Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Άργησε ο Σαββίδης - Έτσι γίνονται οι μεταγραφές στον ΠΑΟΚ - Ομάδα 80 εκατ. περιμένει τον Χουάνγκ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-20 15:00:00

"Άργησε ο Σαββίδης - Έτσι γίνονται οι μεταγραφές στον ΠΑΟΚ - Ομάδα 80 εκατ. περιμένει τον Χουάνγκ"

του Γιώργου Κτενά
"Άργησε ο Σαββίδης - Έτσι γίνονται οι μεταγραφές στον ΠΑΟΚ - Ομάδα 80 εκατ. περιμένει τον Χουάνγκ"

Ο τρόπος που λειτουργεί πάντα ο Ιβάν, οι αποχωρήσεις και το 10αρι! Το Sportdog.gr με την βοήθεια του ρεπόρτερ, Αντώνη Τσακαλέα, προσπαθεί να... ερμηνεύσει τα όσα είπε το "αφεντικό" του Δικεφάλου στην επανεμφάνισή του. Τι μηνύματα έστειλε, ποιοι θα φύγου/έρθουν και η πορεία πρωταθλητισμού.

ΠΑΟΚ- Ιβάν Σαββίδης: Στην επανεμφάνιση του ισχυρού άνδρα τού Δικέφαλου στην επικαιρότητα του συλλόγου αναφέρθηκε, με δηλώσεις του στο sportdog, ο Αντώνης τσακαλέας.

Ο καλός συνάδελφος, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι το ρεπορτάζ τού συλλόγου από τη Θεσσαλονίκη, σχολίασε ακόμα τι μπορεί να αλλάξει μέχρι το τέλος της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου, αλλά και το αν μπορεί να κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ πρωταθλητισμό.

"Άργησε ο Σαββίδης - Ο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ - Αυτό περίμεναν οι οπαδοί"

"Άργησε να επανεμφανιστεί ο Σαββίδης, κι αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ πέρασε τρεις εβδομάδες από τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι χωρίς την παρουσία του. Δεν υπάρχει κάτι που να είπε και να μην μπορούσε να το είχε πει από την αρχή του κακού που ήταν ο αποκλεισμός. Στις μεγάλες ομάδες ένας αντίπαλος που πρέπει να κερδίσουν είναι η εσωστρέφεια και ο ΠΑΟΚ έμεινε πολύ σε αυτή μέχρι την εμφάνιση του Σαββίδη", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια προσθεσε:

"Δεν υπήρχε μια μεταγραφή όλο αυτό το διάστημα, κάτι που θα άλλαζε το κλίμα ούτε κάτι που να δείχνει έστω ότι θα μπορούσε να γίνει μεταγραφή, έστω ένα σενάριο. Η ατζέντα, δηλαδή, δεν άλλαξε μετά τον αποκλεισμό. Ο Σαββίδης δεν είναι τόσο το τι είπε, αλλά ότι μίλησε. Ο κόσμος το περίμενε, το ήθελε, είναι διαφορετικό να άκουγε κάποιον να μεταφέρει τις σκέψεις του και διαφορετικό να υπάρχει τοποθέτηση του αφεντικού".

"Δεν είπε για μεταγραφή ο Σαββίδης - Ανάλογα πώς θα ξυπνήσει το πρωί - Δευτέρα-Σάββατο όχι, Κυριακή ναι"

"Το ρόστερ δεν έχει κλείσει, παρεξηγήθηκε η αυτάρκεια", ανέφερε ο Σαββίδης. Πώς το σχολιάζεις;

"Τη λέξη μεταγραφή, πάντως, απέφυγε να την πει. Μίλησε για κινήσεις που εφόσον το αποφασίσουν οι άνθρωποι που είναι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, θα προχωρήσουν. Η εντολή μέχρι τώρα ήταν ότι θα γίνει μεταγραφή μόνο αν φύγει παίκτης. Εδώ και λίγες μέρες φαίνεται να έχει αλλάξει αυτό και φαίνεται ότι θα πάρει τελικά ένα 10άρι η ομάδα".

"Σύμφωνα με τη δική μου λογική εκτελώ τις μεταγραφικές εισηγήσεις που έχουν την απόλυτη έγκριση του προπονητή, μετά από την εισήγηση του αθλητικού διευθυντή". Είπε κάτι καινούργιο με αυτή την τοποθέτηση;

"Όταν κάθε φορά έγραφα ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν από τον Ιβάν, πολλοί αναγνώστες νόμιζαν ότι το γράφω για να το βγάλω από πάνω μου. Ο Σαββίδης είναι αυτό που ξέρεις, όταν ήρθε τον Οκτώβρη του 2012 είχε πει ότι λειτουργεί ανάλογα με το πώς θα ξυπνήσει το πρωί. Το οποίο μπορεί να είναι υπερβολικό ή να το είπε χάριν αστεϊσμού, έχουν καταγραφεί τέτοια περιστατικά. Και περιγράφει με ένα ποιον γλαφυρό τρόπο ότι μπορεί να του προτείνουν το ίδιο πράγμα και να το απορρίπτει από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο, και την Κυριακή να το αποδεχτεί".

"Δικηγόρος του διαβόλου ο Σαββίδης - Αυτοί είναι οι τελειωμένοι - Δεν έχει Χουάνγκ ο ΠΑΟΚ"

Μήπως αυτή η φράση δίνει βορρά, με έναν τρόπο, τους Μπότο και Λουτσέσκου;

"Όσο πιο πειστικοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν μεταγραφή, ο Σαββίδης πάντα στις συζητήσεις αυτές θα κάνει τον δικηγόρο του διαβόλου για να είναι σίγουρος για μια κίνηση. Γιατί μπορεί να πει κάποιος γιατί έδωσε τόσα εκατομμύρια για τον Φιλίπε Σοάρες, αλλά δεν έβαλε λίγο νερό στο κρασί για Κρέσπο - Ακραίο παράδειγμα, απλά επιβεβαιώνει ότι πάντα εκείνος είναι αυτός που θα βάλει την τελική υπογραφή για να γίνει κάτι".

"Χρειάζεται να ισορροπήσει το ρόστερ και να πουληθούν ή να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές που δεν είναι στα πλάνα του προπονητή". Πώς ερμηνεύεις αυτή την ατάκα;

"Αποτελεί ειλημμένη απόφαση να αποχωρήσουν παίκτες - Το ζήτημα είναι να δούμε αν θα το καταφέρουν. Μουργκ και Ζαμπά είναι στην έξοδο, με τον Τέιλορ υπάρχει καθυστέρηση αλλά δύσκολα θα χαλάσει η μεταγραφή του στη Σαχτάρ, ενώ εκτός πλάνων είναι και ο Λάμπρου".

Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει, φέτος, πρωταθλητισμό με συνέπεια;

"Γίνεται πολύ κουβέντα για το αν ο ΠΑΟΚ έχει τις προσωπικότητες για να τον κάνουν διεκδικητή του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή αν με ρωτήσει κάποιος θα έλεγα ότι υπάρχει ο Βιεϊρίνια, ο Ίνγκασον, ο Κούρτιτς και, από το πολύ πρώτο δείγμα γραφής, τον Νάρεϊ. Δεν ξέρω αν μπορεί να βγάλει προσωπικότητα ο Ολιβέιρα. Είναι ένα ερωτηματικό για το αν ο ΠΑΟΚ ξόδεψε χρήματα πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με συγκεκριμένες μετάγραφες, και αν θα ξόδευε στη συνέχεια τα χρήματα που θα έφερνε η ευρωπαϊκή πορεία για μετάγραφες έμπειρων παικτών - Κι αν αυτό στράβωσε με τον αποκλεισμό. Στον πρωταθλητισμό παίζει μεγάλο ρόλο η αντίδραση της κερκίδας μιας ομάδας όταν στραβώσει μια κατάσταση. Αυτή τη στιγμή πολύ πρόχειρα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ αν έχουν σκόρ στο 1-0 θα μουγκρίσουν οι οπαδοί τους, ενώ Παναθηναϊκός, Άρης και ΑΕΚ έχουν μια αίσθηση ότι ο κόσμος θα πει "πάμε" ακόμα και με το ίδιο σκορ. Για παράδειγμα, μου έκανε μεγάλη εντύπωση που τελείωσε το ματς στην Κύπρο ο Ολυμπιακός με το 1-1 και αποθεώνουν όλοι τον Χουάνγκ σαν να κρέμεται από αυτόν όλος ο Ολυμπιακός. Ομάδα 80 εκατ. ευρώ και να κρέμεσαι από έναν παίκτη που τον είδες σε ένα ματς, σημαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά για να γίνει αυτό. Αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει καν αυτό, έναν παίκτη για να αλλάξει την κουβέντα".  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Κούγιας: "Να διώξει 10 παίκτες ο Μαρινάκης... απατεώνας Μαρτίνς - Ο ΠΑΟ τον καλύτερο αμυντικό της 10ετίας"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags