Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός: Κέρδισε Παναιτωλικό και χρόνο ο ΠΑΟΚ - Δεν τους... έβλεπε ο Νάρεϊ
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-20 23:35:00

Κέρδισε Παναιτωλικό και χρόνο ο ΠΑΟΚ - Δεν τους... έβλεπε ο Νάρεϊ

Sportdog Team
Κέρδισε Παναιτωλικό και χρόνο ο ΠΑΟΚ - Δεν τους... έβλεπε ο Νάρεϊ

Χωρίς να ανεβάσει ταχύτητα ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε με το... δεξί το φετινό πρωτάθλημα νικώντας με 1-0 τον Παναιτωλικό στην Τούμπα με γκολ του Τόμας από το πρώτο ημίχρονο.

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός: Χωρίς να κινδυνεύσει σε κανένα σημείο του αγώνα και τον Νάρεϊ να βγάζει… μάτια ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε με το… δεξί την φετινή Super League νικώντας με 1-0 την ομάδα του Αγρινίου, με τον Τόμας να βρίσκει δίχτυα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν χρειάστηκε σχεδόν ποτέ να ανεβάσουν… ταχύτητα στο παιχνίδι τους και θα μπορούσαν να έχουν βρει κι άλλες φορές δίχτυα, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σαφώς κατώτεροι και ανέτοιμοι για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ματς:

Ο αγώνας στην Τούμπα θα ξεκινήσει με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει την κατοχή της μπάλας και σαφή προσανατολισμό να πιέζει την άμυνα των αντιπάλων τους, με την ομάδα του Αγρινίου να θέλει να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Αυτό έγινε και στο 4’ όταν ο Καρέλης θα φύγει ωραία στον χώρο, όμως δεν θα καταφέρει να τελειώσει τη φάση καθώς θα κοπεί. Οι παίκτες του Λουτσέσκου θα καταφέρουν, όμως, να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή τους, όταν στο 7’ Λύρατζης και Νάρεϊ θα συνεργαστούν, με τον δεύτερο να κάνει την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά και τον Μπράντον Τόμας με ωραία προβολή στο πρώτο δοκάρι να κάνει το 1-0. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν και μετά το γκολ να πιέζουν, με τον Γερμανό εξτρέμ να είναι συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Παναιτωλικού, ενώ στο 11’ θα ακυρωθεί σωστά τέρμα που σημειώσει ο Αουγκούστο, μιας και ο Βραζιλιάνος είχε σπρώξει τον αντίπαλό του για να πάρει την κεφαλιά.

Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην μπορούν να αναπτυχθούν σωστά, μιας και το πολυπληθές κέντρο τους δεν είχε καμία δημιουργία και για αυτό τον λόγο συνέχισαν να περιμένουν τους αντιπάλους τους και τον Δικέφαλο να συνεχίσει να πιέζει ψάχνοντας και δεύτερο τέρμα, με τον Κουλιεράκη στο 19΄ να φτάνει κοντά στο να το πετύχει με ένα μακρινό σουτ, αλλά τον Ανέστη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έλεγχαν πλήρως την αναμέτρηση, όμως παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις στην πολυπρόσωπη άμυνα του Παναιτωλικού. Η επόμενη μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ θα έρθει στο 30’ όταν ο Μπίσεσβαρ θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά, τον Τόμας να πιάνει την κεφαλιά, αλλά τον Ανέστη να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ, ενώ ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού και στο 45΄ θα αποκρούσει εντυπωσιακά μακρινό σουτ του Κούρτιτς κρατώντας το 1-0.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τον Δικέφαλο να συνεχίζει να έχει την μπάλα στα πόδια του και τον Μπίσεβαρ, λίγο μετά τη σέντρα, να χάνει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 όταν το πλασέ που θα κάνει από πλάγια θέση δεν θα βρει στόχο. Στο 57’ οι φιλοξενούμενοι θα είναι αυτοί που θα απειλήσουν, όταν στην αντεπίθεση ο Ντουάρτε θα σουτάρει από πλάγια θέση, με τον Κοτάρσκι όμως να αποκρούει την προσπάθειά του. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός, κάτι που επέβαλε ο Δικέφαλος του Βορρά, την ίδια στιγμή που Παναιτωλικός μέχρι εκείνο το σημείο δεν έδειχνε διάθεση να πιέσει ψηλότερα ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 70' οι γηπεδούχοι θα χάσουν ακόμα μια ευκαιρία μετά από ώρα, όταν ο Κούρτιτς θα κάνει ωραία πάσα στον Αουγκούστο που θα προλάβει να πλασάρει όμως η προσπάθειά του θα περάσει άουτ. Στο 75' μετά από ομαδική προσπάθεια ο Λύρατζης θα προσπαθήσει να νικήσει τον Ανέστη, με σουτ, όμως για ακόμα μια φορά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού θα αποκρούσει. Στο 88' ο ΠΑΟΚ θα ακουμπήσει το 2-0, όταν ο Σοάρες θα κάνει πολύ ωραία σέντρα, όμως ο επερχόμενος Αουγκούστο θα σημαδέψει άουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Σενγκέλια μετά από λάθη της άμυνας των γηπεδούχων, θα σουτάρει, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν θα υπάρξει κάποια αξιόλογη φάση με τον Δικέφαλο του Βορρά να παίρνει τελικά τη νίκη με 1-0.

Σκόρερ: 7’ Τόμας

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (80' Σάστρε), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κούρτιτς, Ντάντας (71' Φελίπε Σοάρες), Αουγκούστο, Νάρεϊ (80' Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (65' Ελ Καντουρί), Τόμας (71' Ολιβέιρα)

Παναιτωλικός: Ανέστης, Λάρσον, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν (81' Βαρόνε), Φλόρες, Ντίαζ (71' Σενγκέλια), Ντουάρτε (81΄Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (57' Νταγκό), Καρέλης (81 Ζοάο Πέδρο).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags