Έλληνες στο βασικό ροτέισον, μιας και θα υπάρξουν και ματς ειδικών συνθηκών, ωστόσο στην εκκίνηση ο Άρης ξέρει πως δεν έχει να φοβάται και πολλά πράγματα. Μια θετική αρχή μπορεί να απογειώσει τους Θεσσαλονικείς.

Ώρα πρωταθλητισμού στον Παναθηναϊκό

Όσον αφορά τους 4ους -πέρυσι- και κυπελλούχους πράσινους θα λέγαμε ότι ξεκινούν από την καλύτερη αφετηρία που θα μπορούσαν από... τα χρόνια της πολυμετοχικότητας. Σίγουρα δεν ξεκινούν ως το πρώτο φαβορί όπως ήταν τότε, αλλά για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς οφείλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, ειδικά εάν εν τέλει ολοκληρωθεί η απόκτηση του Μπερνάρ. Βέβαια έχει αυξηθεί τόσο η ποιότητα του ρόστερ που το ένα ματς ανά εβδομάδα μπορεί να δημιουργήσει... θέμα στις ισορροπίες και στη διαχείριση του ρόστερ. Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός έχει ένα πλήρες ρόστερ, ειδικά εάν έρθει όπως προαναφέραμε ο Μπερνάρ και ένας ακόμη βασικός παίκτης στον άξονα. Ούτως ή άλλως το κλίμα είναι καλό στα αποδυτήρια, ενώ ακόμη δεν έχουμε δει τον Βέρμπιτς που είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας! Μένει βέβαια να δούμε πόσο άμεσα θα προσαρμοστεί ο Μάγκνουσον και πόσο θα επηρεάσει η απουσία του Σένκεφελντ στην εκκίνηση.

Ενθουσιασμός στην ΑΕΚ για μεταγραφές και Αλμέιδα 

Στην ΑΕΚ μετά από την περσινή χρονιά που εξελίχθηκε σε παταγώδη αποτυχία, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για φέτος, λόγω Αλμέιδα, Αγιάς Σοφιάς και μεταγραφών! Ενδεικτικό είναι πως οι Γιόνσον και Πινέδα (δανεικός) έχουν αθροιστικά 8 εκατομμύρια αξία και είναι οι πιο ακριβοί παίκτες στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Μέχρι να έρθουν αυτοί οι δύο μαζί με τους Γκατσίνοβιτς και Βίντα, οι μόνοι που κόστιζαν 2 εκατ. ευρώ ή περισσότερα ήταν οι Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Αραούχο, Ζούμπερ, Μάνταλος και Λέβι Γκαρσία.  Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάνταλος είναι και ο Έλληνας με τη μεγαλύτερη αξία στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ ο αμέσως επόμενος είναι ο Αθανασιάδης, με τις εμφανίσεις του με την Σερίφ Τιρασπόλ να του εκτοξεύουν την αγωνιστική αξία. Όπως και να έχει στην ΑΕΚ φέτος στοχεύουν στην επιστροφή στους τίτλους, είτε μέσω του πρωταθλήματος, είτε μέσω του κυπέλλου και ο Αλμέιδα ξέρει πως έχει ένα γεμάτο ρόστερ, ειδικά όταν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές στην μεσοαμυντική γραμμή. Οπότε υπάρχει αισιοδοξία και ένα καλό ξεκίνημα μπορεί να απογειώσει την Ένωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags