Facebook Pixel Παναθηναϊκός – Ιωνικός: Έλυσε τον... γρίφο ο Αϊτόρ - Με το δεξί ο Παναθηναϊκός που έχασε ένα... τσουβάλι γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-21 21:58:00

Έλυσε τον... γρίφο ο Αϊτόρ - Με το δεξί ο Παναθηναϊκός που έχασε ένα... τσουβάλι γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έλυσε τον... γρίφο ο Αϊτόρ - Με το δεξί ο Παναθηναϊκός που έχασε ένα... τσουβάλι γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το... δεξί ξεκίνησαν την φετινή Super League οι Πράσινοι κερδίζοντας με 1-0 τον Ιωνικό, σε μια αναμέτρηση που οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες να ολοκληρώσουν τον αγώνα με μεγαλύτερο σκορ.

Παναθηναϊκός – Ιωνικός: Έχοντας πολλές χαμένες ευκαιρίες και παίζοντας, κατά διαστήματα, πολύ ωραίο ποδόσφαιρο οι Πράσινοι έφτασαν στη νίκη απέναντι τους Νικαιώτες με 1-0, με πέναλτι του Αϊτόρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, και μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο φετινό πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς μπορούσαν, αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, να έχουν σημειώσει περισσότερα τέρματα την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι, όταν ο αγώνας ήταν ισόπαλος, να έχουν μια απίστευτη ευκαιρία με τον Μάντζη να σκοράρουν, αλλά τον Μπρινιόλι να αποκρούει εντυπωσιακά και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.

Το ματς:

Ο αγώνας στη Λεωφόρο ξεκίνησε με τους Πράσινους να θέλουν να πιέσουν από νωρίς την άμυνα των φιλοξενούμενων ώστε να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ, όμως οι Νικαιώτες στο 4’ ήταν αυτοί που στην αντεπίθεση προβλημάτισαν τη άμυνα των γηπεδούχων και τον Μάγκνουσον να κόβει, με προβολή, το σούτ του Ιωαννίδη που είχε βρεθεί απέναντι από τον Μπρινιόλι. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ανέβασαν άμεσα την απόδοσή τους, με τους Αϊτόρ, Παλάσιος και Σπόραρ να γυρίζουν γρήγορα την μπάλα και να προσπαθούν να βρουν ανοιχτούς χώρους για να απειλήσουν. Παράλληλα οι Πράσινοι πίεζαν πολύ ψηλά την άμυνα του Ιωνικού, κάτι που τους έδινε την ευκαιρία να έχουν σχεδόν συνέχεια την μπάλα στα πόδια τους. Αυτοί που θα χάσουν την μεγαλύτερη ευκαιρία, μέχρι στιγμής, ήταν οι Νικαιώτες. Στο 22’ μετά από λάθος στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού ο Μάντζης θα βγει τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, θα κάνει το πλασέ εκτός περιοχής, με τον Ιταλό γκολκίπερ με εντυπωσιακή επέμβαση να διώχνει σε κόρνερ.

Όσο περνούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι δυσκόλευαν πολύ την ανάπτυξη των Πρασίνων, μιας και ανέβασαν έξι και εφτά παίκτες για να πιέσουν ψηλά, κάτι που έκανε τους γηπεδούχους πολύ στατικούς και χωρίς φαντασία στη δημιουργία φάσεων. Το Τριφύλλι θα φτάσει πολύ κοντά στο γκολ στο 32’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο Κουρμπέλης θα πάρει την κεφαλιά – ψαράκι, στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Χουτεσιώτη. Στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μέρους οι Πράσινοι θα απειλήσουν ισάριθμες φορές, αρχικά με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ, με τον Ρομαό να διώχνει πάνω στην γραμμή ενώ λίγο αργότερα ο Ισπανός θα πασάρει στον Παλάσιος, με τον τελευταίο να κόβεται πριν σουτάρει. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αϊτόρ και πάλι θα βρει πολύ ωραία τον Σπόραρ που θα τσιμπήσει την μπάλα μέσα στην περιοχή, τον Χουτεσιώτη να τον ανατρέπει και τον Σιδηρόπουλο να καταλογίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση θα την αναλάβει ο Αϊτόρ, που θα είναι αυτός που θα λύσει τον… γρίφο κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό στο 45+3’.

Μόλις στο τρίτο λεπτό του δευτέρου μέρους οι Πράσινοι θα φτάσουν κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Τσέριν θα πάρει την μπάλα, μετά από ωραία προσπάθεια του Παλάσιος, θα σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Χουτεσιώτη όμως να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να κυκλοφορούν την μπάλα, θέλοντας και ένα δεύτερο γκολ που θα… τελείωνε την αναμέτρηση, με τους Νικαιώτες παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ να μην παίρνουν παραπάνω ρίσκα και περιμένουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στο 59΄οι Πράσινοι θα χάσουν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να βρουν δίχτυα όταν ο Αϊτόρ θα βρει με κάθετη τον Σπόραρ, με το πλασέ του Σλοβένου όμως να περνάει πολύ λίγο από αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Όσο βαδίζαμε για το τέλος της αναμέτρησης ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει κατακόρυφα, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δίνει χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά και στον Βέρμπιτς, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν, χωρίς μεγάλη επιτυχία, να απειλήσει την άμυνα του Τριφυλλιού, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει με το... δεξί την φετινή Super League.

Σκόρερ: 45+3’ Αϊτόρ (πεν)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Μάγκνουσον (32’ Πούγγουρας), Σάρλια, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (83' Αλεξανδρόπουλος), Πέρεθ, Τσέριν, Αϊτόρ (75' Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (83' Ιωαννίδης).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Αντούνιες, Μύγας, Βαλεριάνος, Μάσας (87' Κοκκίνης), Μεντόσα (60' Οφόσου), Άοσμαν, Ιωαννίδης (60' Μίλο), Μάντζης (87' Ελευθεριάδης).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags