Facebook Pixel Ιβάν Σαββίδης: Νέα κίνηση... ματ από Σαββίδη - Σκάει τεράστιο ποσό για σούπερ επένδυση
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-25 00:06:00

Νέα κίνηση... ματ από Σαββίδη - Σκάει τεράστιο ποσό για σούπερ επένδυση

Sportdog Team
Νέα κίνηση... ματ από Σαββίδη - Σκάει τεράστιο ποσό για σούπερ επένδυση

Συνάντηση με τον υπουργό τουρισμό, Βασίλη Κικίλια είχε πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση της Πόρτο Καρράς ΑΕ στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το αναπτυξιακό πλάνο του τουριστικού συγκροτήματος στη Σιθωνία, που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη.

Ιβάν Σαββίδης: Συνάντηση με τον υπουργό τουρισμό, Βασίλη Κικίλια είχε πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση της Πόρτο Καρράς ΑΕ στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το αναπτυξιακό πλάνο του τουριστικού συγκροτήματος στη Σιθωνία, που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Πόρτο Καρράς ενημέρωσε τον υπουργό ότι στο τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου, τον Οκτώβριο, ξεκινούν οι εργασίες της ανάπτυξης του συγκροτήματος και τα έργα αυτά υπολογίζεται ότι σε πρώτη φάση θα είναι μια επένδυση 55.000.000 ευρώ από την πλευρά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Όπως προέκυψε μέσα από την συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια, η εταιρεία θα προχωρήσει σε υλοποίηση μέρους του Master Plan που αφορά την ανακαίνιση του ξενοδοχείου ΣΙΘΩΝΙΑ, με στόχο τη λειτουργία του και τα εγκαίνια μιας νέας πτέρυγας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Υπάρχει ένα σχέδιο ανακαίνισης του ξενοδοχείου που περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου τύπου δωματίων και σουιτών με ιδιωτική πισίνα, νέα εστιατόρια και κοινόχρηστους χώρους, καθώς και την αναμόρφωση των εξωτερικών χώρων. Οι σχετικές μελέτες έχουν ήδη ανατεθεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία και αναμένεται τις επόμενες μέρες τα σχέδια να φτάσουν στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη.

Παράλληλα, η εταιρεία προχωράει σε ανάπτυξη μέρους της μαρίνας, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2024, καθώς και αναβάθμιση του γκολφ και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνονται σε όλη την περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι την ίδια περίοδο ξεκινούν και οι εργασίες για την ανάπτυξη της ΚΤΗΜΑ Πόρτο Καρράς που περιλαμβάνει την αναγέννηση των αμπελώνων και την ανακαίνιση του οινοποιείου και της αίθουσας οινογευσίας.

Έτσι, ένα πρώτο μέρος του Master Plan για το Porto Carras Grand Resort, που αφορά ήδη αδειοδοτημένες περιοχές, πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα. Η περαιτέρω ανάπτυξη του συγκροτήματος θα προχωρήσει μέσα από το πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων, το οποίο αποτελεί τον βασικό στόχο της εταιρείας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στη συνάντηση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Αρτούρ Νταβιντιάν ανέφερε στον υπουργό ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι και η τουριστική προβολή της Σιθωνίας, ως ποιοτικός τουριστικός προορισμός και η προώθηση των τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών δράσεων μέσω συνεργιών με τοπικούς παραγωγούς και φορείς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags