Facebook Pixel ΑΕΚ: Μεταγραφή που τρομάζει - Δεν είναι Πλάνιτς και Μοντέρο ο Μουκουντί - Τα επεισόδια που δεν θα ξεχάσει!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-18 16:38:00

Μεταγραφή που τρομάζει - Δεν είναι Πλάνιτς και Μοντέρο ο Μουκουντί - Τα επεισόδια που δεν θα ξεχάσει

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μεταγραφή που τρομάζει - Δεν είναι Πλάνιτς και Μοντέρο ο Μουκουντί - Τα επεισόδια που δεν θα ξεχάσει

Το μεγάλο μειονέκτημα του Καμερουνέζου, γιατί τον επέλεξε ο Αλμέιδα! Η ΑΕΚ προχώρησε σε μία ακόμα ηχηρή κίνηση για την ενίσχυσή της και το Sportdog σκιαγραφεί το προφίλ του ποδοσφαιριστή που ήρθε για να αναχαιτίσει κάθε αντίπαλη επίθεση.

Η ΑΕΚ αναζητούσε ένα δεύτερο στόπερ που θα πλαισίωνε τον Ντομαγκόι Βίντα στο κέντρο της άμυνας και το βρήκε στο όνομα του Αρόλντ Μουκουντί. Ο διεθνής Καμερουνέζος, ήρθε την Τετάρτη (17/8) στην Ελλάδα με γρήγορες διαδικασίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, με τη Σεντ Ετιέν να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως των 30%.

Μάρτυρας των επεισοδίων

Ο 24χρονος αμυντικός προέρχεται από μία δύσκολη χρονιά με τη Σεντ Ετιέν, με την οποία μέτρησε 26 συμμετοχές κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, στο τέλος της οποίας οι «στεφανουά» υποβιβάστηκαν με επεισοδιακό τρόπο! Στη διαδικασία των μπαράζ, στα τέλη Μαΐου, η γαλλική ομάδα υποδέχθηκε την Οσέρ σε έναν εντός έδρας αγώνα που θα έκρινε σε ποιες κατηγορίες θα ήταν οι δύο σύλλογοι τη νέα σεζόν.Μετά το 1-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 5-4 παίρνοντας την άνοδο για τη Ligue 1, ενώ η Σεντ Ετιέν πήρε τον δρόμο για τη 2η κατηγορία, για πρώτη φορά έπειτα από 18 χρόνια.

Οι οπαδοί ξέσπασαν! Δεν μπορούσαν να χωνέψουν τον υποβιβασμό. Εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο του «Ζοφρουά Γκισάρ» προκαλώντας το χάος, με τις δύο ομάδες να εγκαταλείπουν πανικόβλητες τον αγωνιστικό χώρο για τα αποδυτήρια. Σε εκείνο το ματς, (όπως και στο πρώτο παιχνίδι) ο Μουκουντί ήταν βασικός μέχρι η αναμέτρηση να οδηγηθεί στην παράταση και από εκεί στη... ρωσική ρουλέτα.

Ο Γαλλοκαμερουνέζος αμυντικός ήταν αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων, που έκαναν τον γύρο του κόσμου (μέχρι και τα ελληνικά δελτία ειδήσεων αναπαρήγαγαν τις εικόνες), σε μία εποχή αρκετά τεταμένη για την ποδοσφαιρική ζωή της Ευρώπης! Την ίδια χρονική συγκυρία υπήρξαν ανάλογα περιστατικά στην Ολλανδία, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε προηγηθεί ο επεισοδιακός τελικός του Champions League, στο Παρίσι, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Τρομάζει...

Μετά από μία καταστροφική σεζόν ο Αρόλντ Μουκουντί, έρχεται στην Ελλάδα για να ανασυγκροτήσει την καριέρα του. Η Σεντ Ετιέν δεν βλεπόταν. Άλλαξε δύο προπονητές, τον Πιέλ και τον Ντιπράζ. Υπήρχε κάκιστη αξιολόγηση των δυνατοτήτων του ρόστερ, ενώ δεν έλειπαν τα προβλήματα. Ο Μανγκαλά είχε μερίδιο ευθύνης στην αποδιοργάνωση της άμυνας, ο Κολοτζιέζακ (την περίπτωση του οποίου εξέταζε τον περασμένο Ιούνιο ο Παναθηναϊκός) δεν τραβούσε και οι Ναντέ και Σο δεν μπορούσαν να ενσωματωθούν στο παιχνίδι της γαλλικής ομάδας. Το βάρος του υποβιβασμού όμως, βαραίνει ψυχολογικά κάθε ποδοσφαιριστή και αναζητεί μια νέα πρόκληση που θα τον κάνει να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Ο Μουκουντί επιβεβαιώνει τις εντυπώσεις που δημιουργεί σε όποιον τον βλέπει εκ πρώτης όψεως. Είναι ένα βαρύ στόπερ, πληθωρικός στη ματιά, με φυσικά (είναι 1,91 μ.) και αθλητικά χαρακτηριστικά που τρομάζουν. Γεμίζει με τον όγκο του την περιοχή. Παρά το επιβλητικό του σωματότυπο έχει ταχύτητα. Διακρίνεται για τη μαχητικότητά του! Έχει δυναμισμό. Μπαίνει με αυτοθυσία στις φάσεις, είτε χαμηλά, είτε στον αέρα. Μπορεί να πάρει... σβάρνα οτιδήποτε και οποιονδήποτε βρει μπροστά του, στην προσπάθεια να... αναχαιτίσει τον κίνδυνο.

Τα λάθη και το κίνητρο βελτίωσης

Υπάρχει ένα σημείο που χρήζει βελτίωσης. Όπως αναφέρουν στο Sportdog πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το γαλλικό πρωτάθλημα, είναι επιρρεπής σε λάθη. Πρέπει να φτιάξει την αποτελεσματικότητα στα τάκλιν. Γι'αυτό χρειάζεται δίπλα του έναν παρτενέρ με την εμπειρία του Βίντα, να τον καθοδηγεί, ώστε να αποκτήσει την εμπειρία που του υπολείπεται. Εξάλλου είναι διεθνής με την Εθνική Καμερούν στην αποστολή της οποίας θέλει να βρίσκεται όταν ξεκινήσει το Μουντιάλ 2022, στο Κατάρ. Οπότε έχει ένα πολύ σοβαρό επιπλέον κίνητρο ερχόμενος στην ΑΕΚ. Δίπλα στον Κροάτη όμως, θα κερδίσει ακόμα περισσότερη ψυχολογία και σιγουριά που έχει ανάγκη κάθε στόπερ, για να υπερασπιστεί τα μετόπισθεν της ομάδας του.

Ο Μουκουντί δεν διακρίνεται για τις επιθετικές του αρετές. Δεν είναι κεντρικός αμυντικός που θα χτίσει από πίσω. Δεν είναι το στοιχείο του αυτό. Έχει πάσες, αλλά δεν είναι ούτε Πλάνιτς, ούτε Μοντέρο, οι οποίες είναι περιπτώσεις που ακούστηκαν στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ και είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά. Οπότε οι Ενωσίτες να έχουν στο νου τους, ότι είναι πολύ δυναμικό στόπερ, που με τη δουλειά, τη σωστή καθοδήγηση και στήριξη, θα μπορέσει με τα χαρακτηριστικά του να ανεβάσει το επίπεδο μαχητικότητας του συνόλου που «χτίζει» ο Ματίας Αλμέιδα. Επίσης κρατήστε, ότι ανήκει στο πελατολόγιο της ROGON του Πωλ Κουτσολάκου, ο οποίος είναι από τους πλέον φημισμένους Έλληνες ομογενείς, με έδρα τον Μάνχαϊμ της Γερμανίας, που ανήκουν στην ελίτ των μάνατζερ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έρχεται και ο Πλάνιτς στην ΑΕΚ - Φέρνει και... Λιβάγια - Αυτή θα είναι η πρώτη 11αδα Αλμέιδα"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags