Facebook Pixel Διπλό byΠΑΣ από Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς! Ο Ολυμπιακός 2-0 τα Γιάννινα
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-21 23:57:00

Διπλό byΠΑΣ από Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς! Ο Ολυμπιακός 2-0 τα Γιάννινα

του Παναγιώτη Νικολάου
Διπλό byΠΑΣ από Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς! Ο Ολυμπιακός 2-0 τα Γιάννινα

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν του "Άγιαξ" της Ηπείρου και μπήκαν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Απίστευτες ευκαιρίες έχασαν οι Ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος που είχαν και δοκάρι με Χασάν! Σοκαριστικό συμβάν με Παντελάκη.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και μπήκε νικηφόρα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2022-2023. Οι πρωταθλητές Ελλάδας παρότι είχαν πολύ δυνατό ξεκίνημα, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες τους σε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όμως μίλησαν ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, οι οποίοι με δύο δικά τους γκολ, έφεραν το τρίποντο στην ομάδα του Πειραιά.

Οι συνθέσεις

Με εκπλήξεις παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ισπανός προπονητής των Πειραιωτών προχώρησε σε ολικό ροτέισον, σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Κύπρο για το Europa League, χρησιμοποιώντας στη βασική 11άδα μεταξύ άλλων τους Ανδρούτσο, Μανωλά, Κούτρη, Βαλμπουενά, Αγκιμπού Καμαρά, Ντε Λα Φουέντε και Χασάν.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία, τους Ανδρούτσο, Σισέ, Μανωλά και Κούτρη στην τετράδα της άμυνας. Μπουχαλάκης και Αγκιμπού Καμαρά τοποθετήθηκαν στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά και Ντε Λα Φουέντε πίσω από τον Αχμέντ Χασάν.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ανδρούτσος (46' Άβιλα), Σισέ, Μανωλάς (79' Μπα), Κούτρης, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά, Ντε Λα Φουέντε (64' Μασούρας), Ραντζέλοβιτς, Χασάν.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (78 Ριένστρα), Κόντε (78' Σταματελόπουλος), Μορέιρα (61' Τζίμας), Λώλης (61' Παμλίδης).

Δυνατό ξεκίνημα με πολλές ευκαιρίες και δοκάρι!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έστησε μία πολιορκία διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΣ, βγάζοντας συνεχόμενες ευκαιρίες! Στο 4' η πίεση του Αγκιμπού ύστερα από κεφαλιά του Ραντζέλοβιτς απέφερε καρπούς, η μπάλα όμως πέρασε ξυστά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Χασάν σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 7' ο Πρίορ απέκρουσε κεφαλιά του Σισέ! Στο 11' ο Κούτρης έγινε αποδέκτης της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση.

Έτσι ο ΠΑΣ άντεξε το πρώτο δεκάλεπτο από το σφυροκόπημα και άρχισε να ισορροπεί και να ανεβάζει τις γραμμές του, με τους Κόντε και Λώλη να κινούνται εξαιρετικά στο γήπεδο για τους Ηπειρώτες. Στο 31' όμως μία άτυχη στιγμή σημάδεψε το παιχνίδι.

Σοκ με Παντελάκη, χειροκρότημα σε Χασάν

Σε μία διεκδίκηση στον αέρα, Παντελάκης και Χασάν συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι. Ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα έπεσε άτσαλα στο έδαφος, λες και είχε χάσει τις αισθήσεις του και άμεσα κινητοποιήθηκαν τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων. Εν τέλει ο παίκτης σηκώθηκε, αλλά ήταν εμφανές, ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει. Έτσι, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αποχώρησε με φορείο.

Κατά την απομάκρυνση του οχήματος, ο Αιγύπτιος επιθετικός του Ολυμπιακού με τον οποίο είχε το ατυχές συμβάν, πήγε και τον ασπάστηκε στο κεφάλι! Η κίνηση του Χασάν καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά. Ο Παντελάκης πήγε στο νοσοκομείο και τα νέα ήταν καθησυχαστικά! Ο παίκτης υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία τα αποτελέσματα της οποίας ήταν καθαρά. Αρχικά υπήρχαν φόβοι από το ιατρικό τιμ του ΠΑΣ για πρόβλημα στον αυχένα. Τέλος καλό όλα καλά, ο παίκτης είναι υγιής.

Ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΣ για οφσάιντ

Στο 45' ο ΠΑΣ σκόραρε από αυτογκόλ του Μανωλά ύστερα από μπαλιά του Λιάσου. Ωστόσο ο βοηθός είχε σηκώσει σημαιάκι, καθότι είχε προηγηθεί οφσάιντ του ποδοσφαιριστή της ομάδας της Ηπείρου στο ξεκίνημα της φάσης. Έτσι παρέμεινε το 0-0 ως σκορ ημιχρόνου, σημάδι που δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό ενόψει του δεύτερου μέρους. Όλα έδειχναν, ότι οι φιλοξενούμενοι θα κλείνονταν, για να διατηρήσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Μίλησε στο δεύτερο

Ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε λύση! Στο 57' ύστερα από σέντρα του νεοεισελθέντα Άβιλα από δεξιά, ο Βαλμπουενά βρέθηκε μόνος στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο ΠΑΣ αναγκάστηκε να βγει μπροστά και να διεδικήσει την ισοφάριση. Στο 68' μάλιστα ο Σισέ έσωσε σωτήρια την ομάδα του από την ισοφάριση. Οι Γιαννιώτες όμως είχαν ανοίξει και το πλήρωσαν. Στο 74' ύστερα από εξαιρετική συνεργασία από τους παίκτες του Ολυμπιακού με τον Μασούρα να τροφοδοτεί τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Πριόρ και πανηγύρισε έξαλλα!

Το σκορ διατηρήθηκε μέχρι τέλους, παρότι ο ΠΑΣ είχε κάποιες καλές στιγμές να μειώσει όπως στις καθυστερήσεις σε σουτ που απέκρουσε ο Βάτσλικ. Έτσι ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags