Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Επτά εκατομμύρια ζήτησε για Μιτάι - Έφεραν... τρελή πρόταση στην ΑΕΚ, "ψήνουν" Ολυμπιακό για επιθετικό!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-20 19:04:00

1+6 εκατομμύρια ζήτησε για Μιτάι - Έφεραν... τρελή πρόταση στην ΑΕΚ, "ψήνουν" Ολυμπιακό για τον φορ!

Οι Μιχείες
1+6 εκατομμύρια ζήτησε για Μιτάι - Έφεραν... τρελή πρόταση στην ΑΕΚ, "ψήνουν" Ολυμπιακό για τον φορ!

Το μανατζερικό... θαύμα με τον Αλβανό και η "διαπλοκή" με το Λιμάνι! Ο Ευάγγελος Μίχος παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο πίσω από το μεγάλο deal της Ένωσης με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Τα χρήματα που ζήτησαν αρχικά, το deadline των Ρώσων και ποιοι... έκλεισαν τη δουλειά και τώρα "τρέχουν" για τους Πειραιώτες!

Ο "Ευαγγελιστής" ασχολείται σήμερα με το "απίστευτο και όμως αληθινό" μεταγραφικό deal της ΑΕΚ με την Λοκομοτίβ για τον Μιτάι. Παρασκηνιακά, μανατζερικά, οικονομικά αλλά κι... αγωνιστικά. (Δια)πλέκοντας και τον "ομόσταβλο" του Αλβανού αριστερού Μπακ, τον Ιβοριανο - Ιταλό επιθετικό Κουαμέ, που απασχολεί τον Ολυμπιακό...

1/ΜΙΤΑΙ: με χρηματιστηριακή αξία μόλις 500.000 ευρώ και χωρίς να είναι καν μέλος της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ αλλά της ΑΕΚ Β (και της U 21 της Αλβανίας), σίγουρα αποτελεί μανατζερικό... θαύμα το deal της αγοράς του από την Λοκομοτίβ Μόσχας αντί 3.000.000 ευρώ, συν ποσοστό μεταπώλησης (απο 12 ως 18%) για τους "κιτρινόμαυρους"! Μιλάμε για την 5η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της Ένωσης και για έναν 19χρονο, πολυτάλαντου αριστερό Μπακ χαφ αλλά που στην ΑΕΚ ήταν ουσιαστικά αναπληρωματικός του αναπληρωματικού.

Σίγουρα έπαιξε καταλυτικό ρόλο πως λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και του "εμπάργκο"/κυρώσεων απο την ΦΙΦΑ, δύσκολα ξένοι παίκτες πείθονται για να μετακομίσουν πλέον στην Ρωσία. Με αποτέλεσμα να πάνε σε περιπτώσεις τύπου... Μάριου Μιτάϊ. Και πάλι όμως, το ποσό που συμφωνήθηκε να δώσουν οι "σιδηροδρομικοί" της Μόσχας... ιντριγκάρει!

2/ΜΙΤΑΙ: κυκλοφορεί πως αρχικά η ΑΕΚ είχε ζητήσει loan fee 1.000.000 και να μπει οψ ιόν αγοράς 6.000.000 ευρώ από το ρωσικό κλάμπ. Με την Λοκομοτίβ να επιστρέφει... δυναμικά την Παρασκευή, με την πρόταση των 3 εκατ. και βάζοντας 48ωρο deadline για να απαντήσει η ΑΕΚ, διαφορετικά θα την απέσυρε και θα πήγαινε σε άλλον αριστερό Μπακ χαφ. Επίσης, η ελληνική πιάτσα agents... ξέρει πως απο τα 3.000.000 σχεδόν τα μισά, σίγουρα πάντως πάνω από το 1/3 του παραπάνω ποσού, θα καταβληθεί άμεσα ("κασέρι", με τις υπογραφές) στους "κιτρινόμαυρους"Από εκεί και πέρα 3.000.000 ευρώ είχε απαιτήσει και τον Γενάρη του 2021 η ΑΕΚ από την Μονπελιέ, για την παραχώρηση του Μιτάι!

3/ΜΙΤΑΙ: όσον αφορά στο ... κανάλι αυτού του deal είναι Ιταλό - γερμανικό αλλά και με ελληνό-αλβανική συμμετοχή! Με το σχετικό... ψαγμένο σχόλιο στην μανατζερική πιάτσα να έχει να κάνει με τα πόσα ακριβώς χρήματα από τα 3.000.000 θα είναι της ΑΕΚ και δεν θα πάνε σε... προμήθειες και "επιστροφές"!! 

4/ΜΙΤΑΙ - ΚΟΥΑΜΕ: είναι πελάτες σε ένα μεγάλο ιταλικό, μανατζερικό Γραφείο, το "Player Managment", των Σίλβιο Παλιάρι και Μικελάντζελο Μινιέρι. Δηλαδή ο 19χρονος άσος της ΑΕΚ είναι "ομόσταβλος" με τον... Κριστιάν Κουαμέ! Τον 24χρονο Ιταλο - Ιβοριανό επιθετικό της Φιορεντίνα, με τα 9.000.000 σημερινή χρηματιστηριακή αξία, ο οποίος εδώ και λίγα 24ωρα εμφανίζεται ως βασικός μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού για την επίθεσή του (μαζί με τον Νοτιοκορεάτη Γι Τζό Χουάνγκ της Μπορντό). Δηλαδή το ίδιο ιταλικό Γραφείο που έφερε στην ΑΕΚ την... τρελή πρόταση για την αγορά του Μιτάι, την ίδια ώρα "συζητάει" με τον Ολυμπιακό για τον έτερο πελάτη του Κριστιάν Κουαμέ! Το λές και... μανατζερική διαπλοκή, κατά κάποιο τρόπο. Παρεμπιπτόντως ο Κουαμέ που έχει συμβόλαιο ως το 2024 με τους "βιόλα" (τον αγόρασε 11.000.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2020 απο την Τζένοα) και την περασμένη σεζόν έπαιξε  δανεικός στην Αντερλεχτ κάνοντας...παππάδες (36 ματς/13 γκολ/10 ασίστ), ήδη μετράει 2 επίσημες συμμετοχές (συνολικά 82') με την Φιορεντίνα, κόντρα σε Κρεμονέσε και Τβέντε, παίζοντας ως εξτρέμ! Για την ιστορία πάντως, πολυθεσίτη επιθετικό ψάχνει και η ΑΕΚ...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Να διώξει 10 παίκτες ο Μαρινάκης... απατεώνας Μαρτίνς - Ο ΠΑΟ τον καλύτερο αμυντικό της 10ετίας"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags