Facebook Pixel Άραούχο και Πινέδα "αρρώστησαν" τους ΑΕΚτζήδες στη Λαμία! Τριάρα με γκολάρες (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-20 23:24:00

Άραούχο και Πινέδα "αρρώστησαν" τους ΑΕΚτζήδες στη Λαμία! Τριάρα με γκολάρες (BINTEO)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Άραούχο και Πινέδα "αρρώστησαν" τους ΑΕΚτζήδες στη Λαμία! Τριάρα με γκολάρες (BINTEO)

Η Ένωση έκανε ιδανικό ξεκίνημα στη Super League. Κέρδισε 3-0. Έχασε πέναλτι με Ντε Βισέντι η ομάδα της Φθιώτιδας.

Την καλύτερη πρεμιέρα έκανε η ΑΕΚ στη Λαμία! Η Ένωση επικράτησε 3-0 της τοπικής ομάδας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο που σκόραρε δις και τον Πινέδα να δημιουργεί (στο 0-1) και να ολοκληρώνει τον κιτρινόμαυρο θρίαμβο με ένα γκολ ασύλληπτης ομορφιάς σε συνεργασία με τον Βίντα.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την κυριαρχία καθ΄όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, επιβάλλοντας ασφυκτικό πρέσινγκ, ενώ αμυντικά κατάφεραν να μην τους στοιχίσουν τα λάθη. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, που είδε με ικανοποίηση την απόδοση τους, έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα απέναντι σε μία ομάδα αποδεκατισμένη από τον κορωνοϊό, η οποία θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ! Ωστόσο ο Ντε Βισέντι σημάδεψε το δοκάρι από το σημείο του πέναλτι.

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία των οπαδών της ομάδας του "Δικέφαλου" αετού. Πήραν θέση στο πέταλο και με τον παλμό τους ώθησαν την ομάδα τους στη νίκη. Στο τέλος φώναξαν "ΑΕΚ γερά πρωτάθλημα ξανά" δείχνοντας απαιτητικοί για τους στόχους, αλλά πολύ ευχαριστημένοι από την εικόνα της ομάδας τους.

Η πρώτη ενδεκάδα Αλμέιδα

Χωρίς εκπλήξεις παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα διάλεξε τα πρόσωπα που δοκίμαζε τις προηγούμενες ημέρες. Την εστία υπερασπίστηκε ο Στάνκοβιτς, ο οποίος είχε μπροστά του, δεξιά τον Βίντα, αριστερά τον Χατζισαφί και κεντρικό στόπερ τον Τζαβέλλα. Στον άξονα, ως κόφτης έπαιξε ο Σιμάνσκι, με εσωτερικούς χαφ τους Γιόνσον – Πινέδα, τον Άμραμπατ στη δεξιά πλευρά, τον Τσούμπερ στην απέναντι και τον Μάνταλο να κινείται πίσω από τον Αραούχο, σε ένα σχήμα που τυπικά είναι 3-5-2, αλλά αυτομάτως στη διάρκεια του αγώνα, μπορεί να μετατρέπεται και σε 3-4-2-1.

Οι Φάσεις

Η Λαμία εμφανίστηκε αποδεκατισμένη. Είχε πολλές απουσίες λόγω κορωνοϊού, καθώς είχε ανακοινώση έξι θετικά κρούσματα. Ο Φέστα δεν είχε στη διάθεση του, τους Σαράνοφ, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Τζανδάρη, Γιακουμάκη και Καραμάνο.

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης (58' Μανούσος), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Γκοράνοβ, Σλίβκα, Μπάμπης, Νούνιες, Σιμόν, Ντε Βινσέντι, Τσιλούλης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Βίντα (83' Μήτογλου), Τζαβέλλας, Χατζισαφί - Σιμάνσκι – Άμραμπατ (92' Φράνσον), Γιόνσον, Πινέδα (75' Λιβάι Γκαρσία), Τσούμπερ - Μάνταλος, Αραούχο (83' Ρότα).

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε με μεγάλες διαθέσεις. Ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού (53% κατοχή) και πίεζε πολύ ψηλά, ενώ όταν δεν είχε τη μπάλα, υπήρχε ασφυκτικό πρέσινγκ προκειμένου να την επανακτήσει. Η πρώτη καλή στιγμή όμως ήταν για τη Λαμία ύστερα από λάθος του Τζαβέλλα, ο οποίος έκανε λάθος απομάκρυνση της μπάλας, η οποία στρώθηκε στα πόδια του Ντε Βισέντι, αλλά ο διεθνής Έλληνας αμυντικός διόρθωσε τη γκάφα του, με τάκλιν αυτοθυσίας και ανέκοψε τον Αργεντινό που άργησε να... σκοτώσει τον Στάνκοβιτς.

Η Ένωση απείλησε πρώτη φορά στο 21'! Ύστερα από ωραίους συνδυασμούς των κιτρινόμαυρων, ο Αραούχο βρέθηκε σε καλό πεδίο βολής, αλλά ο Κορνέζος τον έκοψε με ωραία επέμβαση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Τσούμπερ έφυγε εκτός γηπέδου. Οι γηπεδούχοι πάντως δεν κλείστηκαν. Και στο 27' κέρδισαν πέναλτι που ο Κουτσιαύτης το έδωσε μετά από χρήση VAR εξαιτίας των παραπόνων από πλευράς Λαμίας για μαρκάρισμα του Σιμάνσκι στον Σλίβκα.

Η ομάδα του Δικέφαλου αετού είχε την τύχη με το μέρος της! Γιατί επειδή ο Ντε Βισέντι σημάδεψε στο 32' το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς και ένα λεπτό αργότερα, ο Αραούχο συνδυάστηκε με τον Πινέδα και άνοιξε το σκορ σε μία πολύ ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, η οποία έκανε τους ΑΕΚτζήδες που βρέθηκαν στο πέταλο, να πωρωθούν περισσότερο με την ομάδα τους και να την σπρώξουν με τη φωνή τους. Είναι αλήθεια άλλωστε, ότι οι «κιτρινόμαυροι» μετά το 0-1 έπαιξαν πιο ελεύθερα και τους βγήκαν περισσότερες ευκαιρίες.

Στο 43' το σουτ του Τσούμπερ που πήγε στο ένας εναντίον ενός αλλά η μπάλα σχεδόν έγλειψε το δοκάρι. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως αυτό που έχασε ο Μάνταλος ήταν όλα τα λεφτά. Ύστερα από σέντρα του Άμραμπατ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε σεντερφορίσια κίνηση, πήδηξε για την κεφαλιά ολομόναχος, αντί όμως να “καρφώσει” τον Γκαραβέλη πήγε να στείλει την μπάλα στην αντίθετη γωνία, αλλά δεν του βγήκε και έφυγε άουτ στο 45'+2'. Ένα λεπτό αργότερα, η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων που προήλθε από κόψιμο του Γιόνσον με τάκλιν, οδήγησε σε γρήγορη αντεπίθεση, με τον Τσούμπερ να είναι για μία ακόμα φορά άστοχος.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ αύξησε την πίεση ψηλά, κατά το γράμμα του Ματίας Αλμέιδα! Οι καρποί της καρποφόρησαν στο 65'. Ο Αραούχο εκβίασε το λάθος του Τζανετόπουλου, έκλεψε τη μπάλα, βγήκε ενώπιος ενωπίω με τον Γκαραβέλη, τον οποίο και νίκησε για δεύτερη φορά, δίνοντας στους Ενωσίτες την ευκαιρία να στήσουν πάρτι στις κερκίδες και να τραγουδούν ρυθμικά το όνομά του.

Και πού να φαντάζονταν οι ΑΕΚτζήδες τί είχε στη συνέχεια. Γιατί η αρμάδα του Αλμέιδα είχε χρόνο και για ένα ακόμα γκολ. Και τι γκολ; Γκολάρα με την υπογραφή Πινέδα. Ο Βίντα έκανε εξαιρετική κούρσα από δεξιά, συνδυάστηκε με τον Άμραμπατ, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Πινέδα που με πλασεδάρα από άλλο πλανήτη, σημάδεψε το αριστερό παραθυράκι του Γκαραβέλη για το 0-3, το οποίο και πανηγύρισε με τις γνωστές εναέριες κωλοτούμπες και στη συνέχεια αγκαλιάστηκε με τον τεχνικό του, ο οποίος τον ήθελε πάση θυσία στις καλοκαιρινές μεταγραφές και τον δικαιώνει σε κάθε ματς.

 

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags